Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Szavazz! Ki legyen A Dal 2017 győztese? – Íme, az én választottjaim!

Szavazz! Ki legyen A Dal 2017 győztese? – Íme, az én választottjaim!

7
Oszd meg!

Szombaton véget ér A Dal, és végre kiderül, hogy ki is lesz a nyertes. Szokás szerint lesz Élő Blog az oldalon, fura lenne úgy A Dal döntőt nézni, hogy nem izgulunk együtt. Szeretettel várok mindenkit szombat este.

Előtte viszont, jöttem a szokásos elemzésemmel, és természetesen arra is kíváncsi vagyok, hogy ti kit látnátok szívesen győztesként. A cikk alján találtok is szavazást, előtte viszont, íme, a véleményem a döntősökről.

AKIKNEK NAGYON NEM ÖRÜLNÉK

a-dal-2017-karizsa másolata

Kanizsa Gina – Fall Like Rain

Számomra hatalmas talány, hogy mit is keres ez a lány a döntőben. Sokszor meghallgattam a dalát, próbáltam rátalálni arra, hogy mi az a húzóerő és csoda benne, amit a zsűri annyira kiemelt. De nem húzott be a dal, nagyon nem.

És tudjátok mi a legrosszabb? Az énekesnő kiejtése. Ha valaki nem tud angolul, ne énekeljen úgy. Egyszerűen bántó, hogy mennyire rossz az angol kiejtés, így, ezzel totál kinevetnének minket Kijevben. Mert igen, egy szépségversenyre elmehet egy angolul alig makogó lány, ott csak vetkőzni kell, de itt énekelni…

a-dal-2017-leander

Leander Kills – Élet

Nagyon nem szeretem a zenei stílust, amit képviselnek, így gondolom senkit sem lep meg, hogy nekik nem örülnék. A daluk sem igazán tetszik, és kétlem, hogy ezzel így nagy sikert arathatnánk odakint. A hozzám hasonló, pop-zenét előnyben részesítő embereket elidegeníti a rockos hangzás, míg a kemény rockerek körberöhögnék ezt a soft-rockot, amit itt nyomnak. A hörgés meg a dal közben egyszerűen borzasztó.

AKÁR NYERHETNEK IS, DE SZERINTEM NEM ŐK LENNÉNEK A LEGJOBB VÁLASZTÁS

a-dal-2017-kallay

Kállay Saunders Band – Seventeen

Lássuk be, ez nagyon nem a legjobb Kállay dal, ennél eddig az összes próbálkozása erősebb volt. Igen, dallamos, megragad az ember fejében, és szerethető is, de nem érzek benne olyan átütő erőt.

Mindenesetre jól van előadva, Kállay kisugárzása a színpadon zseniális, és a dal sem olyan vészes, így ha nyerne, nem járnánk olyan rosszul sem.

a-dal-2017-soulwave másolata

Soulwave – Kalandor

Imádom ezt a dalt. De tényleg, ez valami csodálatos. A dalszövege, a dallamvilága, a megoldásai, és még az énekes hangja is kellemes. Ha csak felvételről hallgatnám, simán átsorolnám az “akiket győztesként szeretnék látni kategóriába“. De…

Sajnos a csapat mindkétszer meghalt a színpadon. Értem én: máshoz szoktak, idegen nekik a tévékamera, az elvárások, az élő adás varázsa. Ők a tipikus példája annak, hogy miért is előnyösebb, ha valaki tehetségkutatóból jól. Ha netán az Eurovízióg kellő rutint szereznének, és az énekes venne pár énekórát, hogy élőben is jól szóljon, ne csak felvételről, akkor talán Kijevben se lenne gáz.

a-dal-2017-radics

Radics Gigi – See It Through

Kell lennie egy olyan évnek, amikor Gigi képvisel minket az Eurovízión. Ő tényleg egy nemzeti kincs, csodálatos hanggal megáldva. Egyszerűen meg kell mutatni a világnak! De nem ezzel a dallal.

Nincsenek komolyabb gondok ezzel sem, csak nem elég jó. Lassan indul be, nem elég fülbemászó, de ami fontosabb: hiányzik belőle az ária rész. Az, amikor Gigi kiengedhetné a hangját, mert ez az, amit még az Eurovízión is szeretnek. Önmagában ez így kevés, és lekorlátozza Gigit is.

a-dal-2017-toth-gabi másolata

Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi – Hosszú idők

Énekesnőként nagyon szeretem Tóth Gabit, amit a színpadon csinál, az tényleg zseniális. Van kisugárzása, jó az énekhangja, és bármit el tud adni.

Maga a dal is tetszene: kellően magyaros, jók benne a motívumok, még fülbemászó is. Egyedül a Lotfi Begi által bevitt stílustól ver ki a frász, nagyon nem áll hozzám közel, így sajnos Gabinak sem tudok őszintén drukkolni.

AKIKET GYŐZTESKÉNT SZERETNÉK LÁTNI

a-dal-2017-papai másolata

Pápai Joci – Origó

Nem gondoltam volna, hogy ennyire megszeretem majd a dalt. Joci tényleg jól vegyítette a roma zenei kultúrát a nyugatival és a magyarral, ezáltal pedig olyan harmóniát hozott létre, ami a külföldi színpadon is unikum lenne. A döntőn a top10-be kerülni ezzel a dallal lenne a legnagyobb esélyünk, remélem a magyar nézők elegendő voksot küldenek majd.

Egyetlen bajom azért van a dallal: én sem szeretem a beerőszakolt rap-betétet. Reménykedem, ha nyer, az kikerülhet belőle.

a-dal-2017-berkes

Zävodi + Berkes Olivér – Háttérzaj

Egyszerűen imádom. És tudom, hogy Eurovíziós klisé, de nekem még az égő zongora is tetszik. Egyszerűen nem tudok hol belekötni a dalba, mert úgy tökéletes, ahogy van. Imádom a dalszövegét, a hangszerelését, a refrént és még a verzéket is. Olivér énekhangja pedig zseniális, rengeteget fejlődött a The Voice óta. Büszke lennék, ha ők képviselnének minket, pláne akkor, ha megmaradna a magyar nyelv.

SZAVAZÁS

Szavazz! Ki legyen A Dal 2017 győztese?

View Results

Loading ... Loading ...
1118 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

7 Hozzászólások

 1. Idén Tóth Gabinak szurkolok nagyon, de akkor sem lennék elkeseredve, ha Pápai Joci menne ki. Mindegyik dal szerintem különleges tudna lenni a tipikus popdalok között, Gabi dalában minden tetszik, szerintem úgy kerek, ahogy van.
  Ginának, a Leaner Killsnek és Berkeséknek nem örülnék. Berkesék dalába nem tudok belekötni, nyilván nem is értek hozzá, de valamiért nem az én stílusom, nem tudok megbarátkozni vele.

  • Á, ez zene, ehhez mindenki ért, legalább annyira, hogy el tudja mondani: ez nem tetszik. És már ez is kritika, ha azt nézed :)

 2. Számomra az egyetlen elfogadható eredmény Tóth Gabi győzelme lenne.
  A Soulwave dalát én is imádom, de szegény énekes valószínűleg a színpadon kapna infarktust, annyira izgul.
  Ez csak azért furcsa, mert abszolút nem egy kezdő csapatról van szó.

  • Hehe, hát tényleg infarktust kapna szegényke :( Szerintem az lehet a gond, hogy itt kamerák vannak, nem tombol veled együtt a közönség, és eleve tudod, hogy vetíti a tévé, és százezrek látják, nem pedig X ember a közönségből. Szóval, necces lehet nekik.

 3. Én Berkes Olivérnek drukkolok ebben a dalban minden megvan jó a hangszerelés jó az énekes hangja. Radics Gigi és Pápai Joci győzelmének is örülnék az ő daluk is nagyon erős. Leander Kills és Kanizsa Gina győzelmének én se örülnék.

 4. Csatlakozom a Tóth Gabi táborhoz! Már csak ő maradt meg kedvencnek.
  Annyi biztos, ha Závodiákat és Kanizsa Ginát el is juttatja a zsűri a legjobb 4-be, akkor biztos nem jutnak ki. A közönség mind a két alkalommal csak 5-5 pontra értékelte őket szemben a többiek 7 pontjaival.
  A legesélyesebbnek Pápai Jocit és Tóth Gabiékat tartom. Igaz, ez azon múlik, hogy Tóth Gabit a zsűri eljuttatja-e a legjobb négybe. Pápai Jocit, Závodiékat és Kanizsát (akinek érdemtelen tövig benyaltak) biztosra veszem. Kérdés, ki lesz mellettük a negyedik. Jó eséllyel befurakodhat Radics Gigi is oda, viszont a See it through egy közepestől nem jobb. Korábbi induló dala jobb volt, mint ez. Soulwavet a zsűri úgyis kiejti. Nem hiszem, hogy rock zenekart küldenek majd, a Leander Kills már amúgy is kapott egy elismerést. Kállaynál szerintem a zsűri is érzi, hogy a Seventeen és a Running nem egy kategória.
  Jocival és Závodiékkal az van, hogy nem tudok megbarátkozni a dalukkal. Hiába hallottam már többször, még youtuben is, de továbbra sem tudom felidézni őket magamban. Sorry, de így nem szurkolhatok nekik.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here