Főoldal A Kiemelt cikkek 5+1 tévés imádnivaló tévés anyuka, akiket joggal ünnepelhetünk Anyák napján!

5+1 tévés imádnivaló tévés anyuka, akiket joggal ünnepelhetünk Anyák napján!

0
Oszd meg!

Ma van anyák napja, az év egyik legszebb időszaka. Szerencsére a tévésorozatokban is bőven vannak szuper édesanyák, akiket ma is ünneplünk. Összegyűjtöttem öt olyan imádnivaló tévés anyukát, akit tökéletesen lefedik az anya fogalmát! Íme!

20-sor

Debbie Novotny (Queer as Folk – Fiúk a klubból)

debbie

Michael édesanyja kétségkívül feltűnő jelenség, nem egy olyan pillanat volt, amikor a viselkedésével zavarba hozta a fiát, de mindez eltörpül a hatalmas szeretet és támogatás mellett, amivel mindig is kitüntette a gyermekét. Elfogadta a másságát, támogatta és szerette őt, és mindig, mindent elkövetett, hogy ne csak Michaelnek legyen a szuper anyukája, hanem a fiú barátait is támogassa, és ha kell, az ő második anyjuk is legyen.

20-sor

Gloria Delgado-Pritchett (Modern Family – Modern család)

gloria

A sorozat elején nem igazán bírtam a karaktert, de most, hogy már kisbabát is nevel, és Manny átlépett a komolyabb tinikorba, tökéletesen kiütközik, hogy Gloria mennyire szuper anyuka, és mi mindent megtesz azért, hogy a gyerekeinek jobb legyen. Az elmesélések alapján kirajzolódik előttünk a nehéz múlt, ahogy Mannyt nevelte, most pedig a sok apró trükk, és ha kell hazugság mutatja igazán, hogy Gloria számára a gyerekek az elsők.

20-sor

Lois (Malcolm in the Middle – Már megint Malcolm)

lois

Öt rakoncátlan ördögfióka fiút nevelni nem egyszerű, de Lois ezt is megoldotta. Az asszony a sorozatban végig ordibál, rengetegszer dühös, de látva, hogy a fiúk milyen gaztetteket követnek el, mégis, ki lepődne meg rajta? A háttérben viszont egyértelmű, hogy mennyire szereti a gyerekeit, mi mindent tesz meg értük, és milyen áldozatokra képes, csak hogy a családjának jó legyen. A Reese-sel és Malcolmmal való különös kapcsolatát mindig is imádtam.

20-sor

Lorelai Gilmore (Gilmore Girls – Szívek szállodája)

lorelai2

Ő egyszerűen a szuper anyuka! Egyedül nevelte fel Roryt, mindig, mindent megtett érte, és egy pillanatig sem éreztette a lányával, hogy ő bizony nem akart a gimiben teherbe esni, és Rory netán tönkretette volna az életét. Emellett pedig csodásan harmonikus kapcsolatot ápol Roryval, ők a legjobb barátnők, emellett viszont Lorelai sokszor viselkedik hősnő anyukaként, akit egyszerűen csak imádni lehet.

20-sor

Lynette Scavo (Desperate Housewives – Született feleségek)

lynette

Bár imádtam Bree karakterét, de a Született feleségekből egyértelműen Lynette volt a nagybetűs anya. Csodás volt végigélni a küzdelmét, ahogy az anyaság mellett vissza akarta kapni a karrierjét is, ráadásul ahogy a rákkal megküzdött, az szintén megannyi csodás pillanatot szült. Lynette minden egyes mozdulata mögül ott ordít a tény, hogy ő mennyire imádja és szereti a gyerekeit, és bármit megadna azért, hogy nekik jó legyen.

20-sor

+1 Fiona Gallagher (Shameless – Szégyentelenek)

fiona

Ő a kakukktojás, hiszen ő nem édesanyja, hanem a legidősebb testvér a családban, akire bizony ráhárul a testvérei felnevelése. És igen, aki nézi a sorozatot felmerülhet benne – pláne a Liam-baleset után – hogy mit keres Fiona a listán. Az első évadokban látottak alapján szerintem mindenképpen itt a helye: felnevelte a testvéreit, előteremtette számukra az anyagilag szükséges dolgokat, rengetegszer tette félre a saját álmait és vágyait, ha pedig mégis engedett nekik, jó nagy bajba került. Igen, Fiona nem tökéletes anya, a testvérei is eléggé el vannak cseszve, de eleve egy nagyon elcseszett szituációról – és lássuk be, családról – beszélünk. A helyzetek többségében Fiona kihozta magából a maximumot, és láthatóan sokat tesz azért, hogy a testvéreinek anyjuk helyett anyja legyen.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here