Már a vágószobában elvérzett: Kritika a Konyhafőnök negyedik évadkezdéséről

  0
  Oszd meg!

  Már a harmadik hete fut A Konyhafőnök új évada az RTL Klub műsorán. Akárcsak az eddigeket, a mostanit is rendszeresen nézem, de sajna a mostani évad nem igazán nyerte el a tetszésem. Három hét alapján bátran kimondhatom, eddig a a negyedik évad a leggyengébb.

  konyhafonok-zsuri

  Az új zsűri részemről felemás. Egyrészt Rozina sokkal szimpatikusabb, mint Pierre, de ami fontosabb is, hogy jobb értékeléseket ad. Nála igazán érzem a profizmust és a törődést, az pedig sokat hozzáad minden kimondott szavához, hogy ugyanazt élte át, és ugyanazokat a követelményeket teljesítette sikeresen, mint a mostani versenyzők. Örülnék, ha gyakrabban vágnák be a hozzászólásait, kicsit durván bánnak vele a vágószobában.

  Az új séf, hát… Az első napokban nagyon rossznak éreztem, hiányzott belőle az a hatalmas szív, a jóindulat és a segíteni akarás, ami miatt Bernáth Józsefet annyira szerettem. Idővel azért Sárközi Ákosnál is megjelent mindez, és emiatt már elviselhetőbb, de nyomába sem ér annak a szerethető profizmusnak, amit Bernáth produkált.

  konyhafonok-zsurije

  És akkor most leírok egy olyat, ami talán kiveri a biztosítékos. Mielőtt megtenném: elismerem Sárközi munkásságát, már emberként is szimpatikus. De… az új séf nem való a tévéképernyőre. Nem a külseje, hanem a beszéde miatt. Egyszerűen darabosan beszél, nem használja elég szépen a magyar nyelvet, nem tud megfelelően hangsúlyozni, sokszor pedig hadar. És igen, a hangszíne is idegesítő. Egyszerűen fel nem fogom miért lett ő az új séf. És elismétlem, emberként és szakmailag nincs vele gondom, és olyan ételeket főzött, hogy csak lestem, tehát a profizmusát sem vonom kétségbe.

  Ami miatt viszont mégis a legjobban haragszom az RTL Klubra, az a béna vágás. Komolyan, mintha tv2-es amatőrök ülnének a vágószobában. Szánalmas az egész. Úgy vágják össze az értékeléseket, mintha csak 1 zsűritag kóstolná a kajákat, holott pont érdekes lenne hallani két véleményt, ami akár egymástól eltérő is lehet. A történéseket megszakító, a versenyzők által felvett kis beszélgetések is valami borzasztóak. És funkciótlanok. Azt mesélik el, amit látunk pepitában, semmi újat nem ad hozzá. De ami ennél is gázabb, hogy rengeteget elvesz az izgalmakból. Kriszti például a pénteki adásban egyértelműen utalt arra, hogy továbbjutott, kiderültek a szavaiból, a megfogalmazásából. Oda is lett az izgalom.

  gabor

  A vágásban a legrosszabb mégis az arányok felborulása volt. Az első hét konkrétan Gábor-show volt, minden második percben vagy őt mutatták, vagy róla beszéltek. Értem én, hogy olyan megszólalásai voltak, amikkel el lehetett adni a showt, de én a többiekre is kíváncsi voltam. Nem egy olyan versenyző akadt a második héten is, akinek a főzéséből kábé semmit nem mutattak, és így amikor kivitte értékeltetni a kajáját, nem is tudtam úgy drukkolni érte, mint a többiekért.

  Szomorú látni, hogy a vágószobában elvérzik a műsor, és már nem képes ugyanolyan minőséget produkálni, mint eddig. Ha ez így folytatódik tovább, azt hiszem, ez lesz az utolsó Konyhafőnök szezon, amit végignézek…

  Off: Az RTL meg szégyellje magát, hogy tovább tart képeket találni a műsorhoz, mint megírni egy bejegyzést. Mi a fenéért nincs a sajtónak elkülönített részben galéria?

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here