Főoldal Érdekességek Emberi sorsok Ismerd meg Észak Karolina első transznemű gimis bálkirálynőjét!

Ismerd meg Észak Karolina első transznemű gimis bálkirálynőjét!

0
Oszd meg!

Nemrég Észak Karolina állam hirdette meg a hírhedtté vált anti-transz mosdó törvényt, tehát nem építhetnek az államban külön mosdókat a transzneműek részére. Ez több, mint 395 millió dolláros bevételkiesést jelentett az államnak, hiszen a szolidaritás jegyében több filmes, sorozatos produkció emiatt választott más forgatási helyszínt, előadók mondták le koncertjeiket, és így tovább…

transznemu-balkiralyno

Ennek fényében még különlegesebbé vált a hír, miszerint az Overhills gimibe járó transznemű Selena Milian nyerte el október 21-én a bálkirálynő címet. A fenti képen láthatjátok is, milyen gyönyörű és boldog volt a gimi királynője. Selena nyilatkozott is a TransCafé-nak, íme, a szavai:

„Amikor gólyaként előbújtam, nem engedték meg, hogy női ruhát hordjak. Minden nap ki kellett állnom magamért. Nagyon depressziós lettem, terápiára kellett járnom, ami még több magabiztosságot adott számomra, így még több iskolai tevékenységben vettem részt. A városomban nem a legbarátságosabbak a transznemű emberekkel, de ez sem akadályozhat meg abban, hogy önmagam legyek”.

transznemu-balkiralyno-03

Selena a Youtube-ot használta arra, hogy minél több fiatal transzneművel kapcsolatba léphessen. „Sosem lógtam együtt a sorstársaimmal a való életben, de így is sok támogatást és segítséget kaptam, miközben videókat néztem online”. Ő is kihasználta a lehetőséget, hogy segíthessen a társain, ezért is nyilatkozott most.

Azt pedig igazán szuper látni, hogy az internet nem csak fegyver lehet a zaklatók kezében, hanem eszköz is az áldozatnak, hogy erőt és barátokat szerezzen. És persze megosztotta a saját történetét, íme, a videó!

„A transz emberek léteznek, és mi is ugyanolyan emberek vagyunk. Nem ismertek minket eléggé. Azt gondolhatjátok, csak egy tipikus Jerry Springer történet vagyunk, és negatív dolgokat gondolhattok rólunk. De sokkal többek vagyunk a sztereotípiáknál”.

Ez aztán a bátorság és a kiállás! Minden tiszteletem Selenáé, és gyanítom, hogy az iskolatársai is pont ezért választották meg bálkirálynővé. Egy ilyen erős, okos és bátor nő megérdemel minden szavazatot, nem igaz? Bízzunk benne, hogy az Észak Karolinai döntéshozókra is hatással lesz majd Selena története.

820 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here