Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Powerless – Vanessa Hudgens új sorozata

Pilotkritika: Powerless – Vanessa Hudgens új sorozata

0
Oszd meg!

Végre elstartolt az új DC sorozat, a Powerless. Ezt a szériát (Vanessa Hudgens mellett) egyértelműen a témája adta el. Csak gondoljunk bele: mi hogyan élnénk egy olyan világban, ahol a szuperhősök és a gonoszok hadakozása miatt ott állunk védtelenül, és bármikor ránk eshet egy vonat – vagy ott ülünk a vonaton, ami ráesik egy ártatlanra. Na ugye, hogy szar rossz lenne?

powerless-03

Az alapvetően drámai helyzet itt természetesen komédiában jelenik meg. A főhősök Bruce Wayne egyik cégénél dolgoznak, és az a feladatuk, hogy olyan cuccokat találjanak fel, amik megvédhetik az embereket az ilyen harcok során a váratlan sérülésektől. A helyre érkezik főnökként Emily Locke, az ambíciózus, álmokkal teli fiatal lány, aki eddig vidéken lakott, most pedig bekerülve a nagyvárosba próbálja megváltani a világot. A munkahelyén viszont fásultsággal szembesül, és nincs egyszerű dolga.

A húsz perces pilot tulajdonképpen csak az alaphelyzetet vázolta fel. Munkahelyi komédiáról van itt szó, amit csak szinesít a háttér, és a cél, amiért dolgoznak. Igazából a poénos helyzeteken és a karakter drámákon van itt a hangsúly. Ha talál olyan karaktert az ember, akivel szimpatizálhat, akkor a sorozatot is hamar a nézősök közé lehet sorolni. Nálam ilyen joker karakter volt a Vanessa Hudgens által alakított Emily, akivel rögtön sikerült azonosulni, és naná, hogy az ember rögtön elkezd neki drukkolni, hogy sikerüljenek már a dolgai. Plusz az is segített, hogy kábé egy az egyben Gabriella karakterét hozta a High School Musicalből. Néhol szó szerint arra vártam, mikor kezd el énekelni.

powerless-01

A sorozat többi főhőse egyelőre nagyon semmilyen. Oké, van, akinek a humora kissé idegesítő, de a húsz perc kábé csak arra volt elég, hogy nagyvonalakban vázolja Emily alkalmazottait, akikből még bármi lehet. A legnagyobb főnök Batman unokatesója, Van Wayne, akiből sokat kaptunk a pilotban. Első blikkre nem volt szimpatikus, nem tudom elképzelni, hogy mit és hogyan akarnak majd kezdeni vele az írók, de kíváncsian várom.

Tele volt ám olyan aprósággal a pilot, ami miatt az ember naná, hogy vigyorog. Mint amikor Emily bejelenti, hogy bárcsak Batmannek dolgoznának, és tudjuk, hogy úgy van. És pár izgalmas dolgot is vázoltak a világukból, például az újság szerint Lex Luthor indul az elnöki székért, ami legalább annyira borzalmas, mint Trump győzelme. Azért egy dolgot remélek: ezt a Bruce Wayne dolog “ismerem őt, igen, ő az unokatesóm bla-bla” nem lesz már annyiszor említve, mert a Supergirlben is idegesített a Supermanezés. De azért várom az ismert DC karakterek felbukkanását.

powerless-02

Értékelés: 8/10

Alapvetően jól szórakoztam, és nem is mondhatnám, hogy csalódtam. Kellemesen mosolygós a Powerless első része, naná, hogy jelen leszek a folytatásnál is. Remélem megmarad a jó hangulat, és az a kínosabb humor, ami itt most egészen érdekes volt.

Ajánlom ám a sorozatot leginkább azoknak, akik csípik a DC sorozatokat, és kíváncsiak arra, milyen lehet átlagemberként élni egy olyan katasztrófákkal súlytotta világban. Mert ezt a részét nagyon izgalmasan és érdekesen mutatta be a sorozat.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here