Az Oscar már nem lesz hófehér? Viola Davis az egyik idei esélyes!

  0
  Oszd meg!

  Hollywood egyik legtehetségesebb színésznője Viola Davis – ha nézzük a bőrszínét, ha nem. A munkásságát már Emmy és Tony díjjal is jutalmazták. Öt éve pedig a szenzációs A segítségért kaphatott volna Oscar díjat, ha nem lett volna fontosabb Meryl Streept ajnározni A Vaslady-ért.

  viola-davis

  Idén viszont könnyedén lehet, hogy Davis végre, valahára megkapja a neki kijáró rivaldafényt. A How To Get Away With Murder sorozatban is parádézó színésznő megkapta a Fences film főszerepét, amihez már trailert is láthatunk. A Fences egyébiárnt August Wilson színdarabja, ahol Davis szintén főszereplő volt, ezt adaptálták most a nagy vászonra.

  A nemrég megérkezett trailer alapján a kritikusok már most Oscart susognak a színésznőnek, amit – elnézve a trailert, és ismerve az eddigi munkásságát – igazán megérdemelné Viola Davis.

  És kik lehetnek az ellenfelei? A kritikusok szerint Amy Adams (Arrival), Anette Benning (Century Woman), Meryl Streep (Florence – A tökéletlen hang), Florence Foster (Jenkins) és Emma Stone (Kaliforniai álom). Igen, elég hófehér a mezőny. Erről pedig eszembe is jutott valami

  fences-viola-davis

  Csak egy dolgot fogok sajnálni. Ha megnyeri a díjat, a rossz nyelvek majd azzal magyarázzák, hogy csupán azért kapta, mert két éve hófehér az Oscar, és a színes bőrű művészeket még csak nem is jelölik (ez mondjuk anno engem is felháborított).

  Mindenesetre sok még a találgatás, a jelöltek listáját sem hirdették ki, de bízzunk benne, hogy Viola Davis ezúttal benne lesz a keretben. Szerintem annyira megérdemelné, a Fences pedig egyértelműen felkerült a legvárósabb filmjeim közé, remélem, itthon is bemutatják majd. Alább beszúrtam a trailert, nézzétek meg bátran.

  Viola alakításán már itt látni, hogy mennyire zseniális, de a főszereplő társa, Denzel Washington is nagyon erősnek tűnik, remélem, őt is jelölik. A filmet 2016. december 25-én mutatják be Amerikában, talán a hazai premierre sem kell sokat várni.

  viola-davis-fances

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here