Leonard Cohen emlékére – Az 5 kedvenc Hallelujah feldolgozásom

  1
  Oszd meg!

  A héten hunyt el Leonard Cohen énekes és zeneszerző, akinek a legismertebb dala egyben az egyik legnagyobb kedvencem, a Hallelujah. A művész tiszteletére összegyűjtöttem az 5 kedvenc Hallelujah feldolgozásomat. Leonard Cohen, béke poraidra, nyugodj békében.

  Alexandra Burke

  Ciki vagy sem, nagyon sokáig azt hittem, hogy a brit X-Faktorban feltűnt Alexandra Burké a dal. Az ő tolmácsolásában szerettem bele, és bár sok verzióját hallottam azóta, azt hiszem, még mindig ez a kedvencem. És igen, egy ilyen előadással bármilyen tehetségkutató megnyerhető. És totál megérdemelten.

  Bradley Will Simpson (The Vamps)

  A The Vamps zenekar énekese kicsit áthangszerelte a dalt, ez is sokat hozzáadott ahhoz, hogy nagyon szeressem, de itt elsősorban az énekes hol nyafogós, hol karcos, hol férfias hangja fogott meg. Tetszik, hogy ennyire kiszámíthatatlan, és jól átjönnek az érzelmek. Tetszik.

  Dolhai Attila

  Kevés angol nyelvű dalt fordítanak le magyarra, szerencsére a Hallelujah köztük volt. A magyar szöveg kicsit furcsa, de azért mindenképpen örülök, hogy van ilyen is. Dolhai Attila különleges előadásában pedig naná, hogy a kedvenceim közé férkőzött a dal. Dolhai pedig egy zseni, ehhez kétség sem fér!

  Pentatonix

  Októberben rukkoltak elő ezzel a feldolgozással, és annyira bejött, hogy külön posztot szenteltem neki. Még mindig imádom ezt a verziót, ahogy öt énekhang vegyül benne, még szebbé, még szentebbé varázsolják. Nem lehet elégszer meghallgatni.

  Várhegyi Lucas Palmira

  Mindig is szimpatikus volt a csaj, de akkor szerettem bele igazán a hangjába, amikor elénekelte ezt a dalt. Szavak sincsenek rá, hogy mennyire ütős ez a produkció, ahogy előadja, az valami csoda. Különösen a végét szeretem, amikor felemelkedik a fal, és olyan gyönyörűen kiénekli a magas hangokat.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here