Főoldal Hírek Szavazz! Örülsz, hogy Pápai Joci képvisel minket az Eurovízión?

Szavazz! Örülsz, hogy Pápai Joci képvisel minket az Eurovízión?

9
Oszd meg!

Tegnap este eldőlt, Pápai Joci képviseli hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Ahogy nézegetem a kommenteket Youtube-on, más portálokon, úgy látom, elég megosztott a nézőközönség (bár, minden évben ez van).

papai-joci

Részemről én nagyon örülök Joci győzelmének, viszont kíváncsi vagyok rá, hogy ezzel Ti is így vagytok-e. A véleményeteket szeretettel várom szavazás és/vagy komment formájában.


Örülsz, hogy Pápai Joci képvisel minket az Eurovíziós Dalfesztiválon?

View Results

Loading ... Loading ...

Ó, és a nagy döntő után készült Jocival egy rövidke interjú is, amiben több fontos dolgot is elmondott a kötelező “köszönöm mindenkinek” részen túl. Például, hogy Kijevben nagyon szeretné a produkcióját a legmagasabb szintekre emelni, nagyon nagy hangsúlyt szeretne fektetni a magyarságra. “Ismerjenek meg minket, a zeneiségünket, a zenei hagyományainkat, ez az elsődleges szempontom” – szuper gondolat!

1120 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

9 Hozzászólások

 1. Van itt egy nagyon jó cikk, amit belinkelek. Ha nem is olvasod el, kiemelem a lényegesebb részeket:
  “Nélkülünk ugyanis nem menne A Dal, de zsűri nélkül ugyanúgy életképes lenne, sőt. Miért ne lehetne csökkenteni a zsűri befolyását vagy a döntőben átváltani 100% televote-ra? Mitől fél a csatorna?”
  “De a döntőben tényleg túl messzire mentek: akkora nemzetközi és hazai közönségkedvencet elbuktatni, mint Tóth Gabi és a “Hosszú idők”, egy kínosan átlátszó és tudatos kibaszás volt. Kinek csinálják a műsort? Nekünk vagy maguknak?”
  “nem Eurovíziós szempontok alapján értékelte a versenydalokat, ami egy olyan műsorban, amit eleve arra hozott létre az MTVA, hogy abban válasszuk ki a mindenkori Eurovíziós indulónkat, eléggé idióta dolog. ”
  “Egy gerinces és a nézők véleményére is adó zsűri betette volna őt (Tóth Gabit) a legjobb négy közé. ”
  Én ezekkel értek egyet. Valóban gáz volt, amit a zsűri csinált, és az egész idei A dal színvonalon aluli volt. Elég erősen lehetett érezni a korrupciót, pl. hogy Caramel mindig felpontozta Jocit, akivel ugye egyébként is jóban van, Frenreisz pedig a Leandert tolta, miután Tóth Gabit az égig dicsérte előtte. Szóval elég szánalmas volt, és tényleg azt lehet kikövetkeztetni, hogy csak azért pontozták fel pl. Ginát, hogy Gabi ne juthasson a top4-be, mert féltek attól, hogy esetleg ő nyerné meg, hiszen azt látni lehetett, hogy a közönség abszolút kedvence Gabi volt. Ezután már kérdéses, hogy mennyire a magyar nép küldte ki Jocit az Eurovíziósra… ez így abszolút nem korrekt, és idén először szurkolok azért, hogy még a döntőbe se jussunk be.

  http://eurofaktor.blog.hu/2017/02/19/papai_joci_megerdemelte_a_gyozelmet_de_nem_nyert_fair_csatat

  • Emlékszem, hogy amikor még gyerek voltam, még a Dal előtt volt az egyik évben, hogy szintén egy műsör keretein belül választották ki a dalt, ahol a nézők szavazatai számítottak csak. Ám akkor Csézy a pénzével megnyerte, és kint az utolsó helyet érte el. (Rég volt, pontosan nem emlékszek már). Utána maguk válaszottak a zsűri, műsör nélkül, szintén beszerepeltek Ádok Zolival. Utána jött a Dal, így nem hagyják, hogy a nézők döntsenek teljesen, de beleszólnak. Úgyanúgy, ahogy az Eurovision… Ez ilyen köztes megoldás…
   Bár igazából ha belegondolunk az Eurovision is a fele szavazat a nemzeti zsűriktől megy, szóval lehet Gina leszerepelt volna a nézőknél a zsűri ott is a szívébe zárja, mint itt. Ki tudja?
   Ám a szavazáshoz hozzászólva lehetne egy olyan pont is, hogy nem vagyok teljesen elégedett, de elmegy…

   • Picit rosszul emlékszel. A Dal azután jött, hogy Wolf Kati ment 2011-ben az Eurovízióra, és látták, mennyire megmozgatta az országot a dolog.
    A Csézy megvette a voksokat, elég furán hangzik, szerintem ilyet bizonyíték nélkül nem a legcélszerűbb állítani :(

  • Érdekes vélemény, és sok jó gondolat van benne, azzal viszont nem tudok egyetérteni, hogy csak a zsűri döntése miatt ne szurkoljon egy magyar a magyar indulónak. Nem Pápai hibája, hogy Both Miklós szerelmes Kanizsa Gina dalába, és tolni akarta.

   • Ja félreértettél. Én úgy voltam vele, hogy bárki mehet, csak Joci nem, és abszolút nem érzem őt a mi indulónknak, mert a közönséget konkrétan akkor szorították ki a döntés jogából, mikor a legnagyobb kedvencét nem juttatták be a legjobb négy közé. Gabi teljességgel megérdemelte volna, hogy legalább a top4-be bekerüljön, és esélye lehessen ténylegesen arra, hogy kimehessen. Joci a magyarokat fogja képviselni, de közben mégsem. Ezért nem szurkolok neki.

    • Ebben sem értünk egyet, de nem is lep meg, szerintem nem volt (és valszeg nem is lesz :D ) olyan dolog, amiben egyetértenénk.

 2. Minden évben ez van olyan nincs hogy mindenkinek jó legyen. Sajnálom hogy kiejtették Tóth Gabit a top4-ből ott lett volna a helye. Örülök hogy olyan dalt küldünk idén az Eurovízióra ami ki tűnhet a többi dal közül. Az is jónak tartom hogy magyarul fog énekelni. Kint biztos szeretni fogják ezt a dalt.

 3. Sem igent, sem nemet nem tudok jó szívvel adni erre a kérdésre, mert Joci dala volt a második kedvencem, és semmi bajom nem lenne a győzelmével, ha azt egy olyan tisztességes versenyben éri el, ahol előtte nem likvidálták a közönség kedvencét.
  Nekem is Tóth Gabi volt a kedvencem, és egyáltalán nem volt reális a zsűri döntése, hogy a Hosszú idők nem ér top négyet. Helyette beraktak két olyan indulót akik a legkevesebb nézői pontot kapták mindegyik fordulóban ezzel kb Gigit és Jocit emelték feljebb. Ha Gabi bent van, egyiküknek sem lett volna sok esélye, így viszont a zsűri egyértelműen a saját kedvenceit nyomta meg pontokkal.
  Gabi miatt csalódott vagyok, az a produkció megért volna egy eurovíziós szereplést, de ha már így alakult, szerintem Joci volt a jó választás.
  A másik cikked, amit Gabiról írtál, ahhoz itt fűzném hozzá, hogy úgy ahogy Gigiről állítják, hogy egyszer ki kell küldeni, én ugyanezt gondolom Gabiról is. Jól énekel, van hangja és stílusa, ezért is nagyon szurkolok neki, hogy egyszer teljesüljön az álma.

  • Egyetértek, örülnék, ha egyszer Gabi is kimenne. Ez a mostani érdekes projekt, remélem marad a stílus, és lesz elég lelki ereje ahhoz, hogy jövőre újra jelentkezzen, és akár nyerjen is. De asszem ezt írtam ott is :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here