Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Telenovela – Kritika Eva Longoria komédiasorozatáról

Telenovela – Kritika Eva Longoria komédiasorozatáról

0
Oszd meg!

Tavaly futott az NBC műsorán Eva Longoria Telenovela című sorozata. Sajnos hamar elkaszálták, mindössze egy évadot élt meg, ami 11×20 percet takar, tehát kábé egy hosszabb film hosszúságával bír. Sajnáltam, hogy elkaszálták, mert kifejezetten szerettem és élveztem a sorozatot.

telenovela-nbc-01

Oké, az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy tiniként nagy telenovella rajongó voltam, a sorozat pedig ugye egy fiktív telenovella forgatásán játszódik, így számomra sokat hozzáadott az élvezhetőségi faktorhoz. Az is szuper dolog, hogy több telenovella sztár is feltűnt a szériában, mint az Ördögi körből és a Szalamandrából ismert piszkosul tehetséges Jencarlos Canela főhősként. De cameózott Kate del Castillo (A Vipera) és Carlos Ponce (A gonosz álarca) is.

No de mitől is volt annyira élvezhető a sorozat? A válasz egyszerű. Őrült jó humora volt. Ritka az, ha én egy komédián hangosan röhögök, inkább csak mosolyogni szoktam, itt viszont szó szerint sírva röhögtem, ráadásul nem egyszer. Vicceseket mondtak a szereplők, de ami még pozitívabb, hogy vicces helyzetekbe keverték magukat. Emellett a telenovellás fordulatokat is jól kiaknázták, és tulajdonképpen poénok terén mindent kihoztak, amit lehetett.

telenovela-nbc-02

Negatívumként egy dolgot tudnék elmondani. Néha megpróbáltak komolykodni, és olyan lelki dilemmákkal foglalkozni, ami egyszerűen nem tudott mindig működni. Az elborult poénok közepette az ember nem tud ráhangolódni az olyan komolyabb problémákra, mint az újrakezdés egy kapcsolatban, vagy hogy merre is halad az életem. Azt sajnáltam, hogy ezt nem tudták jobban kidomborítani, de legalább volt, ahol összejött a humor és a komolykodás esete. A másik telenovellával való perlekedős részben tetszett, hogy miként áll a házassághoz a két sztárpár – és milyen életet is élnek a hírnév miatt.

Szeretem az olyan sorozatokat, ahol a színészekről messziről ordít, hogy ők aztán rohadtul élvezik az egészet. Itt pedig tényleg ez van, a színészek szemmel láthatóan boldogan marhultak, és élvezték, hogy gátlástalanul eljátszhatnak mindent. Legjobban Eva Longoria tündökölt a szerepben, iszonyú vicces volt a nő, és szerettem, hogy van öniróniája. Mint amikor kipakolta a melltartóból mell”növelő” izét, lekapta a póthajat, a műszempillát, és utána mondott egy rohadt vicceset. Működött, de nagyon.

telenovela-nbc-03

Iszonyú erős volt még a kémia Eva Longoria és Jencarlos Canela között, akik ugye korábban férj és feleség voltak a sorozatban, de elváltak, most pedig egy közös telenovellában szerepelnek. Naná, hogy az ember végig arra várt, mikor jönnek már össze. Csíptem a mellékszereplőket is, sokszor nagyon jól tudtak érvényesülni poénok terén, és mint karakterek is kellően érdekesek voltak. Legjobban Isabellát kedveltem, a női “főgonoszt”, akinek iszonyat csípős és jól irányzott poénjai voltak, emellett olyan esendő emberi karakter volt.

És bár egy fiktív telenovella forgatása adta a helyszínt, azét sok kulisszák mögötti infót ne várjon az ember. Itt abszolút nem sikerült hitelesen bemutatni, hogy miként zajlik egy forgatás, vagy milyen érzés telenovellasztárnak, híres embernek lenni. Afféle paródia volt a kulisszák mögötti rész is, hogy még többet hozzáadjon az élvezhetőségi faktorhoz. Á, és még egy kedvenc motívumot ki kell emelnem. A fiktív telenovella ugye spanyol nyelvű, aminek a hősnője, Eva Longoria karaktere volt. Aki nem tudott spanyolul. Na ebből is mennyi – és milyen jó! – poén keveredett.

telenovela-nbc-04

Értékelés: 8/10

A Telenovela nem egy tökéletes sorozat, de iszonyatosan szerethető. Kábé egy hosszabb film játékidejének felel meg, viszont sokkal jobban szórakoztat. Engem levett a lábamról, végig vigyorogtam az egészet, így naná, hogy ajánlom nektek is megtekintésre. Eva Longoria rajongóknak pedig egyenesen kötelező.

A kaszát sajnálom, sok lehetőség volt még a sorozatban, de legalább kaptunk egy lezárást. Oké, az utolsó fél percben belebegtettek egy telenovellás cliffhangert, de azt semennyire sem lehet komolyan venni – akárcsak magát a sorozatot. Ezért is lett feledhetetlen a szememben.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here