Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Kritika: Shadowhunters 2×01 – This Guilty Blood

Kritika: Shadowhunters 2×01 – This Guilty Blood

2
Oszd meg!

*** Régebben a Glee összes részéhez volt értékelés, amit nagyon szerettem csinálni, érdekes volt részről-részre kibeszélni egy sorozatot. Most megpróbálom ugyanezt a Shadowhunters második évadával, tehát, heti kibeszélőt írni. Kíváncsian várom, hogy általatok is lesz-e rá érdeklődés. ***

A sorozat második évadát kábé jobban vártam, mint az elsőt. Ahogy itt is írtam, igazi guity pleasure a szememben a Shadowhunters, ami bár korántsem tökéletes, de mégis, nagyon szerethető. Mivel a könyveket is csípem, tudatosítanom kellett magamban, hogy a kettő mennyire eltér egymástól.

Az új évad egész jól lett felvezetve, érthető a központi szál, a karakterek még mindig szerethetőek (és eközben korántsem tökéletesek). Az pedig már most egész jól látszik, hogy mire fog kifutni az évad, ennek azért örülök. Összeszedtem még pár gondolatot az évadnyitóról, íme!

shadowhunters-magnus-alec

A nyáron elmondták a kreátorok, hogy Alec és Magnus szála mennyire gyorsan haladt az első évadban. Most volt némi megtorpanás, Alec elég bunkón viselkedett, amit a végén feloldott ugyan, de kétségkívül érdekes lehet majd, hogy a két srác habitusa mennyire eltér, Alec milyen mély sebeket hordoz magában, és ezt vajon sikerül-e közös nevezőre hozniuk. Mert a szerelem bizony nem mindig elég

Clary és Simon párosa zabálnivaló, és már nagyon várom, hogy Simon túl legyen ezen a szerelem dolgon, és végre igazán barátok legyenek Claryvel. A közös poénkodós, beszélgetős szál a raktárban nagyon feelgood volt, tetszett.

shadowhunters-clary-simon

Valentine sosem volt a kedvenc karakterem, az őt alakító színész viszont zseniális (mondjuk, már a Reignben is az volt). Tetszett, ahogy beszélgetett Jace-szel, ahogy próbára tette és próbálta kimagyarázni a bizonyítványt. A rész végi fordulat pedig, ahogy Jace kvázi megmentette az apját, sok izgalmat tartogat még.

Sajnos a hatásvadász, semmitmondó jelenetekből még így is bőven sok van. A sorozat legkínosabb egy perce kétségkívül az volt, amikor Clary és Izzy gyakorlásként verekedtek. Ha csak azt csinálják beszéd nélkül, még tetszett is volna, mert jól bemutatta, hogy a rövid idő alatt milyen sokat tanult Clary. Viszont így totálisan kínos volt az egész, pláne az elrejtett üzenettel, és azzal, ahogyan Izzy végig az új főköcsög klávétagot bámulta. Annyira mesterkélt és gáz volt az az egy perc.

shadowhunters-simon

Ellenben volt, amin sírva röhögtem. Igen, az Encantóra gondolok. Amikor Simon próbálta megigézni az embereket, és nem jött neki össze, hát az szó szerint halálos volt. Még több ilyet kérek szépen!

Az évadnyitóból egyértelműen kiderült, hogy mennyire rossz döntés volt egy évadon át kómában tartani Jocelynt. A nő viszont már felébred, és amit csinált, hát le a kalappal! Valami egészen elképesztően bad-ass Jocelyn, remélem az is marad. Emelem a kalapom előtte, de tényleg! Amikor bezárta Claryt a raktárba, már akkor tisztelettel adóztam, viszont a végén! Képes volt lelőni a saját fiát, csak azért, mert démonvér van benne, és tudta, hogy mekkora pusztítást hozhat az emberiségre. Milyen nehéz lehetett már ezt a döntést (újra) meghozni. Mennyi erő kellhetett már hozzá! Respect, Jocelyn.

shadowhunters-jocelyn

– Apropó, szülők. Az évadnyitó jól bemutatta, hogy mennyire nehéz jó szülő karaktert alkotni egy ilyen sorozathoz. Mert bár Jocelyn badass, de ezzel a húzásával (lövésével :)) sokaknál kiveri majd a biztosítékot. De mégis, ő tényleg mindent azért tesz, mert szereti Claryt. No és a Lightwood szülők? Az ő esetükben is elmondható mindez? Képesek voltak rögtön megtagadni Jace-t, akit kábé ők neveltek fel, csak mert megtudták, hogy ki az apjuk. Eddig is utálatosak voltak, de most aztán pláne…

Értékelés: 8/10

Kezdésnek nem volt rossz, sok ütős jelenetet tartalmazott a rész, és igazából továbbra is bebiztosította magát a guilty pleasure kategóriába. Kíváncsian várom az új epizódot, és remélem lassan beindul Izzy magánéleti szála is, különösen az Izzy & Simon vonal. Á, és Maiát is kíváncsian várom!

2 Hozzászólások

 1. Hát, nem tudom. Nálam ez a rész olyan 5-ös szint talán…….
  A színészi játék még mindig nagyon sok embernél hiányzik. Szépnek mindenki szép, de szerintem ez már régen kevés. A történet……. Jó jó, tudom, hogy már az elején sem a könyv szerint mentünk, de sajnos ez még most sem jó.
  Ha olyan ember nézi, aki nem olvasta a könyvet, annak ez a világ nem teljesen érthető és a történet sem (ezt több ismerősöm is megerősítette).
  Clary továbbra is semmilyen, Izzy meg……. Nekem ő a szívfájdalmam, mert nekem a könyvben ő volt a kedvence, de itt, ne is beszéljünk róla.
  Számomra az egyetlenegy érzékelhető dolog a sorozatban Magnus és Alec. Imádom őket. A színészek nagyon jól hozzák a karakterüket és ők tartanak a képernyő előtt. Dominic meg nálam teljesen lerombolja Jace karakterét csak úgy, mint Cat is Claryét.
  De sebaj, hajrá Team Magnus :)

  • Abban egyetértek, hogy a színészi játékon lenne mit csiszolni :( És Izzynél dettó, nem csak színészileg, hanem karakterügyileg is jó lenne haladni valamerre.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here