Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Évértékelés: Az 5 kedvenc filmem 2016-ban

Évértékelés: Az 5 kedvenc filmem 2016-ban

0
Oszd meg!

Nem vagyok valami hú de nagy filmzabáló, ami azt is eredményezi, hogy kevés olyan film jut el hozzám, amit az aktuális évben mutattak be. Éppen ezért a top 5-ös listámon több olyan film is akad, ami nem 2016-os megjelenés, csak éppen tavaly láttam.

Ajánlom ám megtekintésre a listáról bármely filmet, bízom benne, hogy ráleltek valamilyen még nem ismert kincsre.

a-dan-lany

A dán lány (2015)

Abszolút nem véletlen, hogy a díjátadó szezon egyik legismertebb filmje volt A dán lány. Nagyon komoly témát dolgozott fel a filmben, és tette mindezt nagyon finoman, a lehető legszebb módszerekkel. Mindeközben a színészi alakítás is pazar volt a film során, akárcsak a korhű helyszínek és öltözékek. Egy élmény volt, garantáltan újranézős.

a-noverem-huga

A nővérem húga (2009)

Ó, hogy én mennyit zokogtam ezen a filmen! Sokkal többet, mint amikor úgy öt éve legelőször láttam. Most, majdnem harminc évesen még inkább átjött, hogy mennyit szenvedtek a film szereplői, és mennyire megviselte őket a hősnő halála. És ami a legfontosabb: most láttam át igazán, hogy milyen zseniálisan kidolgozott volt a történet dramaturgiai íve, és mennyire jól összeértek a történet szálai bizonyos pontokon. Bravó!

Sobrecapa_BROOKLYN

Brooklyn (2015)

A díjszezon másik nagy kedvence volt a Brooklyn, amiből idén a könyvet is volt szerencsém elolvasni. Hihetetelnül jól sikerült adaptációról van szó, amit Saoirse Ronan alakítása tett még átélhetőbbé, még szerethetőbbé. A film üzenete pedig még ma is nagyon átélhető, hiába játszódik 1950-ben. Elhagyjuk-e a hazánkat egy jobb munkalehetőségért? És ha megtettük, vállaljuk-e a kockázatát, hogy talán már soha nem tudunk visszailleszkedni?

deadpool

Deadpool (2016)

Akkora hype volt a film bemutatása körül, ami engem általában taszítani szokott, viszont itt nálam is betaláltak a Deadpool posztok. A film pedig hozta a kötelezőt: vicces volt, szórakoztató és merőben újszerű, amivel teljesen levett a lábamról. Ide a folytatást!

ket-bebiszitter-kalandjai

Két bébiszitter kalandjai (2016)

Ó te jó ég, hát mit keres egy Disney tévéfilm a toplistában? Már rég nem vagyok tinédzser! És mégis… annyira szerettem a filmet, hogy kétszer is láttam az idén, egyszer angolul, egyszer magyarul. Jópofa, vicces és végtelenül aranyos komédia, ami nem nagyon akar tanítani, sem üzeneteket átadni, csupán mosolyt csalt az arcomra, ami az adott pillanatban bőven elég volt.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here