Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: This Is Us

Pilotkritika: This Is Us

2
Oszd meg!

Két hete elstartolt az NBC új sorozata, a This Is Us, ami már rögtön az első részével behúzott, a másodikkal pedig igazán megszerettette magát. Iszonyú jó a hangulata, és írói szempontból is nagyon ügyes megoldásokkal van tele a sorozat.

this-is-us-01

De nem tagadom, elsősorban a színészek miatt néztem bele. Mandy Moore-t tinikorom óta imádom, Justin Hartley pedig még mindig az egyik legvonzóbb színész a képernyőn. Milo Ventimiglia bebizonyította, hiába próbálkozik olyan keményen, sajnos egy karakterét sem tudom igazán megkedvelni

És akkor most innen átváltok spoileres üzemmódba. Nekem is iszonyú jól esett a pilot megtekintése közben, hogy nem tudtam előre a csattanót, egyszerűen zseniális érzés volt magamtól rájönni a dolgokra. Tehát, ha nem láttad még a This is Us első részét, nézd meg gyorsan, aztán térj vissza. A kép alatt spoileresen folytatom.

this-is-us-05

Képes lesz rá vajon a This is Us, hogy ez legyen a “WTF pillanatok sorozata”? Az első, és a második rész végénél összejött, komolyan, csak lestem a bedobott csavarok láttán, és ezernyi kérdés merült fel bennem. Először is, imádom a két idősávot, annyira érdekes látni a múltat, hogy az oly meghatározó gyerekkor miként befolyásolta a főhőseink jelenét.

Szeretem azt is, hogy három testvér és az életük áll a középpontban. Kicsit Modern család-feelingem volt, leszámítva persze a poénokat. Imádtam, ahogy a szálak összeértek, és olyan kellően drámaian mutatták be a kapcsolatokat. És lefogadom, hogy az írók még ezt is képesek lesznek fokozni.

this-is-us-02

A tesók közül Kate áll hozzám a legközelebb, teljesen megértem és átérzem a súlyproblémáit. A karaktert teljesen reálisan ábrázolták, minden pillanatban magamra ismertem, és ez néhol fájó volt, de egyben jó is. Egyszerűen kell, hogy ábrázolva legyen a túlsúlyos emberek élete is a képernyőn.

Kevin érdekes karakter, a színész-lét amúgy is érdekes, a kulisszatitkokat pedig imádtam. Persze, nem tudom mennyire volt hiteles, de részemről annak tűnt. Kevin pedig egy nagy talány, sok mindent ki lehet hozni a karakterből, kérdés, képesek lesznek-e rá az írók.

this-is-us-03

Randall fura figura, őt nem nagyon tudtam megkedvelni, kissé túl tökéletes, ráadásul az apa-szál is olyan furán lett behozva. A feleségét pedig imádom, azért pedig jár egy hatalmas pacsi az alkotóknak, hogy ilyen diverz szereplőgárdát állítottak össze.

No és mi van anyuékkal? A múlt-béli szál nagyon érdekesen lett bemutatva, a második részben sikeresen meg is utáltam Milo Ventimiglia alkoholista és balfasz karakterét, akinek csak a szája nagy, de ha cselekedni kell, akkor vélhetően nem tesz semmit. Itt is kíváncsi leszek merre haladnak tovább, de könyörgöm, a jelenben nem lehetne Mandy Moore-t jobban öregíteni?

this-is-us-04

Értékelés: 9/10

Nagyon kíváncsi lettem a karakterekre, érdekesek a szituációk, és a WTF pillanatokért pedig bolondulok. Az első két rész alapján abszolút nézősnek tűnik a sorozat, ráadásul már a teljes első évadot be is rendelték. 18 részes lesz a szezon, kicsit hosszúnak érzem, jobban jártunk volna szerintem 13 részes szezonokkal, de majd eldől.

Kinek ajánlom megtekintésre? Ha szereted a családi sorozatokat, ami tele van csavarokkal, akkor mindenképpen érdemes belenézned. Meg amúgy is, adj neki egy esélyt!

2 Hozzászólások

  1. Nekem nagyon tetszett, én Mandy és Milo miatt kezdtem el nézni, de mindenkit megkedveltem.

    Az első évad történetét eleve 18 részesre tervezték, úgyhogy örülök, hogy ki tudják bontani azt, amit kigondoltak.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here