Főoldal A Kiemelt cikkek Kritika a Teen Wolf ötödik évadának a második feléről

Kritika a Teen Wolf ötödik évadának a második feléről

2
Oszd meg!

Nem volt sok kedvem belevágni a Teen Wolf ötödik évadának a második felébe, ugyanis az első tíz rész elég felemásan teljesített, és a cliffhangerrel sem voltam kibékülve. Végül megnéztem és elmondhatom, akadtak nagyon jó pillanatai a folytatásnak, kaptunk pár csodás jelenetet, de sajnos sok volt az önismétlés és a felesleges momentum is.

teen-wolf-02

A nagy kérdés végig az volt, hogy ki is az a bizonyos rettegett szörnyeteg, hogyan lehet legyőzni, eközben pedig Theo gonoszkodott meglepően izgalmasan. Emellé kaptunk egy kis sivatagi farkas szálat, Malia és az anyja teljesen felesleges volt szerintem a szezonban, semmi erőt nem éreztem a jeleneteikben, a harcuk nem csak időrabló volt, de még inkább elszeparálta Maliát a barátaitól.

Most már egyértelműen érezni, hogy generáció váltás van a Teen Wolfban, egyre több fiatal és új szereplő kapott kiemelt jelentőséget, amivel aztán vagy tudtak élni, vagy nem. A nagy bevezetés után a Liam és Hayden szálat sótlannak éreztem, még a romantikus jeleneteik sem működtek úgy, mint a legutóbb.

teen-wolf-03

A Corey & Mason kapcsolat legalább aranyos volt, shippeltem a srácokat, de korántsem annyira, mint korábban Danny és Ethan kapcsolatát. De nem akarok gonosz lenni, volt jó pár nagyon aranyos jelenetük, és tényleg érződött rajtuk, hogy kedvelik a másikat. Corey pedig néha iszonyú menő tudott lenni Mason közelében, amikor eljátszotta a magabiztos Don Juant.

Egyedül Theo az, aki teljesen és száz százalékig megfogott, a fene hitte a Pretty Little Liars alatt, hogy Cody Christian színészkedni is tud. Theo karaktere érdekesen van megírva, több ő, mint sima gonosz. Nem is tudom hirtelen, hogy volt-e már a sorozatban hozzá fogható villain, aki aztán tényleg nem tisztelt senkit és semmit, és tényleg képes volt bárkit eltenni az útjából, ha az érdekei úgy kívánták.

teen-wolf-01

És akkor innen spoileresen folytatom, ha nem láttad még az ötödik évad második felét, ne olvasd tovább az értékelést.

Egyetlen gondom volt Theóval, de ez igazából Geraldra, a Szörnyetegre vagy más gonosztevőre is érvényes: ritkán látom a tetteik mögött az okokat. Lehet velem van a baj, de nekem annyi, hogy “gonosz vagyok öcsém, fogd már fel” nem elég. Engem érdekel a miért. Theo, mi a fenét is akarsz? Miért is teszed azt, amit? Szörnyeteg, oké, hogy kicsesztek veled párszáz éve és eredendően gonosz vagy, de hogy is van ez? Nem kaptam válaszokat a kérdéseimre.

Szerencsére más helyről viszont jöttek a válaszok: Parrish és Lydia terén végre tisztán látunk, tudjuk mik ők, mire hivatottak és miért veszélyesek. Még izgalmasabbak lettek, a kettejük közti kémiát pedig nagyon szeretem, minden közös jelenetük nagyon szuperül lett megírva, emelem a kalapom!

teen-wolf-04

Scott és Kira láttán viszont csak szomorkodom, mert sokkal többet ki lehetett volna hozni nem csak a párosból, de Kira karakteréből is. Iszonyú gáz, hogy szegény Kirával, az ázsiai kultúrával és egyáltalán a lány mindent elsöprő erejével semmit nem tudtak kezdeni, és most, hogy Arden Cho-t kirúgták, már nem is fognak. És ezekben a részekben még a romantika sem működött.

Egy részre visszatért viszont Crystal Reed, aminek nagyon tudtam örülni. Jó volt új karakterben újra látni a lányt, és ahogy megismertem az erős, határozott vadásznőt még inkább elszorult a szívem: Allison is ilyen lehetett volna, ha megéri. De legalább az utolsó részben jött pár csodás jelenet, megemlékeztek Allisonról aki kvázi megmentette a seggüket.

teen-wolf-05

Miközben daráltam a részeket, volt egy pont, ahol fájóan felszisszentem. Elismételték a Stiles-szálat, amikor a srácban élt a gonosz, akit naná, hogy nem öltek meg, hanem egyszerűen végignézték, ahogy sorra halnak meg az emberek. Most Masonben lapult a gonosz, és elmentek a picsába, hogy már megint repetitiív módon cselekedtek és ugyanolyan töketlen megoldások születtek a többi karaktertől.

A nagy finálé, vagyis az utolsó rész viszont meglepően izgalmas és összeszedett lett, üdítő volt látni, ahogy összeérnek a szálak, és tényleg legyőzhető a legnagyobb ellenség is. Akadt pár izgalmas jelenet is emiatt, köszönet érte. Theo is megkapta amit érdemelt, de őszintén bízom benne, hogy nem utoljára tűnt fel a srác a képernyőn.

teen-wolf-06

Értékelés: 8/10

Egy cseppet jobb volt az évad második fele, mint az első, noha még mindig messze az első évados színvonal. Mindent egybevéve jól szórakoztam, izgalmas részek voltak, érzelmileg nem mindig működött megfelelően, de Lydia vagy éppen Scott fejlődése kompenzálta a dolgokat.

Kíváncsi leszek, hogy innen merre haladunk tovább. Nagy valószínűséggel most már egyre inkább az újoncokra fognak építeni, aminek nem feltétlenül örülök, mert (még?) nem elég erős karakterek… Várom a hatodik évadot!

2 Hozzászólások

  1. Én reménykedek abban, hogy az új évadra visszahozzák Nogitsune/Void/Dark (ki hogyan nevezi) Stiles-t.
    Irtóra imádtam a harmadik évadban:)

    Theo az egyik kedvencem lett, baromira jó karakter és Cody remek színész.

    • Ó, én bízom benne, hogy nem játsszuk el megint, hogy Stiles legyilkolja a várost és mindenki tétlenül nézi, mert ő Stiles akit nem bánthatunk :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here