Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmajánló: Öt szuper film karácsonyra

Filmajánló: Öt szuper film karácsonyra

0
Oszd meg!

Kevin nélkül nincs karácsony, ezt tudjuk, ha netán elfelejtenénk, az RTL Klub gondoskodik róla, hogy sose verjük ki az agyunkból.

De mit tegyünk akkor, ha már unjuk a Reszkessetek betörőket, az Igazából szerelmet, a Grincset és a megannyi unalomig ismételt karácsonyi filmet, de mindenképpen szeretnénk valami ünnepit nézni?

Nos, kicsit szétnéztem, és kigyűjtöttem öt karácsonyi filmet, amit szerintem érdemes megnézni, ezek közül többet láttam és szerettem is. Íme, a lista!

Ashley BENSON,  Chad Michael MURRAY, Christina MILIAN

Christmas Cupid

Ahogy látom, ehhez nincs se szinkron, se felirat, de ne akadályozzon meg senkit, nem bonyolult a nyelvezete.

Szórakoztató kis film volt ez egy nőről, aki a munkának rendeli alá az életét, és akit végül egy angyal ment meg attól, hogy grincses maradjon. Ami miatt pedig sorozatrajongóknak kihagyhatatlan, hogy a főszerepben Chad Michael Murray (One Tree Hill) és Ashley Benson (Pretty Little Liars) látható.

Ajánlom a filmet a karácsonyi romantikát keresőknek, és persze azoknak is, akik újév közeledtével elgondolkodtak azon, hogy talán ezt-azt megváltoztatnának az életükben.

the-mistle-tones

Karácsonyi fagyöngyök (The Mistle Tones)

Hatalmas guilty pleasure ez a film. A sztorija totál egyszerű: egy lány szeretne bekerülni a karácsonyi kórusba, de nem engedik a gonoszok, ezért sajátot szervez, és még versenyeznek is azon, hogy ki énekeljen a plázában.

Totál agyzsibbasztó az egész, de elhangzik benne egy rakat jól elénekelt, feldolgozott karácsonyi dal, vannak érdekes karakterei, cuki romantikus szála és még némi tanulsága is.

Ajánlom azoknak, akik csak kikapcsolódni szeretnének és másfél órára elfelejteni, hogy gondolkodni is tudnak.

christmas-caper

Karácsonyi csínytevő (Christmas Caper)

Köszöntsetek a listán egy újabb agyzsibbasztó darabot – de hé, ilyenkor ez annyira jól tud esni! A középpontban egy tolvaj, akinek egy balhéja után az unokahúgára és unokaöccsére kell vigyáznia, de naná, hogy problémák történnek – nem is kicsik.

Shannen Dohertyt (Bűbájos boszorkák) imádtam ebben a szerepben, a poénok is voltak azért, és hát igen, a család és a szeretet mindenek előtt.

És kinek ajánlom? Ugyanúgy mint az előbb, aki agyzsibbasztásra vágyik, annak szerintem tetszeni fog.

love-the-coopers

Káosz karácsonyra (Love the Coopers)

A lista legfrissebb darabja, tavaly mutatták be a mozik. Természetesen itt is adott egy diszfunkcionális család, ami követve az amerikai módit megpróbálja tökéletesnek mutatni magát. De naná, hogy nem azok.

Számomra a filmet a középszerből az illusztris szereplőgárda emelte ki, konkrétan Diane Keaton karakterétől lehidaltam, annyira életszerű volt. De közel éreztem magamhoz Olivia Wilde szálát is, és hát, a többiekét is.

Ajánlom a filmet azoknak, akik nem feltétlenül óriási röhögésekre vágynak, hanem lágy mosolyokra, és szeretnének elgondolkodni az életen, a családon és a szereteten.

bad-santa

Tapló télapó (Bad Santa)

A második rész idén érkezett meg a mozikba, arról nem tudok nyilatkozni, az elsőről viszont simán. Kellemes felüdülés a Tapló télapó a kissé negédes, a szeretet középpontba állító karácsonyi filmek terén.

Szókimondó, pimasz, és iszonyúan vicces, olyan Grincsesen ütős az egész, Billy Bob Thorton pedig annyira zseniálisan hozza a figurát, hogy az hihetetlen.

Ajánlom a filmet azoknak, akik röhögnének egy jót karácsonykor, és valami olyanra vágynak, ami elüt a többi filmtől.

3470 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here