Szomorú a világ, ahol Johnny Depp jutalma a nőverésért egy Harry Potter filmszerep…

  8
  Oszd meg!

  Eddig is fenntartással figyeltem a Legendás állatok feldolgozás körüli híreket, a héten viszont olyan bomba robbant, amitől teljesen elszomorodtam. A stúdió ugyanis egy nagyon fontos szerepre castingolta Johnny Deppet.

  johnny-depp

  A feleségverő Depp alakítja majd Grindelwaldot, a gonosz mágust, aki mellesleg kapcsolatban is állt a fiatal Dumbledore-ral. És ez a kapcsolat nem csak baráti volt, Rowling elmondása szerint Dumbledore meleg, és a teóriák szerint Grindelwald volt az első szerelme.

  Olvastam egy tweetet, ami a lehető legjobban összefoglalja a helyzetet. Miután Winona Ryder lopott a boltból pár ruhát, kitaszították Hollywoodból, hiába állt akkor a karrierje csúcsán. Johnny Dep verte a volt feleségét, Amber Heard-ot, drogosan és ittasan tört, zúzott és kiabált egy bárban, plusz ki tudja miket csinált még. És mi a jutalma? Egy 5 részes franchise egyik főbb szerepe. Gratulálok, Amerika…

  gif-nem-tudom-elhinni

  És igen, nyugodtan mondhatjuk azt, hogy “hé, itt a tehetség számít, nem pedig a magánélet“. És egyáltalán, miért foglalkozunk a színész dolgaival, kit érdekel, hogy mit tesz a magánéletében. Még ha nem is szeretem, Depp jó színész, biztos jól el tudja játszani a karaktert. Akkor egyáltalán, mit ugrálok itt?

  Részemről minden az elvekről szól – és részben a Harry Potter világának (újabb) megszentségtelenítéséről. Nem tetszik az a világ, ahol egy férfi szó szerint bármit tehet, akkor is úgy folytatódik minden a karrierjében, mintha mi sem történt volna. Bezzeg ha egy nő csinálta volna azt, amit Depp, még egy b-kategóriás gálára se hívnák meg vendégként, nemhogy egy ekkora film sagába!

  gif-el-tudod-hinni

  És akkor azt se feledjük, hogy a közönség is kifejezte, nem kér már a színészből. Az utolsó filmjei megbuktak a mozikban, különösen az Alice tükörországban, amire sokan pont Depp botrányai miatt mondtak nemet…

  Úgyhogy igen, részemről iszonyú szomorú vagyok, amiért büntetetlenül megúszhat mindent valaki, csak azért, mert ő Johnny Depp. Nem tetszik az a világ, ahol valaki hónapokon át verheti a fiatal és gyönyörű feleségét, ráadásként a lehető legrosszabb példát mutatva a rajongóinak alkoholizál és drogozik, és mindezért még jutalmat is kap.

  amber-heard-johnny-depp-divorce

  Update: Most látom, hogy Amber Heard végül visszavonta a bántalmazási vádakat, és jelezte, nem kér távolságtartási végzést Depp ellen. És pont abban a pillanatban tudott végre elválni, és kapott 7 millió dollárt a válás kimondásakor, a pénzt pedig jótékony célra ajánlotta fel. Egy gyerekkórház mellett a bántalmazott nők alapítványának mentek a milliók. Azt hiszem ez az, ami többet mond minden szónál, nem igaz?

  Bele se merek gondolni, hogy mekkora (marketing) gépezet áll Depp mögött, akik mindent elintéznek. Kíváncsian várom, sikerül-e rehabilitálniuk Deppet. Mert például az itteni casting miatt nem csak én panaszkodom, nézzétek csak!

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here