Íme, 10 dolog, amit talán még nem tudtál az Agymenőkről

  0
  Oszd meg!

  Tegnap startolt el a Comedy Central műsorán a The Big Bang Theory tizedik évada, ami dupla részekkel fut majd szerdánként. Ennek örömére íme, tíz érdekesség a sorozatról, amikről talán még ti sem hallottatok.

  1 – A tévé varázsa

  Sheldonék házi edzőterme, azaz a kedvenc négy emeletünk a valóságban egyetlen díszletben játszódik, amit minden szinthez újra és újra átalakítanak, hogy ne legyen túl feltűnő. De megsúgjuk, hogy ugyanezen az alapon működik például Raj és Bernadették apartmanja is.

  the-big-bang-theory-01

  2 – Igazi egyenletek!

  David Saltzberg, fizika és csillagászat professzor a felvételek előtt ellenőrzi, hogy minden rendben van-e kedvenceink soraival, és jó tanárhoz méltóan a táblákra felfirkált egyenleteket is kijavítja.

  3 – Árulkodó színek

  Sheldonon nem mindig könnyű kiigazodni, de a Zöld Lámpás logóval ellátott felsői megkönnyítik a dolgunkat. Amikor a pirosat viseli, a jelenet végére nagy eséllyel dühös lesz, de ugyanígy szimbolizálja a kék felsője a reményt, az indigó pedig a szenvedélyt és így tovább… Amy vajon tud erről?!

  4 – Igazi tudós a stábban?!

  Az Amy Farrah Fowler-t alakító színésznő a sorozat indulásával egy időben, a való életben is letette neurológiai doktoriját. Éppen ez vezetett ahhoz, hogy karaktere is ezen a területen helyezkedett el.

  the-big-bang-theory-04

  5 – Raj szerelme lett volna Amy?

  Mayim Bialik a harmadik évad végén lett Amy, akit eredetileg Kate Minucci játszott volna. A színész- énekesnő végül Raj félénk barátnőjeként, Lucy-ként csatlakozott a stábhoz.

  6 – Jim Parsons eltévedt?!

  A Sheldon karakterét játszó színész 2014-ben egy esti műsorban elárulta, hogy amikor az ügynöke felhívta, nem értette, miért volt annyira lelkes, mert azt hitte, hogy egy játék show meghallgatására hívták be.

  7 – Ők a világ legjobban fizetett tévés színészei

  Jim Parsons idén újra a világ legjobban fizetett tévés színésze lett. Kaley Cuoco (Penny) tavaly még osztozott a dobogó legfelső fokán Sofia Vegarával, idén 24,5 millió dollárjával a második helyre csúszott a Forbes listáján.

  the-big-bang-theory-02

  8 – Sokan irigyek a sikerre…

  A fehéroroszoknál „The Theorists” néven futott egy nagyon hasonló szitkom. Bár állítólag a Sheldon, Leo, Hovart és Raj életét feldolgozó producerek nem tudtak az eredeti verzióról, a színészek azonnal felmondtak, amint meghallották a hírt, így jogi intézkedések nélkül is leállt a show.

  9 – Bukdácsoló indulás?

  Ugyan a pitch sikeresnek bizonyult, az első pilot mégsem nyerte el a csatorna tetszését. A második próbálkozásban viszont már az általunk is ismert koncepció váltotta fel az eredeti 2 fiú-2 lány felállást – és ehhez a részhez íratták meg a népszerű főcímdalt is.

  10 – Bazinga méhecske és medúza

  2011-ben Lisa-ann Gershwin tengerbiológus Sheldon jelmondata után nevezte el az újonnan felfedezett medúza fajt, 2013-ban pedig egy új méh faj nevét inspirálta a „Bazinga” kifejezés. Csak így tovább, Sheldon!

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here