Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmkritika: Bazi nagy görög lagzi 2.

Filmkritika: Bazi nagy görög lagzi 2.

0
Oszd meg!

A Bazi nagy görög lagzi a filmtörténelem egyik legsikeresebb filmje volt. Nemcsak a kritikusok és a nézők imádták annyira, hanem az anyagi megtérülése is csodálatos volt. Mindössze 5 millió dollárból készült, és Amerikában 241, míg világszinten 127 millió dollárt termelt. Csak idő kérdése volt, hogy mikor készül el a folytatás. És szerencsére mostanra meg is érkezett!

bazi-nagy-gorog-lagzi-01

Kicsit tartottam ám a filmtől, mert az első részhez nagyon kellemes emlékeim fűződnek. Féltem, hogy nem üti majd meg a színvonalat, de erről szó sem volt. A Bazi nagy görög lagzi második része pont olyan szórakoztató, mint az első. A hangulat egy az egyben átjött, és oké, hogy néhol ismételve lettek a történetelemek, de pont ettől vált szerintem még szerethetőbbé az egész, különösen azoknak, akik az első részért is odavoltak.

A film története szerint Toula és Ian még mindig házasok, egyetlen lányuk, a továbbtanulási kérdés előtt álló 18 éves Paris pedig pont azt éli át, mint annak idején Toula: a hatalmas családi nyomást. Eközben Toula szüleiről kiderül, hogy mégsem házasok, mert a pap nem írta alá a papírt, anyuka azonban hatalmas esküvőt akar, ha már újra igent mond, így újra elkezdődik a bazi nagy görög lagzis banzáj, Toulának pedig rá kell jönnie, hogy engedje el a lányát, és legyen újra csak feleség.

bazi-nagy-gorog-lagzi-02

Leginkább a poénok tetszettek a filmben. Iszonyat szórakoztató ez a görög bagázs, minden pillanatban löknek valami vicceset, amiről egyértelműen érezni, hogy zsigerből jön nekik, és a színészek valószínűleg a való életben is pont ilyen kis lökötten imádnivalóak lehetnek. A családi kötődés is ezerrel átjött, komolyan öröm látni, hogy mennyire szeretik ezek egymást, még úgy is, ha tudjuk, az a bazi nagy görög szeretet néha mennyire terhes is tud lenni.

Érdekes volt tizennyolc évvel később látni a karaktereket, megnézni, hová jutottak el, mennyit haladtak előre. Leginkább a Toula & Ian pároson szerettem a változásokat észlelni. A nőből kitört a görög, és kicsit úgy tartotta vissza a lányát, ahogy annak idején őt a szülei, és hát, a házasságán is volt mit javítani. Szuper volt látni az újbóli karakterfejlődést, csak sajnáltam, hogy a végén benyögte azt a kérést a férjének, mert ezzel kábé minden a kiindulópontra tért vissza.

bazi-nagy-gorog-lagzi-03

Az új szereplők közül Parist egyszerűen imádtam, pont annyira szerethető volt a szenvedő “hagyjatok már békén” szerepkörben, mint annak idején az anyukája. A bálos jelenet pedig halálian romantikus volt. Szerettem azt is, hogy az egyik szereplő végre coming outolt, olyan bűbájos jelenetek születtek ezekből, öröm volt nézni.

És hogy milyen volt a szó szerinti lagzi? Egyszerűen fergeteges. Az egész. A lánykérésektől kezdve a végső boldogságig röhögős. Legjobban azt a jelenetet szerettem, amikor az esküvőtervező próbálja rávenni a görögöket a kevésbé gagyi tortára, ruhára, és amilyen elborzadt fejet vágott a nő, hát nem győztem vinnyogni.

bazi-nagy-gorog-lagzi-04

Értékelés: 9/10

A Bazi nagy görög lagzi 2. tipikusan az a film, ami vidámmá teszi az embert. Megnevettet, gyilkos poénokat lök percenként, eközben pedig az ember megszereti a karaktereket, és azokat a bugyuta helyzeteket is, amikbe bekerülnek. Engem teljesen levett a lábamról a folytatás, megérte rá ennyi évet várni.

És kinek érdemes megnéznie? Ha csípted az első részt, akkor csapj le erre is, mert hangulatában ugyanazt hozza, és legalább annyira szórakoztató. A vígjátékok kedvelőinek pedig egyenesen kötelező a megtekintés.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here