Winnie Harlow lerántja a leplet Beyoncé új videoklipjének a forgatásáról | Fordította: Dorka

  0
  Oszd meg!

  Beyoncé új videoklipje, a Lemonade sok rajongót szerzett magának. A Lemonade második felében talán felismerhettétek Winnie Harlow-t is, aki a határszaggató megjelenésével lett ismert az America’s Next Top Model 21. évadában. Még decemberben, 2 napot töltött New Orleansban, hogy leforgassák az ő részét a Lemonade-hez, amiről akkoriban azt sem tudta, hogy mi az és múlthét vasárnapig kellett várnia, hogy lássa a végső vágásokat. A Cosmopolitan.com-nak beszélt arról, hogy hogyan is került a filmbe, mi történt a forgatáson és hogy milyen is volt Beyoncéval dolgozni.

  Winnie Harlow

  Hogyan is jött össze a Lemonade-es szereplésed?

  A valóság az, hogy a forgatás előtt két héttel már fel akarták venni velem a kapcsolatot, de nem sok információt kaptunk a munkáról, amikor mi akartuk felvenni velük a kapcsolatot, így végül a menedzserem inkább átnézett az emailek felett. De ezután LA-be mentem, hogy Heidi Klum-mal forgassak a Germany’s Next Top Model-jéhez és akkor egy hívást kaptam egy barátnőmtől: „Hali, szóval az egyik barátnőm Beyoncé-nak dolgozik, ő a személyi asszisztense. A számodat akarja, de nem mondja el miért.” Mire én: „Oké.” Megadtam neki a számomat, majd Beyoncé asszisztense felkeresett és azt mondta, hogy egy ideje már próbálnak utolérni és hogy tudni akarta, hogy el tudnék-e repülni New Orleans-ba a következő nap, mire én: „Biztosan, azt hiszem, ez cool.” Persze egész idő alatt nem tudtam, hogy mi volt a projekt. De ki tud nemet mondani Beyoncé-nak? Szóval elmentem.

  Milyen szintű volt a titoktartás a forgatáson?

  Azt hiszem a forgatás után sem tudtuk pontosan, hogy mi is volt ez a projekt, de éreztük, hogy valami epikus. Nyilván a jelenetek részei voltunk, de mégsem mondták el pontosan mi is folyik itt, tudod.

  Szóval nem tudtad, hogy ez egy album volt vagy valami, csak azt tudtad, hogy forgatsz valamit Beyoncé-val.

  Szó szerint csak annyit tudtam, hogy „Lemonade”-nek hívják.

  Hallottatok valami zenét?

  Rengeteg zenét hallottunk. Beyoncé jött, s elénekelte nekünk a Freedom acapella változatát. Csodálatos volt, főleg hogy az emberek egy halom pénzt fizetnek azért, hogy láthassák őt énekelni, míg én ezt a munkámnak nevezhetem, tudod. Szóval abban a pillanatban csak igazán hálás voltam, hogy ez valami olyan volt, amit a karrieremért csinálhattam, hogy nézhettem őt ahogy dolgozik.

  Milyen volt először találkozni vele?

  Az első találkozásom vele akkor volt, amikor besétáltam a forgatásra. Mentem és megcsinálták a hajamat, a sminkemet és a ruhámat majd valaki elkísért a díszletekhez majd csak annyit láttam, hogy az én irányomba fut, hogy ruhát váltson. Megállt előttem, megragadott, majd megölelt és megköszönte, hogy eljöttem. Egészen kába voltam, de azért hozzátettem: „Oh nem, köszönöm hogy meghívtál.”

  Megengedték, hogy elmondd valakinek, hogy mit csináltál vagy teljesen titok volt?

  100%-osan titkos volt. Senkivel sem beszéltem, mint például a barátaimmal; senkivel sem üzeneteztem a forgatás alatt hiszen csakis a munkára akartam koncentrálni. De amikor hazaértem, elmondtam a testvéremnek és az anyukámnak, mert nagyon aggódtak. Ötletük sem volt, hogy merre voltam.

  Winnie Harlow3

  Mikor láthattad a kész alkotást?

  Amikor mindenki más. Ráadásul még nem is láttam a teljes filmet, hiszen tegnap érkeztem haza Londonból. Írtam a személyi asszisztensének: „Oké, szóval beletett az előzetesbe, legalább el tudod mondani, hogy mennyit leszek a videóban? Tudom, hogy sokat forgattam, de az még nem azt jelenti, hogy sokat leszek a filmben.” Mire ő: „Csajszi, maradj figyelmes” egy kacsintással, mire én: „Nem tudom ennek a kacsintásnak most izgatottá kellene tennie vagy csak meg akarsz ijeszteni vagy csak meg akarsz vezetni, mit is jelent ez?” Nem árulta el.

  Mit gondoltál róla (mármint a filmről)?

  Ugye még nem néztem végig, de amit láttam, úgy hiszem az gyönyörű. Annyira nyers és őszinte, úgy hiszem csodálatos számára, hogy ezt csinálja.

  Az egyik jelenetben egy fotót tartasz a dédnagypapádról. Hogyan választottad ki azt a fotót?

  A személyi asszisztense üzent nekem, s kért egy fotót egy olyas valakimről aki valamiféle apa figura volt számomra, de már meghalt. Számomra a nagypapám egy rettentő nagy apa figura, ahogyan az apukám és a nagybácsikáim is, de ők is és a nagypapám is még élnek. De a dédnagypapám már meghalt, s mivel azt mondták, hogy a nagypapám és a dédnagypapám olyanok voltak, mint az ikrek, konkrétan teljesen hasonmások – mind kinézetben, mind viselkedésben, mind a személyiségükben. Szóval így egy a dédnagypapámról készített képet használtam fel, hogy képviselhessem a nagypapámat.

  A jelenetben ahol mindannyian esztek, valójában ettetek?

  Oh istenem, az étel pokolian hideg volt, de minden ehető volt. Igazából ez volt az első dolog, amit Beyoncé kérdezett amikor leült. A rendezők azt mondták, hogy üljünk le bárhova ahova akarunk az asztalhoz. Én leültem, konkrétan a holtpontra, és csak úgy beszélgettem az emberekkel. Aztán jobbra néztem és Bey ült mellett, mire én: „Oh, hali, nem is tudtam, hogy itt fogsz ülni. Cool.” Azt az utasítást kaptuk, hogy beszélgessünk természetesen mi meg szó szerint csak beszélgettünk az életről és a tapasztalatainkról, történeteket meséltünk, mire Bey: „Kideríthetjük, hogy ez az étel ehető-e? Éhezek.” Aztán jött a szállító és mondta, hogy minden hideg, de ehető… szóval mindent elkezdtünk kóstolgatni. Én konkrétan mindent megkóstoltam. Végül én voltam az, aki visszament a tálalóasztalhoz, s visszahozott még néhány cuccot, s megkóstoltam azokat még mielőtt más tette volna, majd utána mindenki azt kérdezte: „Oké, Winnie, no ez jó? Milyen az íze?” Olyan volt, mint egy kis játék. Volt olyan, amit még én sem mertem megkóstolni, de voltak embereim arra, akik  azokat is megkóstolták. Olyan volt az egész mint egy családi piknik.

  Hogy magyarázta el neked Beyoncé a részedet a Lemonade-ben?

  A szerepeink igazából konkrétan saját magunk voltunk. Csak azt mondták, hogy viselkedjünk saját magunkként. Minden olyan természetes volt. Minden alkalommal, amikor zenét hallasz a jelenetek alatt ahol ülünk és beszélgetünk, ott mi csak átlagosan beszélgettünk. Ezért lett annyira természetes. Szó szerint az volt a feladatunk, hogy ott legyünk és érezzük jól magunkat Beyoncé-val míg forgatnak. Ez volt a feladatunk.

  Találkoztál Blue-val?

  Igen. Blue-val, Beyoncé-val és Jay Z-vel egyszerre találkoztam, úgy kb. az első jelenetnél. Bey annál a jelenetnél a fán van. Lejött és köszönt, majd Blue volt a jelenet középpontjában. Aztán Jay Z nézett minket majd odajött, köszönt, megölelt és megköszönte, hogy eljöttem. Az igazság az, hogy nem sikerült Blue-val beszélgetnem, de ő nagyon okos. Soha sem láttam még egy kisgyereket olyan sokáig megtartani egy bizonyos pozíciót egy jelenet miatt. Nagyon nyugodt, nagyon csendes de mégis erőteljes (a jelenet). Ráadásul pontosan középen áll közöttünk, olyan erősként, amilyenek mi is vagyunk. Szóval úgy gondolom ez elég cool volt. Nem mintha azért lett volna hozva, hogy színészkedjen vagy valami, egyszerűen csak azok a szülei akik, mégis úgy tűnik, hogy egy igazán normális él. Úgy hiszem, hogy az anyukáját nézve tanulta meg ezt az egészet, így inspirálódott. Valójában éppen ezt mondta Beyoncé is nekem. Azt mondta, hogy ez számára egyfajta felelősség, hogy megmutassa a fekete nőknek önmagukat a médiában, ráadásul Blue miatt most mindez felerősödött.

  Mi a visszajelzés azóta, hogy szombaton debütált?

  A Beyhive /Beyoncé fandomja/ imádja.  Mindenki imádja.

  Kaptál Instagram-on citrom emojikat?

  Igen, őrült citromok. Rengeteg, rengeteg, rengeteg citrom.

  Fordította: Dorka

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here