Főoldal Érdekességek Interjú Lehullt a lepel a How To Get Away With Murder idei halottjáról...

Lehullt a lepel a How To Get Away With Murder idei halottjáról – Spoileres interjúban nyilatkozik a kreátor!

0
Oszd meg!

Lehullt a lepel, most már tudjuk, hogy ki halt meg a How To Get Away With Murder harmadik évadának az első felében. Sokkoló pillanat volt, a folytatás viszont innen kétségkívül még nagyobb izgalmakat ígér.

Az Entertainment Weekley nagyon spoileresen beszélgetett a sorozat kreátorával, Pete Nowalkkal. Csak az olvassa el, aki már látta a 3×09-es részt, vagy nem zavarják a spoilerek, ugyanis iszonyúan nagy adagot kaphatnak belőle.

A fordításért hálás köszönet Dorkának!

Figyelem! Az interjú nagyon spoileres, óvatosan görgess lefelé!

how-to-get-away-with-a-murderer-01

EW: Honnan jött az ötlet, hogy megölitek Wes-t?

Pete Nowalk: El kell vinnem érte a felelősséget. Egy szörnyű döntés volt, amit meg kellett hozni, hiszen mindenki szereti itt a munkáját, és én szeretem is őket, ahogy mindazt csinálják. Amikor arra a kérdésre kerül sor, hogy miért is hoztam ezt a döntést az azért volt, mert ő a show szíve volt és én tényleg valami olyat akartam, aminek nagy hatása van, s minden karaktert befolyásol. Ezért is kínzott meg annyira ez a döntés engem, de éppen ezért tettem meg és ez az amiért megforgat majd mindenkit, tényleg valami olyat akartam tenni ami megváltoztatja a sorozat DNS-ét.

Nem volt egyszerű megtenni. A gondolataimat milliószor változtattam, egyszerűen nem akartam meghozni a döntést, úgy voltam vele hogy majd „Megteszem amikor meg kell tenni” majd „Megteszem amikor meg kell tenni”, de hirtelen már a 7. epizódnál jártunk, s meg kellett hoznom a döntést. Ez volt a legkevésbé mókás része ennek a munkának eddig a pillanatig. Kellett már hoznom nehéz döntéseket, de ez… olyanok vagyunk mint egy család, és én szeretem Wes-t. Szeretem, ahogy Alfie játssza Wes-t. Igazából nagyon félek, hogy milyen is lesz a sorozat nélküle, de úgy gondolom, hogy Shonda (Rhimes) megtanított valamire: „Menj a félelem felé!”. Nehéz döntés volt, de igazán zsigeri változás lesz ez minden karakter számára és azt hiszem pontosan ezt akartam.

Sejtetted egyáltalán az évad elején azt, hogy Wes lesz az, aki meghal?

Nem. Ez vagy nagyon lustának mutat engem vagy egyszerűen csak ez a kreatív munkafolyamatom, nem tudom megmondani. A szünet alatt nagyon könnyű ilyenekre gondolni mint: „Oké… mi lesz az új éles kanyar a showban? Oh, valaki a lepedő alatt.” Ez nagyon egyszerű számomra és ilyenkor anélkül hozol döntést, hogy belegondolnál, hogy milyen igazi döntéseket is kell majd hoznod a jövőben. Szóval nem. Tényleg halogattam. Olyan volt, mintha házi feladatom lett volna. Nincs semmi móka, se kielégítő dolog benne, főleg most írva a 10. részt. Nagyon nehéz, mert igazán szomorú.

how-to-get-away-with-a-murderer-02

Voltak más opciók, amikbe belegondoltál?

Mindenki lehetséges volt kivéve Annalise. Néhányan még továbbra is azt gondolják, hogy „Ő talán egy szellem, aki lenéz magára.” De nem. Mindenki egy lehetőség volt. Saját magad meglepésének éppen része az, hogy minden opciót meg kell fontolnod, s ez konkrétan gyomorideget okozott nekem a végén. Ráadásul, a 7. rész környékén, amikor már Wes felé mozdultam, néhány napig arra vártam, hogy valami majd segít jobban érezni magamat, de végül semmi sem jött.

Ez az amit mondtam a színészeknek az évad elején, mert ez egy brutális folyamat volt számukra. Végülis elég önző volt, úgy gondolom. Visszagondolva, nem vettem észre, hogy milyen is lesz nekik ez a „Nem tudom, hogy ki az, részenként fel lesz fedve egy-egy ember, aki nem. Ez kínos és nehéz számotokra.” – dolog. De megígértem nekik, hogy abban a pillanatban, amikor kitalálom elmondom nekik.

Amikor már 90%-ban biztos voltam, hogy Alfie lesz az, leültem vele beszélgetni. Ő a legbájosabb, legkedvesebb ember a világon. Mert tudod ebben a showban mindenki visszajön így vagy úgy. Nem tudom, talán fogunk majd csinálni egy 5 évvel azelőtti visszatekintést a következő évadban. Sohasem tudhatom.

A csapat nyaggatott a válasz miatt?

Nem, nem nyaggattak, de tudtam, hogy nagyon nehézzé tette számukra a mindennapi munkába jövetelt az, hogy nem tudták, hogy mi is fog történni a karakterükkel. Vagy egyszerűen csak elővigyázatosak voltak, s nem nyaggattak vagy tudták, hogy ne nyaggassanak. Sok esetben megvédenek, de ez az a helyzet amikor egy f*szfejnek érzed magad a pozícióban, mert el akarod mondani nekik, hogy „Oh, ez fog történni a karaktereddel, s ez nem fog.” de mivel nem hoztál még döntést így nem tudod elmondani nekik.

how-to-get-away-with-a-murderer-08

Ugye az évad második részében lesznek Wes-szel visszatekintések?

Igen, szóval biztosan fogjuk látni Wes-t, élve, elszórtan az évad további részeiben. De nyilvánvalóan a nagy misztérium, hogy ki ölte meg őt? Mi történt vele? Visszatekintünk majd arra, hogy mi is történt vele és habár nem akarok elárulni semmit, de látni fogjuk őt a visszaemlékezésekben olyan módon, ami remélem nagyon katartikus lesz.

De tovább lépve, valószínűleg ugye ő nem lesz főszereplő a következő évadban?

Nem döntöttem még el. Betsy Beers (a sorozat producere – Dorka) mindig ezt mondja: „A te showdban nem lehet tudni. Olyan őrült az idővonala.” És ez az igazság. Nem tudom. Ki tudja egyáltalán, hogy lesz-e következő évadunk? Nem igazán gondolok túl most ezen az évadon.

Mikor volt az a pillanat amikor úgy érezted, hogy valaki igazán fontosat kell megölnöd, ahhoz hogy biztosra menj, hogy az nézettség továbbra is magas maradjon?

Nyitott volt ez olyan számára is, aki nem volt olyan nagy. Nyilvánvalóan, valaki olyannak kellett lennie, aki érzelmileg is befolyásolja Annalise-t. Nem azt akartam, hogy ez is egy alakítás legyen számára. Láttuk, ahogy megöl embereket és megússza mindezt az alakításával, ugye? Azt akartam, hogy igazán autentikus pillanat legyen. Először amikor láttam, az évad premierjében, úgy voltam vele, hogy ’Whoa. Ez valaki fontos lesz.” Nem hiszem, hogy azt akarjátok, hogy 9 epizódon keresztül játszunk a „Ki van a lepedő alatt dologgal?” majd a végén megkapjátok Simon-t, aki egy új karakter. A tévéhez vágtam volna a távirányítómat, ha ez lett volna az, amit látnom kell.

how-to-get-away-with-a-murderer-05

Mit mond a showról az, hogy az az ember lett megölve akinek a tetteiben leginkább felfedezhető a moralitás?

Mások is mondták ezt nekem. Azért én megkérdőjelezném azt, hogy abben az adott pillanatban Wes volt a legmorálisabb ember. Megölte Sam-et – védelmezbe Rebbeca-t. Úgy gondolom, ha te ezt hiszed, ez a te szemszöged, úgy gondolom, hogy sokat mond arról a szörnyű világról is, amiben ezek a karakterek élnek, hogy a legtisztábbat veszítik el. Vannak még más tiszta emberek a showban, mint például Oliver. Úgy gondolom Nate is elég tiszta ebben a pillanatban. Szóval, úgy gondolom hogy mindezt függ, hogy hogyan is nézed az egészet.

Annalise mindenkit elhívott a házába mielőtt a ház felrobbant. Van aki úgy fogja gondolni, hogy benne van az ő keze is ebben az egészben?

Úgy gondolom, hogy igen. Rögtön abban a pillanatban, hogy kiderül hogy Wes az, rögtön azon fognak tűnődni, hogy Annalise volt-e. Nyilvánvalóan meg fogjuk válaszolni ezt a karaktereink számára kicsivel utána.

Wes nyilvánvalóan a legközelebbi dolog Annalise számára, ha a családról beszélünk. Megőrjíti majd ez őt?

Úgy gondolom, hogy ez az egyik ok, amiért emellett a döntés mellett maradtam, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy Annalise hogyan fog minderre reagálni. Nagyon keményen dolgozott azért, hogy Wes-t biztonságban tartsa. Azt hiszem a gyógyulásából sokat rávetített Wes-re. Amit láttunk az az, hogy láttuk ahogy segítettek egymásnak gyógyulni. Nem akarom elárulni, hogy hogyan is fog reagálni. Szét fog esni, gyászolni fog és feküdni az ágyában vagy a cellájában? Vagy éppen harcolni fog ellene, főleg most, hogy teljes mértékben megfosztották az összes erejétől?

how-to-get-away-with-a-murderer-07

Szüksége lesz majd arra, hogy az anyukája (Cicely Tyson) a városba jöjjön?

Úgy gondolom, hogy az anyukájának a városba kell majd jönnie. Tudod, volt egy olyan pont, amikor azt akartam, hogy az anyukája és az apukája jöjjenek a városba korábban, mint egy félrevezetés, hogy Cicely les a lepedő alatt, de végül nem passzolt az idővonalunkhoz. De úgy gondolom, hogy igen, igazán szívet összetörő pillanat lesz amikor az anyukája a lányát a börtönben találja.

Van valami, amit el tudsz mondani arról, hogy ki is a felelős Wes haláláért?

Mindenki egy fair gyanúsított, a karaktereink és ugyanúgy a mellék- vendégszereplőink is, akik eddig megjelentek, sőt azok a karakterek is, akiket még nem láthattunk. Ez a móka a következő 6 részben. Nem kell sokat várnod arra, hogy kiderüljön, meg fogjuk mutatni. Ez az egész nagyon hasonló ahhoz, hogy ki ölte meg Lila-t. Az 1. évad első felében az volt a kérdés, s ez most hasonlónak tűnik nekem. Lesznek meglepetések azzal kapcsolatban, hogy ki tette, de lesznek dolgok amik egyáltalán nem lesznek meglepőek. Nem pontosan tudok még mindent, ez az igazság, szóval kitalálom majd még az út során.

A sorozat kezdete óta, a történéseket Annalise és Wes vitte a vállán. Mennyire ijeszt meg téged, hogy most elveszítetted a dinamikus duó egyik felét?

Azt hiszem ez az egyik dolog, ami miatt izgatott vagyok. Való életben, ha elveszíted azt az ember, aki a legközelebb áll hozzád, hogyan töltöd be azt az űrt? Boldog vagyok, hogy belemélyedhetünk mindenki más személyes kapcsolatába Annalise-szel. Úgy összeköti őket, mint ahogy még nem láttuk? Rengeteg a terület, amit fel tudunk fedezni, s amennyire megijeszt engem, annyira izgatottá is tesz ez az újdonság.

how-to-get-away-with-a-murderer-04

Beszéljünk hát Bonnie és Annalise csókjáról…

Egy csók sok mindent jelent, Annalise nagyon a mélypontján volt a 9. részben, már azelőtt hogy kiderült hogy leégett a háza és Wes-t megölték. Kétségbeesett, részeg és egyedül van. Olyan egyedül van, mint ahogy láthattuk, ami sokat mond és a részegség pillanatában szüksége van valakire, akihez közel érezheti magát. Szóval igen, van egy csók kettőjük között. Azt hiszem, hogy amit szeretek a showban és a karakterekben az, hogy igazán zavarosak és olyan határokat lépnek át, amiket nem kellene átlépni.

Laurel terhes és úgy tűnik, hogy talán Wes az apa. Milyen hatással lesz rá Wes halála?

Nagyot fog most nőni Laurel. Úgy gondolom, hogy most össze van törve. Nagy a dilemmája most, hogy terhes valószínűleg az ő babájával. Úgy gondolja, hogy tiszteletben kell tartania a becsületességét (Wes-ét – Dorka). Nem tudom, hogy megbízik-e bárkiben is. Nem tudom, hogy úgy gondolja-e hogy Frank tette-e ezt. Úgy gondolja, hogy Bonnie tette? Úgy gondolja, hogy Annalise tette? Úgy gondolom, hogy tudja, hogy ő részben Wes tisztaságának megőrzője, s meg kell bosszulnia.

Wes az apa?

Nem akarom megerősíteni ezt most, mert meg fogjuk erősíteni ezt, mikor visszatér majd a show, szóval így az embereknek nem kell sokat várniuk.

how-to-get-away-with-a-murderer-03

Már a félévad premierjén?

Igen. Nem csinálunk egy „Bridget Jones babát vár”szituációt.

Minden évad egy különböző struktúrát követett. Beszélhetünk arról, hogy mi változhat most a második részben és hogy miért is szereted cserélgetni őket?

Szóval, ez vicces, mert azt gondolom, hogy az első évad volt a struktúra és onnantól kezdve mindig csináltunk ilyen előretekintéseket. Nyilvánvaló, hogy próbálok kevesebbet csinálni, csak eleget ahhoz, hogy az emberek ne zavarodjanak össze és hogy kövessük a kitalált formát. Megpróbáltunk idén egyszerűbben bánni velük. Az, hogy hogyan fejezzük be a 9. részt, mindig elárulja nekem, hogy merre is kell tartania az évad fennmaradó részének. Szóval a következő félévadban nem lesz annyi visszatekintés mint tavaly volt ugyanekkor.

Én tényleg elfogadom a konstruktív kritikákat és megértem, hogy mindig sok minden történik és hogy ez vissza-előre-vissza ugrálgatás megfájdítja az emberek fejét és nem mindig értem viszont, hogy mire is gondolna az emberek, mert néha úgy vagyok vele „Ezt gondolták? Vagy csak ez meg ez nem tetszik nekik?” De úgy gondolom, hogy ennél most csak egyszerűen fogjuk csinálni, lesz visszaemlékezés de nyilván nem 10 évvel ezelőttre. Egyszerűen csak arról fog szólni, hogy mi történt Wes-szel azokban az órákban, miután elhagyta a rendőrséget és mielőtt meghalt.

Szerinted mennyi ideig tudod még használni a „gyilkos” eszmét mielőtt mindenki azt mondaná, hogy: „Miért nem hagyjuk itt ezt a várost?

Azt hiszem ez olyan mint egy gengszter show. Egy igazi gengszter 20-30 évig gyilkol úgy, hogy az FBI próbálja elkapni, és ez a valóság. Az eszme addig működik ameddig az emberek nézik a showt és ha abba akarják hagyni a sorozat nézését akkor a csatorna ezt fogja mondani: „Végeztetek”. Nem aggódok miatta, mert nem tudom befolyásolni. Nem képzelek el semmi olyat, amit később tehetnék meg a sorozatban. Nem leszek olyan, hogy „Tudod mit? Az 5. évadban valakit a lepedő alá teszünk.” Ha van egy ötletem, akkor azt most kell megcsinálni. Inkább fényesen égjünk el, minthogy csak pislákolva világítsunk és unalomban enyésszünk el.

how-to-get-away-with-a-murderer-06

Ha korlátozás nélküli felhatalmazásod lenne és azt csinálnál amit akarnál, mit akarnál tenni?

Évente 5 részt csinálnék. Ez az amit mondani fogok, el vagyok kicsit rontva: Sorozatkészítőként sokszor gondolod azt, hogy „Oh, ezt akarom megcsinálni, de nem tudom, hogy a színész meg tudja-e csinálni”. Úgy hiszem sokszor a színészeidnek írsz és ebben a showban mindegyikükkel tudsz vicces lenni, szomorú lenni, földhöz ragadt vagy éppen drámázó lenni. Egyáltalán nem vagyok leláncolva a színészeim miatt. Sokkal inkább kicsit félelmetes, mert úgy vagy vele „Oh, megtehetek mindent. A jó döntést fogom meghozni?” Szóval bármit megtehetek. Senki sem mondhatja az ellenkezőjét, maximum azt, hogy kevesebb epizódot kell csinálni, de akkor meg nem lenne már munkám. Néha azt kívánod, hogy bárcsak kevesebbet csinálhatnál. Ez a kérdés, amit a kezdetektől kérdeztek tőlem: „Meddig fog tartani ez?” Nem tudom. Valakinek másnak kell meghoznia ezt a döntést, ami elég barátságos.

A sorozat január 19-én tér vissza az ABC csatornáján.

Eredeti cikk: http://ew.com/article/2016/11/17/how-get-away-murder-wes-dead-spoilers/

Fordította: Dorka

1126 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here