Főoldal A Kiemelt cikkek Ismerd meg a múlt héten coming outoló Colton Haynest! – Írta: Dorka

Ismerd meg a múlt héten coming outoló Colton Haynest! – Írta: Dorka

0
Oszd meg!

colton-haynes-adam

Colton Haynes élete egy hollywoodi mese: ő farmer fiú aki new yorki modellé vált, aki törekvő los angelesi színész lett, aki egy Instagram által átszőtt digitális világ eszményképe, Kansas egy kis márványdarabja, ami az MTV által lett megformálva, majd a CW által fényezve. A Teen Wolfban megállíthatatlannak tűnt, az Arrow-ban még több szívet összetört, mégis önként távozott mindkét sorozatból.

Azért választottam azt, hogy arrébb állok, mert jobban érdekelt a saját mentális és fizikális egészségem, mint a karrierem akkortájt.” – mondta a színész az EWnak, aki hosszú idő után először nyilatkozott a magán és a szakmai életéről. „Egész életemben szorongással küzdöttem. Fizikálisan beteg voltam, sokszor eszméletemet vesztettem. 27 éves vagyok és van egy émelygő sebem. Visszább kellett lépnem.

colton haynes

A közösségi oldalak által sikerült megtartania időszakosan az online hangját miután otthagyta 2015-ben az Arrowt, és azután Haynes gyakran kisebb hírekbe került az Instagram posztjai miatt, mint pl. a fotósorozata miatt, amit Tyler Shields fotóssal készített vagy az éppen mára már híres Halloween kosztümje miatt. Csak nevetni tud a fura témákon, amiket a közösségi oldalain tesz közzé. „Az emberek azt gondolják, hogy egy gépezet van mindezek mögött, de ez a gépezet az én fura személyiségem,” – kuncog. „Úgy gondolom, hogy jó rálátásom van az életre és szeretném ezt megosztani. Nincs rajta filter. Jó persze… vannak rajta Instagram filterek, de nem valódi kommunikációs filterek.”

De míg a közösségi oldalak segítettek neki a karrierjében, addig néha bajba is keverték. Pontosabban: keringett az interneten egy tumblr poszt, miután egy rajongó úgy véleményezett néhány pikáns fotót Haynes korábbi kiskorúként készített fotósorozatából, hogy „titkos meleg múlt.” Anélkül, hogy sokat gondolkozott volna, Haynes egy szemérmes választ adott: „Titok volt ez?” A kommentet rengeteg blogger úgy értelmezte, mint Haynes „coming outja”, de nem volt az. Még.

colton-haynes-photoshoot-05

Totális sokk volt. Nem voltam kész arra, hogy újra a szalagcímekben legyek.”- mondta Haynes, aki valójában meleg, de nyilvánosan még sosem beszélt a szexualitásáról (és mint sokan mások az ő útján, ő is megfogadta azt a tanácsot, hogy fojtsa el ezt). „Kommentálnom kellett volna, nyilatkozni róla, de nem voltam készen még. Nem éreztem úgy, hogy bármivel is tartoztam volna bárkinek is. Úgy hiszem a kellő időben mindenkinek meg kell hoznia ezeket a döntéseket, ha készen állnak, de én még nem álltam készen. De úgy éreztem, hogy cserben hagyom az embereket azzal, hogy nem mondtam el a többi részét annak, amit el kellett volna mondanom.” A szalagcímek Haynesről maróvá váltak, amiatt, hogy nem nyilatkozott, de abban a helyzetben volt, hogy nem volt rá képes. Bevonult egy rehabilitációs központba a szorongása miatt és a következő 3 hónapban még gyakran fogja is látogatni a központot.

Colton Haynes

Az emberek azt akarják, hogy olyan GQ megjelenésed legyen, de nem gondolnak bele abba, hogy milyen is a nap 24 órájában színészkedni. Hazamennék és még mindig színészkednék.” mondja gyengéden. „ Az emberek, akik annyira bíráskodóak azokkal szemben, akik melegek vagy különbözőek nem gondolnak bele abba, hogy a nap 24 órájában való színészkedés a világ legfárasztóbb dolga.” Az igazság az, hogy Haynesről egész életében tudták, hogy meleg – a gimnáziumi társai, a szülei és a barátai, a színész társai, a hollywoodi főnökei (mint pl az Arrow készítője Greg Berlanti, aki most az egyik legközelebbi mentora). De 2006-ban mint egy zöld palánta Hollywoodban, nem volt már immunis a város jól ismert nyugtalanságára az LGBT identitással kapcsolatban.

Most mégis szinte tapintható körülötte az energia, a pozitivitás, ami árad ebből a 27 éves buzgó fiúból, aki alig várja, hogy egy új fejezetet vagy éppen egy új könyvet kezdjen az életében. Különböző filmeken, vígjátékokon, színházi darabokon, fotózásokon és zenén tartja a szemét – mindezek az ő igazi szenvedélyei, amiket valódi énjével akar felfedezni, s csakis azzal. Ráadásul visszatér a gyökereihez, s elkészíti az első ruhakollekcióját férfiak és nők számára.

colton-haynes-gay-01

Persze biztosan készen áll arra is, hogy visszatérjen az Arrowba, a shownak ugye vissza kellene hoznia a karakterét a bujkálásból? : „Greggel dolgozni életem legjobb tapasztalata volt, s amikor felajánlotta nekem a szerepet az Arrowban, az egy új kezdet volt számomra. Örömmel csinálnék több részt. Tudják, hogy szeretem őket. Egy másodperc alatt visszamennék.

Habár az identitásának az online visszhangja késztette arra, hogy áttekintse az életét, a dolog utórengéseire most már pozitív fellendülésként tekint. „Sok időbe telt, hogy elérjek erre a pontra, de jól érzem magam.” – mondta Haynes. „Boldogabb vagyok, mint valaha voltam, egészségesebb vagyok, mint valaha voltam és ez az, ami igazán számít nekem.”

Írta: Dorka

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here