Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Kritika a How to Get Away with Murder második évadáról

Kritika a How to Get Away with Murder második évadáról

0
Oszd meg!

A Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot első évada hatalmas szerelem volt számomra, éppen azért nagy kíváncsisággal kezdtem neki a másodiknak. Hát, mit is mondhatnék… Ezt valahogy nem éreztem annyira erősnek, mint az elsőt, és sok hiányérzetem is volt a szezonnal kapcsolatban. Nem mondom, hogy nem tetszett, mert naná, hogy hamar bedaráltam, és izgalmas is volt, de valahogy érzem, hogy ez a sorozat többre is képes.

hogyan-usszunk-meg-egy-gyilkossagot-01

Leginkább a központi rejtélyt és a “jövőbelátós” részeket sajnáltam. Sosem szerettem igazán a flashfoward jeleneteket, az első évadban viszont működött. Itt valahogy nem, mert nem érdekelt, hogy a két mostohatestvér tényleg megölte-e a szüleiket, netán kavarnak-e egymással. Egyszerűen hidegen hagyott a drámájuk, egyedül az tetszett a szálban, hogy az ügyésznő mennyire nyomult, és végül milyen véget ért. A központi rejtély leginkább az évad vége felé bökte a szemem, amikor percenként más gyilkosra gondolt a csapat, egyszerűen már sok volt.

hogyan-usszunk-meg-egy-gyilkossagot-02

Nagyon sajnáltam azt is, hogy elmaradoztak a heti ügyek. Egy ilyen ügyvédes sorozatnál mindig nagyon érdekes heti eseteket tudnak kitalálni az írók, az első évad például emiatt is emlékezetes a számomra. Itt ezt a rész iszonyúan minimalizálták, és ami jött is érdekes szál, azt is elrendezték seperc alatt. Gondolok itt a transznemű nőre, aki megölte a férjét – milyen izgi volt, mennyire látni akartam a tárgyalást, hogy mit vált ki az ügyvédtanoncokból és az esküdtekből az eset, de totál elmaradt az egész. És sajnos nem csak itt, egyszerűen kevés volt a heti ügy, pedig az nagyon fel tudja dobni a sorozatot.

VIOLA DAVIS, CICELY TYSON

Érzelmi szinten azért jól működtünk, szerettem a karakterábrázolásokat is. Annalise, mint főszereplő zseniális, imádtam az utat, amit bejárt az évad során. Végre rájött, hogy ő nem egy igazán jó ember, hiába próbál az lenne, az pedig kifejezetten üdítő, ha egy gyarló hősnő tudja is magáról, hogy az, és úgy-ahogy megpróbál változtatni. Pont ezért értem Annalise-t emberszerű, hiteles karakternek. Az évad végi családlátogatós szál pedig kifejezetten tetszett, mindig annyi mindent elárul a karakterről, ha megmutatják a családját is. A múltbéli babás pedig aztán pláne sokat hozzáadott a jelleméhez.

hogyan-usszunk-meg-egy-gyilkossagot-04

Az Oliver – Connor szálért továbbra is oda és vissza vagyok. Iszonyúan édes a párosuk, és a kapcsolatuk alakulása is kifejezetten hiteles. Connornál érzem ám leginkább a változást, üdítő, hogy “a csak a szexre hajtok” srácból eljutottunk odáig, hogy félti Olivert Annalise-től és a piszkos üzelmeiktől. Kíváncsian várom, hogy a harmadik évadban merre haladnak tovább, és mennyire lesz erős Oliver erkölcsi iránytűje, ha megtudja, hogy miket tett korábban Connor.

hogyan-usszunk-meg-egy-gyilkossagot-05

A másik kedvenc párosom Laurel és Frank. Utóbbinak sokáig kellett küzdenie, hogy megkedveljem, de a második évadban kifejezetten jól írták meg Franket, tetszett az is, hogy bemutatták, miként jutott el arra a pontra, ahogy most megismerhettük őt. Amit sajnálok, hogy a Bonnie – Asher páros kicsit parkolópályára került, mert jó volt a kémia köztük, és sok poénos helyzetet produkáltak ketten. Viszont, ez a Michaela – Asher lehetőség kellően izgalmasan hangzik ahhoz, hogy talán ne próbáljak meg szomorkodni Bonnie miatt.

JACK FALAHEE, BILLY BROWN, VIOLA DAVIS, KARLA SOUZA, ALFRED ENOCH

Értékelés: 8/10

Mindent egybevéve nem mondanám, hogy gyenge volt az évad, csak valahogy elmozdultak az arányok. Nagyon rápakoltak az írók a kapcsolati, magánéleti szálakra, ami jó, de ez egy ügyvédes, kicsit nyomozós sorozat is, és ha az egyik alappillér gyengélkedik, akkor bármennyire is erős lábakon áll a másik, nem lehet teljes mértékben rajongani a produktumért.

Kíváncsian vetem ám magam rá a harmadik szezonra. A Wes apja, és a múlt-béli szál érdekesnek tűnik, a párkapcsolati részen is pörgünk keményen, szóval, kíváncsi leszek, hogy mivel álltak elő az írók.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here