Főoldal Hírek Teljes A Dal 2017 top8-as döntős mezőnye

Teljes A Dal 2017 top8-as döntős mezőnye

6
Oszd meg!

Végre teljes A Dal 2017 döntős mezőnye! Szombaton eldől, hogy eme nyolc dalból melyik képviselje hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Jövőhéten bővebben is írok majd a nyolc dalról véleményt, és lesz szavazás is arról, hogy kit látnátok szívesen Kijevben. Elöljáróban annyit elmondanék, hogy nálam Pápai Joci az abszolút kedvenc, plusz a Zavodi & Berkes Olivér páros.

toth-gabi

Mindenesetre, ha nem Kanizsa Gina és a LEander Kills győz, akkor már elégedett lehetek, hiszen a többi dalban is megvan a lehetőség, hogy lenyűgözzék Európát. Ami viszont aggasztó, hogy Kanizsa és a Leander is a zsűri hatalmas kedvence, így attól tartok, hogy minden esély megvan a beszavazásukra a top4-be…

Ó, és még egy szösszenet: most beteg volt Tatár Csilla, így Rátonyi Kriszta helyettesítette őt. Sosem volt még ennyire jó A Dal! Harsányi tökéletesen elboldogul egyedül a frontvonalban, jók a viccei és a felkonfjai, Kriszta pedig a háttérben el tudja adni, hogy érdeklik őt az énekesek reakció, érzelmei. Szóval, nekem most abszolút nem hiányzott Csilla, jobb is volt nélküle az adás.

Alább összegyűjtöttem a top8 produkciót, hallgassatok bele bátran. Közülük egy minket képvisel majd Kijevben, kíváncsian várom, kit választ a zsűri és a haza.

Kállay Saunders Band – Seventeen

Kanizsa Gina – Fall Like Rain

Leander Kills – Élet

Pápai Joci – Origó

Radics Gigi – See It Through

Soulwave – Kalandor

Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi – Hosszú idők

Zävodi + Berkes Olivér – Háttérzaj

1307 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

 1. Ahh én abszolút nem szurkoltam Tóth Gabinak eddig, mert hogy tetszett a száma, de nem gondoltam azt, hogy őt kéne küldenünk, most viszont ebből a nyolcból egyértelműen ő a favorit, vagy ha nem is ő, de akkor Závodi+Berkes menjen. A Soulwave száma a kedvencem egyértelműen, viszont ők élőben elég gyengék sajnos. :/
  Pápai Joci számával az a bajom, hogy eddig egyszer sem tudtam végighallgatni, mert hihetetlenül rossznak találom. Komolyan megpróbáltam végig meghallgatni, de maximum a feléig jutok mindig, és leállítom, hogy én ezt nem bírom tovább.
  Radics Gigi sem rossz, de egyrészt nekem alapvetően a lány sem szimpatikus már, másrészt pedig ilyen hatalmas lírák minden évben vannak az Eurovízión, és valljuk be: minden évben felejthetőek.
  A Leander formabontó, de nem tudnám komolyan venni, hogy ők tényleg Kijevbe is jussanak, bár volt már az osztrákoktól is Woki mit deim popo, szóval ki tudja… :D

 2. Abszolút egyetértek azzal, hogy jobb a műsor Tatár Csilla nélkül. Sokkal szimpatikusabb Rátonyi Kriszta.
  A középdöntővel kapcsolatban eléggé berágtam a “kedves” zsűrire, ugyanis szerintem sok esetben nem korrektek, nem objektívek. Persze, megértem, hogy nem lehet kikapcsolni az embernek teljes mértékben a saját ízlését, érzését…de akkor is ennyire nyilvánvalóan tolni egyes előadók szekerét, míg másokat savaznak, az elég gáz. Főleg úgy, hogy a nézőknek a legtöbb ilyen esetben teljesen más a véleménye,és ez a pontokból ki is derül.
  Ezen túllendülve…remélem, hogy Tóth Gabi lesz a befutó!!!! ha nem, akkor pedig a Soulwave.

  • Igen, ez a korrektség nagyon jogos, mert tényleg nem azok. Mint amikor Caramel bejelenti, hogy akkor ő korrigálja több ponttal, hogy Károly kevesebbet adott. Ez így nem túl fair :(

 3. Én Berkes Olivéréknek szurkolok. Tavaly jobb volt Kállayék dala ez se rossz de hiányzik belőle valami plusz. Pápai Joci száma is nagyon jó. Tőlem is bárki mehet csak Kanizsa Gina és Leander Kills ne menjen. Tegnap sajnáltam Szabó Ádámot és Benjit jól lehúzták a dalukat pedig mindketten nagyon tehetségesek és a dalaik se annyira rosszak. Soulwawe dala rádióban nagyon jól szól de élőben nem annyira remélem jövő héten jobbak lesznek.

 4. Na, a hétvégén megnéztem én is a két elődöntőt, bár tegnap a másodikat csak azért, mert pénteken lusta voltam vasalni. Gondoltam, összekötöm a kellemest a hasznossal, bár a Dal adások rémisztően messze vannak a kellemestől…

  Előbb a dalokról. Néztem, milyen pontokat adtál Fb-on, hát pár helyen nem értettünk egyet. :)
  Nekem a Chase-dal kifejezetten “Eurovízió-kompatibilis” volt, ahogy mondani szokták, bár persze lehet, épp azért nem lenne optimális jelölt. Hazudnék, ha azt állítanám, emlékszem magára a dalra így két nap távlatából, de a “vizuál”, az a tánc a kissráccal nagyon rendben volt. Ellenben a The Couple – Vége van, kifejezetten untat, Henderson Dávis dala pedig nem is értem, hogy kerülhetett a mezőnybe. A döntős négyesből én a Soulwave-et Singh Vikire cserélném, amúgy nagyjából egyetértek.
  A második blokkból nekem sem Závodiék száma, sem pedig Kállay Saunders-é nem tetszik (ok, KSA még csak-csak, de Závodiék nyekergése semmiképp), ellenben a Leander Kills szám nekem majdnem rendben van. Ha nem lennének benne azok hörgések, csak hogy bizonyítsák, mekkora metál arcok, én kifejezetten szeretném azt a számot.

  Tatár Csilla nekem sem hiányzott, szerintem sem állja meg a helyét ebben a műsorban, én még mindig Novodomszky Évát látnám szívesen.
  Viszont a zsűri. Hűűű, az konkrétan minősíthetetlen. Ha valaki nem alkalmas arra, hogy megmondja a frankót a pályatársainak, az ne üljön oda. Már pedig ez egyedül Both Mikinek megy, bár ő meg néha túllő a célon, de az, ahogyan a másik három körbenyalogatja az előadókat, az gusztustalan. “Mennyire iszonyatosan jól énekelsz” – hangzik el többször is. Miért, ez kérdés, amikor egy olyan versenyre akarunk kiküldeni valakit, amely Európa-szerte be lesz mutatva? Caramel mindkét adásban egy halom “ez egy erős 8-ast” osztott ki, de ahogy azóta utánaolvastam, már korábban is ez volt. Annak szintén semmi értelmét nem láttam, hogy szinte alig disztingváltak a mezőny tagjai között, így mindkét fordulóban többszörös holtversenyek voltak.
  Nem nekik kellene ott ülniük, mert lejáratják magukat. Zsédának meg Caramelnek konkrétan az előadók között lehetne a helye.

  Mindenesetre most Tóth Gabinak drukkolok, bár az ő személy(iség)ével vannak gondjaim, de az a dal legalább kicsit magyaros, népies hangulatú, ami akár működhet is odakinn.

  • Chase-nél tényleg jó volt a tánc, meg a színpadi kép, csak nekem a pasi nagyon sok, hangra se szimpi, a dal sem tetszett :(

   A zsűri érdekes: mert sokszor nekem se jön be, máskor viszont csípem, hogy beszólogatnak, és megmondják őszintén a véleményüket, vagy legalábbis úgy tűnik. Amit írsz, hogy “mennyire jól énekelsz” nagyon jogos :) Ennek tényleg alapnak kéne lennie.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here