Főoldal Hírek Botrányba fulladt a spanyol Eurovíziós nemzeti döntő fináléja

Botrányba fulladt a spanyol Eurovíziós nemzeti döntő fináléja

0
Oszd meg!

Spanyolországban tegnap tartották a helyi “A Dal” nemzeti forduló döntőjét, amin eldőlt, ki képviseli az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntő viszont nagyon csúnya botránnyal ért véget, aminek még most sincs vége, rengeteg néző forrong – és teljesen jogosan.

manel-navarro

A spanyol rendszer a döntőben a következőképpen működött: először a zsűri osztotta ki a pontjait, úgy, mint ahogy nálunk szokás. A nemzeti zsűri pontjai alapján a győztes 34 ponttal Manel Navarro volt, míg a harmadik Mirela.

Ezután a zsűri pontjait összesítették a nézői telefonos voksok pontjaival, és így alakult ki egy különös döntetlen. Mirela és Manel Navarro egyaránt 58 pontot gyűjtöttek így össze! Ami pedig a szituációban különösen fontos: a nézői voksok alapján Mirela volt a győztes, míg Manel csak a harmadik.

A kérdés ebben a helyzetben az, hogy mit illik tenni. A nézői szavazást vegyék figyelembe, vagy a zsűri pontjait? Nos, a spanyolok a zsűriben bíztak, így egy gyors tanácskozás után a zsűri nevezte meg Manel Navarrot győztesnek. Ami pedig ezután történt, nos, az volt a botrány.

https://youtu.be/Qdx5WK6piyc

Az adás végén a helyszínen lévő közönség (nagyon jogosan) rögtön fujjolni kezdett, és kifejezték, hogy mennyire fel vannak háborodva, emellett Mirelát követelték győztesnek, hiszen ő kapta a legtöbb szavazatot a nézőktől. Nos, a zsűri ezt totál nem vette figyelembe, így jelen állás szerint Manel a győztes.

Szerintem nagyon rossz döntés született, a nézői voksnak kéne hogy számítson egy ilyen versenyben, lévén nem a három fős zsűrit képviseli majd az előadó Kijevben, hanem egy egész nemzetet. Akik Mirelára szavaztak.

Elég nagy most Spanyolországban a felháborodás, petíciókat is indítottak, kíváncsian várom, hogy mi lesz a helyzet. Azt csak halkan teszem hozzá, egyik dal sem tetszik igazán, de Mireláé egy fokkal ütősebbnek tűnik. Szomorú, hogy így eltiporták a nézők véleményét a műsorban.

https://youtu.be/EhuRRSylN-E

https://youtu.be/lhQWuRxrftU

1170 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here