Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Timeless (Matt Lanter új sorozata)

Pilotkritika: Timeless (Matt Lanter új sorozata)

4
Oszd meg!

Az őszi újonc sorozatok közül ezt vártam a legjobban. Oké, nem titok, Matt Lanter rajongó vagyok már majdnem 9 éve, azóta, hogy Az Elnöknőben Geena Davis fiát alakította a srác. De nem csak miatta vártam nagyon a Timelesst.

timeless-01

Mindig felpörgök az időutazás témától. Legyen filmben, sorozatban, vagy könyvben, naná, hogy felcsillan tőle a szemem, és ha tetszik a körítés, akkor bele is nézek. A Timelesst pedig akkor is nagyon vártam volna, ha nincs benne Lanter (de vele együtt azért sokkal jobb).

A sorozat alaptörténete nagyon egyszerű. Adott egy bűnöző (?), aki ellop egy titokban kifejlesztett időgépet, visszautazik a múltba és megváltoztatja a történelmet. Egy tudóst, egy tanárt és egy katonát utánuk küldenek a három személyes időutazó gép prototípussal, hogy levadásszák a gonoszt és megállítsák a történelem módosulásait.

timeless-04

Sok szempontból elmondható a Timelessre, hogy kiszámítható, sok olyan húzás megesett benne, amit akár azok is kibarkóbázhatták volna, akik nem a műfaj rajongói. Működik ez karakter-szinten is, mint a nagyvagány katona, aki szomorúan sötét titkokat őriz, de sztori téren is, gondoljunk csak a “tudom, hogy meg fognak halni, de akkor is segíteni akarok nekik, nem érdekel mi lesz” tézisre. És mégis, működött a pilot.

Egészen addig a pontig nem érdekel a kiszámíthatóság, amíg meg tudnak lepni. Az utolsó két perc például sokkolóan jó volt. Rufus karakterénél odavagyok attól, hogy a pasi fekete, és ezzel a bőrszínnel a múltba utazni felér egy öngyilkossági kísérlettel. És megtette, és ez durván jó jeleneteket generált.

timeless-03

Az apró meglepetések és a feelgood pillanatok mellett a szereplők is előre viszik a sztorit. A Goran Visnjic által alakított Garcia Flynn kellően érdekes főgonosznak tűnik, akinek már most kíváncsi vagyok az indítékaira. Lucy magabiztos, harcias, szenvedélyes és végtelenül okos, és igen, már most látni a szerelmi háromszög alapjait, de egek, ha tényleg meglépik, az érdekes lesz. Matt Lanter megsebzett katona karaktere is tetszetős, és Rufust meg egyszerűen imádom.

Ami pedig a körítést illeti… Oké, tudom, a pilotok költségvetése alapvetően magasabb, de ez látványban akkor is zseniális volt. A ruhák, a kiegészítő apróságok, és eleve a helyszínek berendezettsége. Szerettem, hogy elhitették, tényleg a múltban vagyunk, és ennek csak örülni tudok. A vizuális effekteket is csíptem, de azért egy dolog miatt haragszom. Hogy a fenébe rejtették el azt a bazi nagy időgépet? Csak egy távkapcsoló kéne, hogy “láthatatlanná tettük“, aztán annyi, de legalább mutatnák meg…

timeless-02

Értékelés: 9/10

Részemről teljesen élvezhető és szerethető volt a pilot, de ami ennél is fontosabb, a Timeless tele van lehetőségekkel. Epizódikus évadra készülhetünk, random utazásokkal, de megmarad az átívelő szál, tehát úgy érzem, szeretni fogom a sorozatot.

Biztos vagyok benne, hogy tovább nézem, és csak reménykedni tudok, hogy az amerikai nézők is rákattannak, mert ha a többi rész is annyira jó lesz, mint a pilot, akkor legalább huszonkettőt látni akarok.

4 Hozzászólások

  1. Teljesen egyet értek a kritikáddal, mert nekem is tetszett. Igen, sokan írták, hogy kiszámítható, de szerintem nagyon megoldották, plusz, nekem tök jó, hogy egy sorozat, mert el tudnám nézni, ugyanúgy Matt Lanter (végre újra a képernyőn) és az időutazásos jellem miatt. A végén nagyon tetszett a csavar és kíváncsi vagyok, hogy alakítják még a következő részek eseményei.

    • Az a csavar a végére nagyon kellett, a színésznő alakítása is csillagos ötös volt, úgy megsajnáltam szegényt.
      Annak pedig nagyon örülök, hogy neked is tetszett a pilot :)

  2. Jó volt, jó volt, de megmondom őszintén, a Frequency sokkal jobban bejött. Szerintem nézd meg mindenképpen a pilotot. Olvastam, hogy az kevésbé várós a nyomozás miatt, de nem hiszem, hogy abban ‘csak’ az lesz a lényeg. Jó pár csavar volt a rész második felében itt is. Érdemes megnézni.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here