Főoldal A Kiemelt cikkek Bezárja virtuális kapuit a Media Addict!

Bezárja virtuális kapuit a Media Addict!

28
Oszd meg!

Másfél éve nem hittem volna, hogy valaha erre vetemedem.

Egy éve már sejtettem, hogy ez nem lesz így jó, és másra vágyom.

Fél éve tudtam, hogy egyszer le fogom írni ezeket a sorokat. A kérdés már csak az volt, hogy mikor kerül rá sor.

Eljött a nap.

A cím helytálló, a Media Addict nyolc év működés után tényleg bezárja a kapuit.

Közlöm a miérteket, és elárulom azt is, hogyan lesz ezután, mert a blogolás annyira hozzátartozik az életemhez, mint a levegővétel: nem tudnék élni nélküle.

x03

A kezdetek

Amikor nyolc évvel ezelőtt megnyílt a Media Addict 19 éves srác voltam, aki éppen befejezte a gimit, és élete első OKJ képzésén vett részt. Szeretett volna mindenféléről blogolni, néha filmekről, de leginkább sorozatokról elmondani a véleményét.

Akkoriban a sorozatokért éltem-haltam, és ez éveken át így maradt. Ugyan a Media Addict repertoárja folyamatosan bővült, és idővel megjelentek a könyvek is, de a fő vonal a sorozatok világa volt, mert sorozat fanatikusként ezt éreztem otthonosnak.

Sokan így ismertétek és szerettétek meg az oldalt: néha voltak hírek, de naponta kritizáltam sorozatokat, tévéműsorokat néha filmeket és nagyon néha könyveket.

A változás

Pár évvel ezelőtt kezdtem nyitni jobban a könyvek és az olvasás felé. Egyre több regény került a kezembe, egyre komolyabban kezdtem el foglalkozni a regényírással is. Az oldal fókusza is kezdett változni, gyakoribbak lettek a könyvkritikák is.

Jött sok új látogató, akik leginkább a könyves posztokat szerették, míg a régiek a tévésorozatos vonalért maradtak az oldalon. Én pedig ott álltam középen, és gőzerővel igyekeztem minden igényt kielégíteni, noha legbelül éreztem, már kezdek másra vágyni.

Ennek az előjele volt, hogy többször is megnyitottam a Könyv Addict oldalt, ahol csak a könyvekkel akartam foglalkozni, de hamar beláttam, egyszerre csak egy oldalt tudok szerkeszteni, többre se időm, se energiám, se kreativitásom nincs már – pláne 25 felett, amikor közbeszól az élet, a munka, az egyéb elfoglaltságok.

A vég

Az utóbbi másfél évben nektek is többször feltűnt, hogy mennyire megváltozott a Media Addict. A finoman őrizgetett egyensúly megborult, miután csatlakoztam a Blogturné Klubhoz határozottan a könyvek felé kezdtem el húzni, és ezzel egyidejűleg kevesebb is lett a frissítés az oldalon.

A bennem lezajló változást így tudnám a legjobban szemléltetni: az 5 amerikai nagy csatornán 2012 őszén bemutatott összes (!) új sorozatról írtam pilotkritikát, még azokról is, amik nem érdekeltek, mert mindegyiket látni és értékelni akartam. A 2015 őszén bemutatkozó új sorozatok közül mindössze egynek láttam az első részét (Scream Queens), és csak arról írtam értékelést.

Azért, hogy kitöltsem az üres helyeket, és ne csökkenjen drasztikusan a látogatottsági statisztikám, igyekeztem pár olyan cikket is leközölni, amiről sejtettem, hogy nagy látogatási számot hoz, de kevésbé érzem magamhoz közel a témát. Ez nektek is feltűnt, és jöttek is a negatív kommentek, amiket teljes mértékben megértek és elfogadok.

A döntés

2015 év végén már majdnem meghoztam a nagy döntést, mert már akkor biztos voltam benne, hogy ez így nem nagyon mehet tovább. Beszélgettem róla Deszyvel és a blogturnés társaimmal is, majd úgy döntöttem, adok még egy fél évet az oldalnak. Nyolc év munkáját nem dobjuk el csak úgy, teljesen biztosnak kellett lennem a döntésemben.

Az elmúlt fél évben még inkább leamortizálódott az oldal: kevés tartalom, kevés kritika ami pedig volt, az naná, hogy könyves. Amiről szívesen írtam, azok a könyves értékelések voltak. Elkaszálták a Faking It-et? Új szerepet kapott Gregg Sulkin? Vicces pofákat vágott Marsi Anikó? Tudtam, hogy sok embert érdekelhet, így megírtam, de nem jött szívből. Afféle „letudom, hogy legyen ma is egy poszt” volt.

Eközben viszont faltam a könyves tartalmakat. Egyik könyv után forgattam a másikat, lelkesen nézegettem az adaptációs híreket, a külföldi blogokat, az írók/kiadók Instagram vagy Facebook oldalait.

Döntenem kellett: marad-e a bábeli sokszínűség, amiben senki nem érzi már igazán jól magát, vagy váltok?

Az egyik opcióm az volt, hogy marad az oldal címe, és itt folytatom, de immáron könyves oldalként, de ezzel a régi látogatókat biztos nem tettem volna boldoggá, és a Media Addict múltja miatt sem akartam egy ilyen koncepcióváltást.

A másik, és végleges lehetőség a Media Addict bezárása, és egy új könyves oldal nyitása volt, ahol azzal foglalkozhatom, ami a leginkább érdekel és megdobogtatja a szívemet: az irodalom.

Mi lesz ezek után?

Szomorú szívvel, de a Media Addict bezárja kapuit, az oldalon több cikk nem lesz, de nem tűnök el: a Facebook oldalra kiposztolom majd azt, amit régen elmentettem volna a kedvencek közé „egyszer majd lefordítom az oldalra” címszóval.

Az oldal természetesen megmarad, a régi cikkeket nem törlöm, ugyanúgy böngészhető marad minden, mint eddig. Nyolc év munkáját nem szeretném egy gombnyomással semmissé tenni. Nekem is jó mementó, hogy honnan indultam és hová értem.

Miért fáj bezárni a Media Addictot?

Rohadtul nehéz volt meghozni a döntést, és igen, durván fáj. Nyolc évet szenteltem az oldalnak, rengeteg gyönyörű pillanatot, baráti kapcsolatot, fejlődési lehetőséget és szakmai diadalt biztosított számomra az oldal. Imádtam veletek beszélgetni, nézegetni a hozzászólásaitokat, és külön öröm volt, hogy tudtam, többeteket érdekel a véleményem erről-arról.

Büszke vagyok arra, amit az oldallal elértem, és büszke vagyok arra is, hogy 2008. február 14-én 17.30. körül miközben arra vártam, hogy elkezdődjön a Gilmore Girls ismétlése a Viasat 3-on kellő bátorságot gyűjtöttem, és megnyitottam az oldalt.

Büszke vagyok a közösségre, a sok kapcsolatra, a barátaimra, és minden egyes látogatóra, aki megfordult itt és legalább pár percig jól érezte magát az oldalon.

Hihetetlen érzés a tudat, hogy hány embernek tudtam ajánlani sorozatokat vagy filmeket, amiket talán nem nézett volna meg, ha nem írok róla.

Rengeteg szép pillanat ért az évek során. Fáj hátat fordítani, fáj azt mondani, hogy vége. Fájt meghozni a döntést, de éreztem, így lesz a legjobb, nekem legalábbis mindenképpen.

Picit olyan ez, mint kilépni egy évek óta tartó kapcsolatból: félelmetes a jövő, a gondolat, hogy mi mindent elveszíthetsz, és feltolódik a sok szép közös emlék is. De oka van annak, ha az ember távozni akar. Okkal érzi úgy, hogy új utakra kell lépnie, bármennyire is retteg megtenni az első lépést.

Én most remegő kézzel írom ezt a posztot, mert fáj a búcsú.

x02

Ugye velem tartasz az új kalandjaimon is?

Ahogy fent írtam, nem tudnék blogolás nélkül létezni. Olyan ez számomra, mint a levegővétel: egyszerűen kell, mert még mindig van olyan része amit szeretek, amit élvezek. Ez pedig a könyvek világa.

A Media Addict zárása egyben a Sorok Között Könyves Blog megnyitása is.

Átkerült pár régi cikk, és ma reggel nagy vidáman írtam három új posztot is. A megvalósítás ugyanaz lesz, mint a Media Addicton is volt: hírek, érdekességek és kritikák, mindez pedig a könyvek világáról.

Igen, lesznek majd értékelések filmadaptációkról és sorozatadaptációkról is, legalábbis ha megnézem őket és nagy ingert érzek rá, mert fogom írni őket a Sorok Közöttre, de a fókusz magukon a könyveken lesz.

Új fejezetet nyitok az életemben, ami talán kívülről nagyon drámainak hangzik, de én így érzem, én így élem meg, és bárki, akinek volt már huzamosabb időszakot megélt oldala, szerintem pontosan átérzi a helyzetemet.

Ha te is szereted a könyveket, vagy csak érdekel miket olvashatsz tőlem a továbbiakban, kérlek, tarts velem. Látogass meg az új oldalam, és/vagy lájkold Facebookon.

Köszönethegyek

Hálásan köszönöm mindenkinek, aki valaha a Media Addicton járt, aki valaha hozzászólt, bátorított, netán negatív kritikát fogalmazott meg, mert mindenből lehet és kell is tanulni.

Itt tapasztalhattam meg először igazán, hogy nem jelent automatikusan hátrányt az, ha az ember meleg. Itt éreztem először igazán azt, milyen, ha széles körűen elfogadják az embert, és csak a teljesítményt veszik figyelembe, nem pedig a körítést. Itt írhattam először őszintén mindenről, kezdve a Matt Lanter fanboyságtól a komolyabb, akár LMBT, akár bőrszín kérdésekről.

Hihetetlenül sokat jelent nekem minden, amit tőletek kaptam, amit nektek hála élhettem át: elfogadás, szeretetet, kedves szavak, szakmai siker.

Volt jó pár csodálatos év, amit az oldallal tölthettem, de nélkületek egy pillanat sem ért volna semmit. Sajnálom, hogy meg kellett hoznom ezt a döntést, de bízom benne, hogy megértitek.

Így már tényleg nem volt jó érzésem szerint egyik félnek sem. Mindenesetre remélem nem utoljára “látjuk” egymást!

Köszönöm a közös élményeket és bízom az újabb találkozásban!

4447 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

28 Hozzászólások

 1. :( :( :(
  Ó, egy korszak lezárul… De minden változik, és tényleg meg kellett ezt a döntést is hozni.
  Azért szép volt ez a 8 év…

  • Szép volt bizony, és tényleg lezárult egy korszak – ahogy látom mindkettőnk életében. Kíváncsi leszek mi jön ezután! :)

 2. Sajnálom, hogy bezársz, de iszonyatosan örülök, hogy könyvkritikás oldalt nyitsz. Mikor megláttam Face-en, hogy bezársz, kihagyott egy dobbanást a szívem, mert nagyon szerettem a könyvkritikákat, innét szoktam könyvet választani. Sajnálom, hogy más hírek nem lesznek, mert azok is érdekesek voltak, de számomra a lényeg megmarad ;) Sok sikert és köszönjük!

 3. Drága Tibi!

  Mikor megláttam Facebookon, hogy bezárod a blogod lefagytam, nem értettem. Aztán megnyitottam az utolsó cikked, s megkönnyebbültem, mert számomra a lényeg megmaradt, a könyvek. Régen innen válogattam a könyveimet, még most is, csak a legtöbbet már olvastam, vagy hallottam, mikor megírtad. Nagyon szerettem az oldalt, de örülök a döntésednek. Már nem tudtam miként kereshetnék könyveket az oldalon, mert nem frissült a lista. Szóval sok sikert az újrakezdéshez!

  • A listát a másik oldalon frissíteni fogom, remélem hét végére helyreáll majd a rend. A kedves szavakat és a biztatást köszönöm! :)

 4. Nagyon sajnálom hogy bezárod a blogot. Én csak néhány cikkedet olvastam el de nagyon jó írásaid voltak. Különösen a Glamur gálás beszámoló és az Euróviziós, X-faktoros élő blogok voltak a kedvenceim habár én ezeket nem követtem élőbe csak később olvastam a cikket. Sok sikert az új oldaladhoz is.

  • Én pedig imádtam a hozzászólásaidat olvasni, köszönöm, hogy lelkesen itt voltál ilyen hosszú ideig. Mindig elmosolyodtam, ha megláttam a neved. Bízom benne, hogy még “találkozunk” :)

 5. Keveset szóltam hozzá, de annál több kritikádat olvastam, sorozatokról,filmekről.
  Tőled kaptam kedvet egy-egy film megnézésére,sajnálom hogy ilyen formában megszűnik,de igazság szerint én is inkább a könyv kritikáidat olvastam,olvasom…
  Sok sikert az új oldalhoz,én biztosan ott leszek.

  • A másik oldalon is lesz majd néha filmajánlanó, feltéve, ha könyvhöz köthető – bízom benne, hogy azok között is találsz majd kedvedre valót :) Szeretettel várlak az új oldalon!

 6. Sajnálom hogy bezár a Media Addict mert nagyon szerettem a blogodat és ennek köszönhetem sorozat és blog függőségem. Nálam sok film, sorozat és könyv volt amit vagy csak azért kezdtem el mert te ajánlottad vagy mielőtt elkezdtem volna megnéztem mi a véleményed róla. :)
  De teljes mértékben megértem hogy úgy érzed újra kell kezdened egy másik blogon. Ott is aktívan foglak követni mert nagyon szeretek olvasni. De az is biztos hogy a Media Addict mindig a kedvenc blogjaim között lesz. :)

  • Annak azért örülök, hogy tudtam segíteni abban, hogy rátalálj pár sorozatra – köszönöm, hogy ezt megírtad, nagyon jól esett :) Várlak ám a második oldalon is :)
   ” a Media Addict mindig a kedvenc blogjaim között lesz. :)” >>> Ezt pedig külön köszönöm :)

 7. 8 év, iszonyat… az első poszttól az utolsóig, mindig vártam, hogy legyen valami új a blogon. :) Igen, egy ideje érződik, hogy már nem megy úgy… de gondoltam, hogy csak az egyéb elfoglaltságaid miatt. De igazad van, ha már nem szívből csinálod, akkor jobb abbahagyni.
  Köszönöm az összes posztodat, a mosolygósakat, az elgondolkodtatókat, az informatívakat és a személyeseket leginkább!
  Sok sikert kívánok neked az új elfoglaltságaidhoz! :)

  • Hű, ilyenkor szavakat is nehezen talál az ember. Köszönöm a hozzászólásod, hogy nyolc évig itt voltál és minden mást is! :)

 8. Szomoruan olvastam az posztot. Ket eve kovetem a blogot,azota szivemhez nott. A konyvekrol,sorozatokrol es filmekrol szivesen olvastam a kritikaidat. Volt koztuk olyan konyv/sorozat amit te ajanlasod miatt kezdtem el,ezt nagyon koszonom. Megertem az okokat,attol meg nagyon fog hianyozni. De masfelol orulok hogy nyitottal konyves blogot. Azt is rendszeren fogom kovetni. :)

  • Örülök, hogy tudtam segíteni abban, hogy rátalálj pár sorozatra :) Remélem erre még sor kerülhet máshol is – a könyves oldalon pedig boldogan várlak! :)

 9. Mikor felléptem az oldalra és megláttam a posztot, először azt hittem, hogy ez csak valami Áprilisi tréfa lehet. Miután végigolvastam, rájöttem, hogy bár rettenetesen sajnálom, de mégiscsak bátor döntést hoztál, amit csak tisztelni lehet.
  Körülbelül négy vagy öt évvel fedeztem fel az oldalt, és nem kevés sorozatnak illetve filmnek adtam esélyt az ajánlásaid révén, amit ezúton is nagyon szépen köszönök.
  Természetesen a könyves oldaladat is követni fogom, hiszen olvasni jó dolog, a kritikáidat pedig különösen szeretem. :)

  • Ezt most én is bátor döntésnek érzem (bár nem tudok illik-e ezt leírni), mindenesetre örülök, hogy te is így látod.
   A sorozatokat pedig szívesen, remélem tudok majd jó könyveket is ajánlani a másik oldalon :)

 10. Igaz, ami igaz, nem tudtam olyan sűrűn látogatni az oldalt, mint amennyire valójában érdekeltek a cikkeid. De Facebookon mindig-mindig nyomon követtem a posztjaidat, a véleményeidet, amikor időm engedte, az oldalra is ellátogattam.
  Amikor megláttam, hogy bezár az oldal – mint sokan mások -, én is lefagytam és nagyon szomorú lettem… aztán megláttam, hogy nyitsz egy másik oldalt, “hát akkor nincs is olyan nagy baj” – gondoltam. Habár hiányozni fog egy informatív hírforrás a média világáról, amit végre nem egy szerkesztőség ír, az elvárásoknak megfelelően, hanem egy civil ember fogalmazza meg a véleményét. Ez hiányozni fog, de a Sorok Között-et máris lájkoltam Facebookon, és örömmel konstatálom, hogy ezek után sem maradok le a napi-heti Tibi-hír/poszt adagomról! ;)

  • Igen, ez a része engem is elszomorít, hogy másutt leginkább szerkesztőség áll a cikkek mögött, nem pedig egy ember véleménye. Mindenesete FB-n jelen leszek, örülök, hogy te is.
   Köszönöm a kommentet, ahogy a korábbiakat is :)

 11. Már nagyon régóta nem voltam az oldalon, de néha néha ránéztem. Ennek az oka az, hogy már engem se érdekeltek annyira a sorozatok.
  Sajnálom, hogy ez a korszak is lezárult, de nagyon örülök a könyves blognak amit mától újra követni fogok. :)

 12. Szia Tibi! Sajnálom az oldalt, tényleg szerettem, de természetesen követni fogom a könyves oldalad is. A kritikáid voltak az egyik ok, hogy évek után ismét könyvet fogtam a kezembe, a csúcspont a Túl szép volt, ami azóta is a kedvencem, remélem megörvendeztetsz bennünket mög hasonló remekművekkel. További sok sikert, csin8ld azt amit igazán szeretsz.

  • Hű, szuper ezt hallani, hogy olvasásra “bírtalak” :) Bízom benne, hogy további könyveket is elolvasol majd, addig pedig azon leszek, hogy tőlem is olvashass majd valamit ;)

 13. Én (is) örülök, hogy bár új oldalon és kicsit más arányokkal, de azért igazából be sem zárod kapuid :)
  Sok sikert odaát is, én is ott leszek :)

 14. Sajnálom,hogy elértél a Media Addict ennek a felyezetéhez,de valahol éreztem,hogy valami változás fog történni az oldalal kapcsolatban,már nem olyan volt mint régen(és ezt nem a design modositásokra értem).
  Én még a sorozatokat részesitem előnyben,a könyvekkel még nem sikerült ezt a távolságot legyőzzem,de talán idővel.
  Az oldalt én ugy 4-5 éve ismertem nem is tudom már,ugy repül az idő,…de örültem/örülök annak,hogy volt szerencsém olvasni az irásaidat.
  Tehetséges vagy, még ha más utat is válaszottál,ezt az irás iránti szereteteddett ne add fel soha.

  Minden jót a továbbiakban !

 15. Szia Tibi!

  Iszonyatosan fog hiányozni az oldal, hiszen szép emlékek fűződnek hozzá, főleg, hogy megismerhettelek Téged és leveleztünk néhányszor:) De mindenki életében bekövetkezik egyszer a változás, ami ellen nem tudunk mit tenni, ez is az életünk része. Mi is épp ilyen korszakunkat éljük párommal. Remélem neked is bejönnek a számításaid, nem is tudok mást mondani, hogy csak így tovább és tedd azt, ami boldoggá tesz. Remélem facebookon maradsz, ha írnék neked, bár most kicsit szünetelek ott, inkább emailezek:) Kellemes 7végét kívánok, vigyázz magadra!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here