Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Tetszik-e eddig az X-Faktor hatodik évada? Elárulom!

Tetszik-e eddig az X-Faktor hatodik évada? Elárulom!

0
Oszd meg!

Már a hatodik X-Faktor dübörög, az RTL pedig bőszen hirdeti, hogy “lesz miről beszélni“. Tényleg van, az első adás például 700 ezerrel kevesebb nézőt érdekelt, mint az ötödik évados premier, ennyiből pedig nagyon látszik, hogy az X-Faktor, mint kezd kifulladni, némileg önismétlővé vált, és őszintén, van még értelme nézni? Ad-e valami újat, vagy minden adás már csak megszokás?

x-faktor-zsuri

Az első 2 válogatást megnéztem, mert miért ne. Ezek még nézhetőek, a top12 kiválasztásáig tényleg nagyon ütős lehet, de mi lesz utána? Érdekel-e engem még az élő show, a 2 perces kisfilm, a szigorúan 2.5 perces éneklés és az azt követő 5 perces értékelés? Érdekel-e engem mindez a zseniális Rising Star után? Nagy valószínűséggel nem fog, de most még csak a válogatónál tartunk…

Idén megújult a zsűri, és hát, eddig vegyesek az érzelmeim. Az biztos, hogy Puskás Peti mellélövés, mert nagyon semmilyen. Helyette maradnia kellett volna Alföldinek, hiszen jó lenne némi tekintély is az ítészeknek, mert az most nem igazán van nekik, plusz vicces lett volna ha kialakul két klikk, Alföldi – Gabi és ByeAlex – Gáspár között.

x-faktor-zsuri2

Tóth Gabi abszolút hozza a szokásosat. Kellően harsány, nagydumás, és a második adásra végre sikerült bevágni tőle egy olyan jelenetet is, ahol elsírta magát, hadd érezze a néző, ez most tényleg egy nagyon megható pillanat. Kedvelem amúgy a nőt, tényleg képernyőre való, ezekben a válogató adásokban pedig nagyon jól funkcionál.

ByeAlex nagy meglepetés, nem gondoltam volna, hogy ilyen jófej lesz, Laci meg hozza a szokásos önmagát. Jól elbaromkodnak ezek ketten, bár a South Parkos utalások kissé túlmentek a poénfaktoron. Azért még így is érezni, hogy ők ketten mindenképpen jó választás. Ráadásul kellően egymás kontrasztjaik, emiatt pedig még érdekesebb a szemmel látható haverságuk.

x-faktor-byealex-laci

A Sztárban sztár legnagyobb erénye a zsűri, akik talán még a sztárok produkcióinál is érdekesebbek. Ugyanez működhet-e az X-Faktornál is? Egyelőre nem látok erre vonatkozó jeleket, márpedig ha sikerülne ennyire összecsiszolódniuk, akkor még az élő adásokat is megérné végignézni.

No és mi van a jelentkezőkkel? Tényleg vannak nagyon jó hangok, a duci lány az első adásból nagyon tetszett. Szűcs András Csabánál kissé elfogult vagyok, a dalválasztás szuper volt, és a bizonytalanság dacára voltak nagyon szépen kiénekelt hangok. A második adásból az ukrán fiú maradt meg bennem, ő kész profi, tetszett a kislányáért éneklő apuka is, meg a roma zenekar is ütős volt. Az utolsó 2 tagú zenekartól viszont a falnak másztam, az a pasi rém idegesítő volt, úgyhogy ha netán nézni fogok élőt, már tudom, kinek fogok drukkolni a kiesésért. Mert az 100%, hogy ők bejutnak.

viccfaktor

És mi a helyzet a viccfaktorral? Idén meglehetősen gyenge a felhozatal, hol vannak már a Párduclányok? No és Bikicsunáj? Nem egyszerű eltalálni, hogy egy szar produkció hol válik igazán viccessé. Itt inkább a szarból volt a sok, ami nem mindig lett poénos. És ez nagyon szomorú, mert a válogató adásoknak pont az lenne a lényege, hogy a mélység után még felemelőbb legyen egy jó hang. Oké, ez most adott, de a mélységen röhögni kéne, nem csak azon agyalni, hogy “ó, szegény, hétfőn halálra szekálják majd a suliban/melóban

Mindent egybevéve annyit mondhatok, hogy az X-Faktor egyelőre hozza a megszokottat, a mostani adásokat kíváncsiságból még letolom, de mire eljutunk az élő showkig, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy jelen kell lennem. Egy élő X-Faktor adás kábé 3 óra. Annyi idő alatt párszáz oldalt egy könyvből, vagy megnézek 4 sorozatrészt….

Fotók: RTL Sajtóklub

1720 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here