Főoldal A Kiemelt cikkek Filmkritika: Deadpool (2016)

Filmkritika: Deadpool (2016)

3
Oszd meg!

Azt hiszem kijelenthetem, hogy ez az első szuperhősös-képregényes film, amit láttam. Sem a DC-féle Batman és Superman, se a Marveles Bosszúállók-brigádos filmek nem jutottak el hozzám, de egyszer majd pótlom. A Deadpool mindenképpen megadta a kezdő löketet, még ha sejtem is, hogy a többi filmből pont az fog hiányozni, amit itt a legjobban imádtam: a humort!

deadpool-01

A Deadpool már a reklámkampányával megvett kilóra, és ezt a humorával érte el, ami azért is szuper dolog nálam, mert kevés az a film vagy sorozat, amit tényleg nagyon viccesnek tartok. A Deadpool humora viszont betalált, Ryan Reynolds beszólásai mindent vittek, az a nagy pofája pedig tényleg a film csúcspontjait jelentették.

A történetről nem is tudom érdemes-e beszélni. Igazából nem is ez volt a lényeg szerintem, pláne mert sztori-szinten a kötelezőt hozta: a főhős önszántán kívül szuper erőt kap, kicsesznek vele, bosszút áll és ennek mindent alárendel, a végén pedig a csajt is megkapja. Itt nem az volt a lényeg, hogy mi történik, hanem az, hogy miként.

deadpool-02

A humora mellett a karakterei adták el a Deadpoolt. Konkrétan Ryan Reynolds figuráját imádtam, és végre egy anti-szuperhős, aki nem kesereg azon, hogy kinyírja a gonosz katonáit, nem lesz lelkifurdalása, hanem egyszerűen halad a maga útján. Vanessánál is imádtam a belevaló, dögös hősnő karaktert, a hatalmas pofájával, az erejével és az elszántságával.

A film mellékkarakterei is maradandót alkottak, a tüzes tini lányon különösen sokat röhögtem, mert azok a vicces “csak nézek, de nem beszélek” dumát tényleg odacsaptak. Tetszett a főgonosz is, bár azt valahogy sajnáltam, hogy hiányoztak Francis motivációi, nem jelent meg szerintem, hogy miért is csinálja amit, és miért is gonosz. De ettől függetlenül a karakter működött.

DEADPOOL

Bár olvastam cikkeket arról, hogy a kreátorok szomorkodtak, mert csökkentett költségvetésből dolgoztak, és emiatt nem tudott olyan látványos lenni a film. Ismétlem, nem ismerem a többit, de részemről a Deadpool látványilag így is zseniális volt, effektek terén is rendesen működtünk, az utolsó jelenetek és a harcok pedig tök jól lettek kivitelezve.

Egy dolog van, amit egy kicsit sajnálok, de gyanítom sokaknál ez vitte a pálmát. A filmben gyakori volt a kikacsintás, amikor Deadpool egyértelműen hozzánk, a nézőkhöz beszélt. Az esetek többségében ez engem megzavart, és valahogy rontotta a filmélményem, mert arra emlékeztetett, hogy ez egy film, aminek a karaktere ne hozzám beszéljen. Nekem ez tehát kicsit tömény volt, de tény, a humorral még ez is működött.

deadpool-movie-image

Értékelés: 9/10

Tökéletesen szórakoztam a filmen. Sokat nevettem, ütöttek a poénok, jók voltak a színészek, szerettem a látványvilágot, és a körítéssel együtt a klisés történet is működött. Kevés az a film, ami tényleg annyira jó, mint a híre, de a Deadpool szerencsére pont ilyen.

Kinek ajánlom megtekintésre? Ha egy hétvégi szórakoztató filmet keresel, amin sokat nevethetsz, van benne akció és némi romantika is, akkor a Deadpool szuper választás. Akár randi filmnek is tökéletes, a lányoknak is ugyanúgy tetszhet, mint a pasiknak.

3 Hozzászólások

  1. Én is imádtam a filmet! Ryan Reynolds zseniális volt, látszott, hogy mennyire élvezi az egészet.
    A kikacsintásos részek azért vannak, mert a képregényeknél is Deadpool volt az első olyan karakter aki ily módon bevonta az olvasót a sztoriba, és szerintem ezt a készítők tartani is akarták, mivel amerikában imádják a Deadpool képregényeket.

    • Igen, ezt értem, hogy ezért kerültek be, engem viszont zavartak :( Persze ha meg kihagyták volna a kikacsintásokat, gyanítom akkor a képregények hívei lennének csalódottak.

  2. A Deadpool nekem is nagyon tetszett, különleges és újító volt a szuperhősös filmek között. Egyébként a X-Men-filmek univerzumában játszódik, amire volt is sok utalás (pl. a mutánsiskola és Kolosszus), de még azokban sem volt eddig ennyi humor és morbiditás. Várom a második részét!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here