Könyvkritika: Julie Cross – Tempest: Förgeteg

0

Időutazás, romantika és zűrös családi kapcsolatok jellemzik Julie Cross első Magyarországon is megjelent regényét. A szövevényes történet kidolgozottságával és erős karaktereivel azonnal a szívembe lopta magát.

tempest

A Tempest – Förgeteg magyar borítója

Jómagam is azok közé tartozom, akiket mindig is foglalkoztatott az időutazás gondolata. Ha képes lennék megváltoztatni a saját múltamat, megtenném? Ám a Tempest: Förgeteg ennél még izgalmasabb ponton fogta meg az időutazás lényegét. Itt nem az a fontos, hogy a saját hibáidat kijavítsd, hanem az, hogy megmentsd a szerelmed életét – és így a sajátodat is.

A történet főhőse a tizenkilenc éves Jackson, aki rendelkezik az időutazás képességével. Emiatt egy gonosz szervezet az életére tör, és megölik a barátnőjét, Hollyt is. Jackson véletlenül két évvel korábbra ugrik vissza, és nem képes visszatérni a jövőbe. Ekkor még nem ismeri Hollyt, és a saját képességeiről sem tud sok mindent, a célja viszont, hogy megmentse a lányt és ledöntse korlátait is.

Ahogy én elképzeltem: Jackson | A fotón: Adam Brody

Ahogy én elképzeltem: Jackson | A fotón: Adam Brody

A regény egyik legnagyobb erőssége maga Jackson, a főhős. Szimpatikus és szerethető, száz százalékig férfias karakter, ami azért is kiemelendő, mert a regény E/1-ben íródott, méghozzá női szerző tollából. Tökéletesen eltalálta a fiús gondolatokat – még a romantika terén is. Nem éreztem nyálasnak, sőt, sokkal inkább teljesen átélhetőnek.

Mivel a Tempest fő mozgatórugója, hogy Jackson meg akarja menteni Holly életét, különösen erősnek kellett lennie a románcnak, hogy igazán megértsem, miért kockáztatna a srác ilyen sokat. És igen, mindez átjött, egy olyan pillanat sem akadt, ahol ne hittem volna el Jacksonnak, hogy tiszta szívéből szereti Hollyt és mindent feláldozna érte.

Fontos volt a családi szál is, és bevallom, ezt szerettem a legjobban a Tempestben. Jackson és az apja zűrös kapcsolatát a különböző idősíkokon keresztül bogoztuk ki igazán, és ez egy határozottan élvezetes utazásnak bizonyult. Továbbra sem igazán értem apu tetteit, de kiderült egy s más, ami nagyon jót tett a történetnek.

A legnagyobb kedvencem viszont Jackson és a kishúga volt. A lány meghalt rákbetegségben, amit a srác nehezen dolgozott fel, most viszont lehetőséget kapott rá, hogy többször is találkozzon a testvérével és el is búcsúzhasson tőle. Szívszaggató jeleneteknek lehettem tanúja, több ponton alig láttam a sorokat, mert bizony megkönnyeztem. Miután elolvastam Jackson levelét (amit spoilerek miatt nem másolhatok be), konkrétan félre kellett tennem a könyvet, olyan bőgőroham tört rám. Ez a szál teljesen magával ragadott, imádtam minden egyes momentumát.

Ahogy én elképzeltem: Holly | A fotón: Dianna Agron

Ahogy én elképzeltem: Holly | A fotón: Dianna Agron

Értékelés: 10/10

Igazán erős könyv, tele érzelmekkel és izgalmakkal. Az időutazás és a gonosz szervezet miatt adott az izgalom, a romantikus szál hiteles és átélhető, és ami a legjobb benne, a családi kapcsolatok zűrjei. Bődületesen jó élmény volt, alig várom a folytatás megjelenését.

Kinek ajánlom elolvasásra? Mindenkinek! Ez tényleg egy olyan élmény, amiről kár lenne lemaradni.

JULIE CROSS – TEMPEST – BLOGTURNÉ

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”] [restab title=”A blogturnéról” active=”active”]

tempest-banner

 Melyikőtök szeretne időutazó lenni? Vállalnátok a veszélyeit is ennek a tulajdonságnak? A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Julie Cross: Tempest – Förgeteg című regénye, mely az azonos című sorozat első része. A Blogturné Klub öt bloggere bevállalta a cseppet sem veszélytelen időutazás feltérképezésének rizikóját, hogy aztán elmesélhessék Nektek, érdemes-e belevágni a kalandba. Természetesen a turné végén három könyv is gazdára talál, a játék helyes megfejtői között.

[/restab] [restab title=”Nyereményjáték“]

Az időutazás ősidők óta izgatja az emberek fantáziáját, nem kevés mozifilmet is láthattunk már a témában. A feladatotok annyi, hogy a mellékelt kép alapján azonosítsátok be a filmet, és a címét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az általunk küldött értesítő e-mailre. Sok szerencsét!

tt

a Rafflecopter giveaway

[/restab] [restab title=”További állomások“]

05/13 CBooks
05/15 Bibliotheca Fummie
05/17 Dreamworld
05/19 Media Addict
05/21 Deszy könyvajánlója

[/restab][/restabs]

1837 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.Leave A Reply