Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmajánló: A 4 kedvenc képregényfeldolgozásom

Filmajánló: A 4 kedvenc képregényfeldolgozásom

4
Oszd meg!

Én vagyok az a srác, aki egy Marvel filmet sem látott, és aki a DC filmjei közül is kábé csak egyet. Szóval, mindebből simán arra lehet következtetni, hogy nem pont nekem kéne ilyen összeállítást csinálnom. Avagy mégis? Talán így sikerül másra is felhívnom a figyelmet.

daredevil

Daredevil (2003)

Nem viccelek. Ha van olyan képregényadaptáció, amit mindenki utál, hát az bizony a Daredevil. Én viszont oda és vissza voltam érte bő tíz évvel ezelőtt. Oké, lehet, hogy a karakter miatt, tetszett, hogy egy vak pasi is tud szuperhős lenni. És bevallom, sokakkal ellentétben nekem Ben Affleck és Jennifer Garner párosa is bejött. Persze, azért egy dolgot hozzá kell tennem: ha ma látnám először a filmet, nem biztos, hogy ugyanekkora lenne a szerelem.

deadpool

Deadpool (2015)

Na jó, ezt a filmet azért képtelenség volt nem megnéznem. Egyszerűen imádtam, a piszkos kis dumáiért, Ryan Reynolds alakításáért és az egész hangulatért, amit a film sugárzott. Kikacsintás volt az egész, még véletlenül sem vette komolyan magát, és persze a nézőit, és pont emiatt tetszett annyira.

haver

Ha/ver (2010)

Hogy én mennyit röhögtem ezen a filmen! Kissé kiszámítható is volt, de egy percig sem érdekelt, annyira imádtam a karaktereit, és az akciójeleneteit. Oké, elárulom, leginkább Chloe Grace Moretz ragadott magával. Egyszerűen döbbenetes volt, ahogy ott még kislányként írtja a rosszfiúkat, földre esett állal néztem végig az egészet. Karakterizálás terén pedig amit itt láttam, a képregényfilmek közül magasan a kedvencem volt. Mégha kissé didaktikusan is, de itt aztán volt ok-okozati összefüggés, tudtuk, hogy ki és miért vált azzá, aki. És ez tetszett.

spiderman

Pókember (2002)

Ciki vagy sem, teljesen beleszerelmesedtem kis tiniként a Pókember filmekbe, és igen, Tobey Maguire-ba is. (És annyira akartam, hogy Kirsten Dunst legyen a legjobb barátom). Mai szemmel kissé furán hat a kosztüm, a történetben is bőven vannak hibák, de akkor is, nosztalgikus emlékek kötnek az eredeti három Pókember filmhez.

4 Hozzászólások

  1. Nálam Deadpool veri a mezőnyt toronymagasan… és csak mellékesen jegyzem meg, hogy annak ellenére, hogy azzal kezdted, hogy egy Marvel-filmet sem láttál, a 4-ből 3 mégis Marvel-karakterről szól… :D

  2. Érdekes összeállítás, főleg, úgy, hogy bevallottan nem vagy egy nagy Marvel vagy DC fan. Mindegyik filmet láttam a felsoroltak közül, s nálam a Daredevil örök szerelem marad. Gimis koromban nagyon-nagyon imádtam, s, ha most kellene megnéznem, akkor is szeretném. A Kick ass pedig tényleg zseniális, pont nemrég terveztük a párommal, hogy most a hétvégén újra megnézzük :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here