Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmajánló: 5 menő tinifilm, amit megnézhetsz a hétvégén

Filmajánló: 5 menő tinifilm, amit megnézhetsz a hétvégén

2
Oszd meg!

Már megnézted a Bajos csajokat, a Csillagainkban a hibát, az Alkonyatot, a Harry Pottert és az összes menő tinifilmet, így valami újra vágysz? Oké, segítek!

Összegyűjtöttem öt imádnivaló tini filmet, akad köztük egy-egy régebbi darab is, így tényleg adott a lehetőség, hogy kortól függetlenül találjon mindenki általa még nem látott filmet.

Ha nem tudod mit nézz a hétvégén, csekkold a listát, aztán jöhet a jól megérdemelt lazulás! A listán pedig csak olyan filmek vannak, amiket én is imádtam!

fejjel-a-bajnak

Fejjel a bajnak (2004)

Ó, már csak attól, hogy rágondolok a filmre, elönt a mérhetetlen nosztalgia. Katie Holmes rajongó voltam annak idején, a Dawson és a haverok mellett ez volt Holmes másik nagy dobása.

Katie itt az amerikai elnök lányát alakítja, aki új suliba megy, de testőrök követik minden lépését, és amikor ráakad a szerelem, akkor válik még nehezebbé Amerika “első tinijének” lenni.

Kissé kiszámítható volt ugyan a film, de minden ízében szerethető. Holmes alakítása parádés, a Buffyból ismert Marc Blucas pedig olyan zabálnivaló a filmben, hogy lehetetlen nem beleszeretni.

gbf

G.B.F. (2013)

Leginkább a Bajos csajokhoz tudnám hasonlítani, ez pedig durván jól áll a filmnek. Egy szuper alapgondolat köré épül a film: a legmenőbb csajok legmenőbb tartozéka egy meleg srác, így amint a főhős – akaratán kívül – coming outol a gimiben, máris bajba kerül, és a három menő csaj karmaiba.

Kissé dilis, de annál viccesebb és szerethetőbb film, ráadásul a szereposztás igazi álom a sorozatrajongók számára. Itt van Sasha Pieterse (Pretty Little Liars), Andrea Bowen (Született feleségek), Michael J. Willett (Faking it) és még sorolhatnám… Egyszerűen kihagyhatatlan!

easy-a

Könnyű nőcske (2010)

Még mindig ez a kedvenc Emma Stone filmem, és gyanítom, hogy ez soha nem is fog megváltozni. Imádnivaló volt az egész, a történet, a szereplők, a felvezetés, és az, ahogy A Skarlát betű történetét beépítették a filmbe, hát le a kalappal!

A filmben egy tinilány kálváriáját követhetjük nyomon, aki merő véletlenségből a suli kurvája lesz dacára annak, hogy még szűz. Ahogy segíteni próbál a bajba jutott srácoknak, úgy kerül egyre távolabb attól, akit igazán szeret.

Leginkább a humora miatt jó ez a film, nagyon szarkasztikus, és ez durván jól áll neki. A színészek pedig brillíroznak a szerepeikben, nem véletlen, hogy Emma Stonet is a Könnyű nőcske repítette az A-listás Hollywoodi sztárok közé.

cinderella

Los Angeles-i tündérmese (2004)

A film, ami életre keltette a Hamupipőke-feldolgozásos filmek iránti olthatatlan vágyat, de akkor is, ez volt a legjobb. Igen, a Hamupipőke filmre épít, minden megvan benne, ami a kultikus mesében, de mégis, sikerült mai köntösbe öltöztetni.

Chad Michael Murray egyszerűen vadító a szerepében, csak imádni lehet a srácot, Hilary Duff pedig olyan bájos, hogy képtelenség nem beleszeretni. Ez a film nem a meglepetései miatt lesz érdekes, hanem a sajátos bája és a romantika a köbön teszi oly szerethetővé.

breakfast

Nulladik óra (1985)

Erről a filmről gyanítom, hogy már nagyon sokat hallottatok, az elmúlt harminc évben igazi kultikussá nőtte ki magát. És teljesen megérdemelten. A mondanivalója még ma is releváns, a története is érdekes, a színészi játék pedig több, mint pazar.

A sztori pár diákról szól, akiket megbüntettek, és ezért az egész szombati napot együtt kell tölteniük a könyvtárban. Mindannyian különböző klikkekbe tartoznak, komoly sebeket hordoznak, de ez az egyetlen nap segíthet, hogy összebarátkozzanak, és megoldhassák a gondjaikat.

Molly Ringwald legmenőbb szerepét kár lenne kihagyni, szerintem érdemes megtekinteni a Nulladik órát.

2 Hozzászólások

  1. A G.B.F.-et és a Könnyű nőcskét imádom!
    A Los-Angelesi tündérmesét láttam az is egy jó film.
    A másik kettő közül a Fejjel a bajnak hangzik ígéretesnek a számomra. :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here