Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Nyílt levél Tatár Csillának – Lehet kedvenced, csak ne mondd el!

Nyílt levél Tatár Csillának – Lehet kedvenced, csak ne mondd el!

1
Oszd meg!

Kedves Csilla!

Tegnap este A Dal-ban viccesen megjegyezted (vagy talán kérdezted?) hogy “annyit talán még én is elmondhatok, hogy melyik dal a kedvencem”. Nem pont így fogalmaztad meg, de nem ez volt az első alkalom A Dal folyamán, hogy műsorvezetőként kinyilvánítottad, mely előadónak, dalnak drukkolsz, mit imádsz, és mit nem. Sokszor az arcodra is van írva, ha valamit netán méltatlannak találnál A Dal színpadán.

tatar-csilla-01

Szerintem ez így nagyon nincs jól. Mondom mindezt úgy, hogy kíváncsi lennék a véleményedre. Művelt és okos hölgynek tűnsz a képernyőről, tényleg érdekelnének a gondolataid. Melyik dalt küldenéd az Eurovízióra? Mi tetszik, és mi nem. Ha a zsűriben ülnél, vagy közöd nem lenne a műsorhoz, akkor boldogan elolvasnám, meghallgatnám.

De kedves Csilla, te egy műsorvezető vagy. Nem zsűritag, nem néző, nem kritikus. Műsorvezető. Nem kéne pártatlannak lenned?

Számomra egyértelműnek tűnik, hogy hiába van ott melletted Levente, te viszed a prímet. Te vagy a műsor húzó arca, te határozod a tempót. Kicsit olyannak tűnsz, mintha te lennél mindenki édesanyja (noha tudom, korodnál fogva ez lehetetlen). Ha megmaradunk ennél a hasonlatnál, és te vagy a versenyzők édesanyja, akkor nem érzed rossznak, hogy az egyik gyereked jobban szereted, mint a másikat?

De oké, dobjuk el az anyás hasonlatot. Van gyermeked, akiről gondoskodnod kell. (Ez most totál off lesz, de utólag is gratulálok a gyermek áldáshoz).

tatar-csilla-02

Műsorvezető vagy, akinek az a dolga, hogy minden előadót és dalt egyenlően vezessen fel és prezentáljon a műsorban. A tehetséged és a korábbi munkáid lévén rengeteg rajongód van, ha valakit érezhetően sztárolsz, könnyedén előfordulhat, hogy plusz voksokat generálsz számára. Olyan előnyhöz juttathatod így a szívednek kedves produktumokat, ami a versenyt egy kissé torzíthatja.

Vizsgáljuk meg más oldalról is. Szerintem teljesen etikátlan, amit a “kedvenc” részen adásról-adásra csinálsz. Gondolj bele: kiállsz a színpadra egy dallal, amin heteket, hónapokat dolgoztál. Igyekszel életed legjobb három percét nyújtani, és aztán befutott énekesként remegő lábakkal, és az énektől, tánctól kifulladva libbensz előre. Aztán hopp, melléd ér a műsorvezető. Mond két kedves szót, de igazából felületeset. Nem mondja, hogy te vagy a kedvence. Csak úgy odalöki a kötelezőt, és mehetsz a zsűri elé.

Mondd csak, neked hogy esne, ha veled nem kivételeznének? Nem fájna? Nem éreznéd magad megbántva?

tatar-csilla-03

E hosszúra nyílt levél után szeretnék azért felelni a te kérdésre is, ami a műsorban hangzott el. Szereted a zenét, naná, hogy van kedvenc dalod. Miért is ne lehetne? Csak kérlek, tartsd meg magadnak. Legyél pártatlan, legyél etikus és gondolj arra, hogy műsorvezetőként éppen a te feladatod lenne, hogy abban a pár percben a színpadon egyenlő feltételeket teremts minden indulónak.

Ha véget ér A Dal 2017, és megvan a győztes, nagyon szívesen olvasnám a véleményed. Mert tényleg érdekel, hiszen komolyan írtam a levelem elején, hogy okosnak gondollak. Még mindig látom magam előtt a Mokka adását, miután bejelentetted, hogy felmondasz. Próbáltak megalázni, lenyomni, élő adásban szívattak, de te méltósággal viseltél mindent. Megmaradtál erős nőnek, akit nem törhet meg senki és semmi. Meghoztad életed tán legnehezebb döntését, és most ott állhatsz A Dal színpadán műsorvezetőként. Kérlek, becsüld meg, és ne okozz fájdalmat azoknak, akik élő adásban ott vannak melletted.

Kívánok további sok sikert, erőt, egészséget.

Üdvözlettel,
Tibi

1272 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here