Főoldal Hírek Történelmet írt az Oscar díjra jelölt Viola Davis!

Történelmet írt az Oscar díjra jelölt Viola Davis!

0
Oszd meg!

A Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot sztárja, Viola Davis igazán nagy dolgot ért el tegnap! Az 51 éves színésznőt ugyanis a Fences filmben nyújtott alakításáért harmadszorra is Oscar díjra jelölték, amivel ő a legtöbb jelölést kapó fekete színésznő az Oscar történelmében!

viola-davis

Davist először 2008-ban, a Kétely (Doubt) filmért jelölték, másodjára pedig A segítségért (The Help). A díjat egyszer sem kapta meg, idén viszont nagy esélye van rá, különösen mert múlt hónapban a Golden Globe-ot már kapott.

Köszönöm az Akadémiának, hogy felismerte, mennyire rendkívüli ez a film, és elismerte az én munkám is benne” – nyilatkozta a színésznő a Los Angeles Times-nak.

Ha idén Viola elnyeri az Oscar díjat, egy lépéssel közelebb kerül az EGOT státuszhoz. Az EGOT a legelitebb “klub” Hollywoodban, ahol azok a művészek vannak, akik mind a 4 nagy díjat bezsebelték: Oscar, Emmy, Tony és Grammy. Violának eddig két díja van, egy Emmy a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot-ért, és két Tony, az egyiket 2010-ben, a Fences Broadway darabért kapta. Akárhogyis lesz, hajrá Viola, és köszönöm a munkásságod!

758 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here