Főoldal Hírek Tóth Gabi A Dal legnagyobb vesztese

Tóth Gabi A Dal legnagyobb vesztese

7
Oszd meg!

Sajnálom Tóth Gabit. Nem azért, mert különösebben szerettem volna a dalát, hanem mert szerintem neki volt a legfontosabb az Eurovízió, és érezhető volt, mennyire szerett volna kijutni Kijevbe. Az ilyen akarat jól is el tud sülni egy versenyen.

toth-gabi

Szomorú, hogy Gabi nem jutott be a top négybe. Szerintem sokkal jobban megérdemelte volna, mint Kanizsa Gina. A bejutás ráadásul mindössze két ponton múlt. Kanizsa Gina döntőbe jutása pedig azért is gázos, mert Karesz nyomott rá 4 pontot, és Both Miklós a maximális 10 pontot, tehát ő jutatta az “alma magot” a top négybe, holott Gabinak járt volna az a hely.

És tudjátok miért érzem Gabit A Dal legnagyobb vesztesének? Mert ha bejut a döntőbe, akkor megnyeri a versenyt. A netes szavazásokon nagy fölénnyel nyert, hatalmas támogatottsága volt a dalának, és sokan szerettétek. Oké, én jobban örülök Pápai Joci győzelmének, de Gabit attól még sajnálom.

Az énekesnő (mert több, mint egy celeb) az adás után egy élő Facebook bejelentkezésben mondta el az érzéseit, külön kiemelve, hogy minden szavazáson ő nyert, és a nézők szeretik a dalát. Ugyan nem mondta ki, de azért érezhető a neheztelése a zsűrire. Bízom benne, hogy lesz elég lelki ereje ahhoz, hogy jövőre egy igazán jó dallal térjen vissza – és nyerje meg a versenyt.

1718 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

7 Hozzászólások

 1. Én nem igazán örülök Pápai Joci győzelmének, mert a zenei stílusa és a dala sem áll közel hozzám, viszont azt el kell ismernem, hogy alázatos, és amit csinál, azt maximálisan csinálja.
  De a zsűri tegnap esti “szereplése” kiverte nálam a biztosítékot. Értem én, hogy nekik is van személyes véleményük, de szerintem abszolút nem voltak következetesek. Bár mondjuk valamelyik válogatóban elmondták, hogy ők nem feltétlenül azt választják ki, hogy ki nyerhet az eurovízión, de akkor is…
  Előző években nem követtem a dal minden részét, csak bele bele néztem, tehát nem tudom, hogy hogy szokott működni a döntős szavazás, de én úgy oldottam volna meg, hogy első körben szavazhatott volna a néző, és a végén a mi pontjainkat összefésülhették volna a zsűri pontjaival, és így alakulhatott volna ki a top 4-es mezőny.
  Szerintem így lett volna korrekt!!! Mert ez a tegnap esti show minden volt, csak az nem!!!

  • A legelső A Dal úgy működött, hogy a top8-ból a közönség választott top4-et, és azokból a zsűri küldte ki a Compact Discót. Vagyis, Wolf Kati és Csiszár. Ez a mostani rendszer nekem szimpatikusabb, végső soron így a néző dönt.

   Spanyolországban csinálják azt, amit te javasolsz:
   – pontozza a zsűri a döntőben lévőket kialakul a rendszer
   – a nézői voksokat pontokra váltják, és összefésülik a zsűriével, kb. úgy, mint a tavalyi Eurovízión, bemondva, ki hány pontot kapott a zsűritől.

   Ez a rendszer is tetszene, bár, pont idén volt a spanyoloknál botrány, mert pontegyenlőség volt a végén, és a zsűri a saját kedvencét tette meg győztesnek, és nem azt, aki a közönségtől több pontot kapott.

   • Köszi a választ! :)
    Igen, azt is megértem, hogy úgy se lenne teljesen fair, de valahogy bele kellett volna vonni a nézőket is a top 4 kiválasztásába, szerintem.

 2. Úgy lenne korrekt, ha a top4-be a nézők is beleszólhatnának, mert ez így átment abba, hogy ki kit kedvel, ki a személyes kedvence, és a zsűri akár összebeszélve is szabadon alakíthatta a dolgokat. Ez így nem volt fair, tekintve, hogy a közönség legnagyobb kedvencét, Gabit kihagyták a négyből – szerintem teljesen szándékosan.

  • Na igen, a fair az lenne, ha a top8-nál már nem szavazna a zsűri, hanem csak a nézők döntenének, mint pl. a tehetségkutatók, Sztárban sztár fináléinál.

 3. Ugyanazt gondolom, mint többen is. Kicsit olyan érzésem van, mintha a zsűri módszeresen, szánt szándékkal és egymással együttműködve ejtette ki Tóth Gabit. Csak ezt bizonyítani nyilván nem lehet.
  Gabi egójának amúgy nem tett volna jót a kijutás, de a dala jó volt, jellegzetes, kicsit magyaros és népies és tényleg összeálltak mögötte a nézők. Remélem, a zsűritagok nyugodtan alszanak és tükörbe tudnak nézni a történtek után.
  Mondjuk tök mindegy, melyik dalunk nem ér el eredményt Kijevben, mert a tavalyi után már nincsenek naiv elvárásaim.

  • Na igen, azok után, hogy tavaly mi volt, én se nagyon tudom mit gondoljak. Ez a dal is olyannak tűnik, ami sikert érhet el, aztán…. majd kiderül :/

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here