Főoldal Hírek Helyzetjelentés a 2016-os országos őszi újonc sorozatokról: Kasza vagy Teljes évados berendelés?

Helyzetjelentés a 2016-os országos őszi újonc sorozatokról: Kasza vagy Teljes évados berendelés?

1
Oszd meg!

Ahogy telnek az évek, úgy gyakorolnak egyre nagyobb türelmet az országos tévécsatornák Amerikában. A gyengén teljesítő őszi újoncaikat már nem kaszálják el 2 rész után, mint ahogy éveken át tették, hanem maximum lerövidítik a berendelésüket, aztán szépen, csendben kimúlnak a műsoron maradva.

Idén ősszel is több új sorozat bemutatkozott az 5 nagy országos tévén (ABC, CBS, FOX, NBC, The CW), alább pedig összeszedtem, hogy melyik sorozatnak mi lett a sorsa. Íme, a teljes lista!

american-housewife

ABC

– Conviction: Haley Atwell új sorozata nem nyitott túl acélosan, és sajnos a nézettsége az utóbbi hetekben sem lett túl jó. Az első évad így 13 részes marad, de a jó nemzetközi értékesítések talán megmenthetik a sorozatot.

– American Housewife: Meglepetésszerű nagy sikert aratott a sorozat, kiválóan teljesít a korábban döglődő keddi sávban. Az ABC már be is rendelte a +9 részt, 22 epizódos lesz az első szezon.

– Speechless: Minnie Driver családi sorozatát is megszerették a nézők, +9 résszel bővítve a berendelését 22 részt biztos láthatunk belőle. A nézettsége alapján teljesen megérdemelten.

– Designated Survivor: Kiefer Sutherland új sorozata magas nézettséggel nyitott, így az ABC gyorsan berendelte teljes évadra, 22 részre. Azóta viszont folyamatosan csökken a nézettsége, szóval, egyelőre nem hálálja meg túlzottan a bizalmat.

– Notorious: Nagy meglepetésre a Shonda Rhimes cége által gyártott Notorious még Piper Perabo szereplése ellenére sem találta meg a közönségét. Az ABC a 13 részes berendelést csökkentette 10 részre, és ez vélhetően egyet jelent a kaszával.

kevin-can-wait

CBS:

– Kevin Can Wait: Sokan csak pusmogtak, hogy mi a fenéért kellett sorozatot adni Kevin James-nek (A férjek gyöngye). Végül az ősz legnézettebb újonc komédiája lett, és már a The Big Bang Theory felvezetése nélkül is bizonyít, ráadásul a nézők is szeretik. Meg is kapta a teljes évadot (22 rész).

– Man with a Plan: A Jóbarátok-sztár Matt LeBlanc új komédiája nem büszkélkedhet túl magas nézettséggel, de a CBS bizalmat szavazott még így is. +6 epizódot adtak nekik, így 19 részes lesz az első évad.

– Bull: A sorozat, amiért Michael Weatherly otthagyta az NCIS-t. Nézettség tekintetében egész jó, a CBS be is rendelte a teljes évadot (22 rész).

– The Great Indoors: Joel McHale tévés visszatérése egész jól sikerült, bár a nézettsége elég gyér, de a CBS így is adott +6 részt, az első évada így 19 részes lett.

– Pure Genius: Nem igazán robbantott bankot a sorozat, a nézők valahogy nem találtak rá a sorozatra. A sorsáról a CBS még nem döntött, de kétlem, hogy a berendelt 13 részen túl kapna folytatást.

– MacGyver: Sokkal nagyobb durranásra várt a csatorna és persze a nézők is, hiszen egy kultikus sorozat rebootjáról van szó. Persze péntekhez képest így sem akkora bukás, így a CBS berendelte a teljes évadot, 22 részt.

pitch

FOX:

– Son of Zorn: A rajzfilmet és a valóságot ötvözte a Son of Zorn, amire a nézők nem igazán kattantak rá. A berendelt 13 részen túl a FOX még nem nyilatkozott a teljes évadról, de csoda lenne, ha megkapná.

– Lethal Weapon: Naná, hogy aratott a Halálos fegyver újragondolt verziója! Az akció-komédiához hozzá is csaptak +5 részt, így 18 részes lesz az első évada.

– Pitch: Az első profi női baseballozóról szóló sorozat nagyon küszködik a nézettséggel. Nincs felvezetése, önmagában nehezen bizonyít. Nem olyan rosszak ám az adatok, de berendelés még nem történt, így az első évad vélhetően 10 részes lesz.

– The Exorcist: Az Ördögűző a FOX legnagyobb bukása, nagyon gyenge nézettséget produkál, ami tulajdonképpen meglepetés, mert többre számítottunk. A kasza elkerülhetetlen.

timeless

NBC:

– Timeless: Matt Lanter új időutazós sorozata megosztja a nézőket és a kritikusokat is, de zömében pozitívak a visszajelzések. A nézettsége önmagában nem rossz, de a Voice felvezetéséhez képest gyenge. Valószínűleg ezért is kapott csak +3 részes berendelést, így az első évad 16 epizódos lesz. És hogy kap-e második évadot? Nagyon bízom benne, hogy igen.

– This is Us: Az évad legnagyobb sikeréről van szó, ami nagy meglepetésre még a csatornaelső The Voice számait is felülmúlja. Ekkora diadalra senki sem számított, és tök jó ám, hogy minőségi tartalommal még mindig elérhető mindez. A csatorna 5 plusz epizódot rendelt be, így 18 részes lesz az első évad. Többet is kértek volna, de a színészek és a kreátor ennyit vállaltak.

– The Good Place: Kristen Bell különleges komédiája nézettség tekintetében ugyanolyan megosztó, mint a kritikai visszhangjában. Vannak jobb, és gyengébb napjai is, de még így is sok olyan sorozat van az NBC-n, ami bőven gyengébben teljesít. A csatorna az előre bekért 13 részt nem toldotta meg újakkal, a színészek kikötötték, hogy 13 résznél többet nem vállalnak egy évadra.

no-tomorrow

THE CW:

A csatorna két újoncot mutatott be ősszel, de sem a No Tomorrow, sem a Frequency nem teljesít az elvárásoknak megfelelően. Átlagban 0.3-as demót produkálnak, ami leginkább a No Tomorrownál gáz, hiszen a The Flash 1.0 feletti számokkal vezeti fel.

Egyik sorozatból sem kértek többet a berendelt 13 részen túl, és vélhetően második évadot sem kapnak. A Frequency pedig 2017. január 25-én zárja az első, és a nézettségi adatok alapján vélhetően utolsó évadát.

1392 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

1 hozzászólás

  1. A CW-s sorozatokat nagyon sajnálom, mert mindkettő nagyon tetszik.
    Ha választani kellene, akkor a Frequency folytatására lennék nagyon kíváncsi, nagyon remélem, hogy valamilyen csoda folytán mégis csak lesz folytatás.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here