Főoldal Hírek Megbukott A hűséges. Máris ráuntak a nézők A Beavatott filmekre?

Megbukott A hűséges. Máris ráuntak a nézők A Beavatott filmekre?

6
Oszd meg!

huseges3

Nocsak, a nézők ráuntak A Beavatott filmekre? Nagyon úgy fest, mivel A hűséges első fele elég csúnyán megbukott Amerikában, és világszerte sem tolonganak miatta a mozikba az emberek.

Az első rész, A Beavatott 85 millió dollárból készült, Amerikában 150.9 milliót, világszerte 137 milliót kaszált. A Lázadó már 110 millióba került, Amerikában 130, világszerte 167 milliót termelt. Ha figyelembe vesszük a költségeket, ezek sem combos adatok, de még így is nyereséges maradt. A Hűséges első fele viszont nem érdekli túlzottan az embereket.

huseges2

A film már több, mint két hete van a mozikban, és Amerikában még mindig “csak” 52.5 millió dolláros bevételt ért el – A Lázadónak ez már a nyitó hétvégéjén sikerült! Világszerte eddig 70.5 milliónál jár. Mindkét kategóriában növekedhet, de most nem lesz túl nyereséges a film, ez már most biztosan kijelenthető.

A Hűséges első felének produkciós költségei nem ismertek, de ha a Lázadóéval is számolunk, alsó hangon 110 millió dollár. Ennek még a felét sem gyűjtötte össze A hűséges első fele, és ahogy telnek a hetek, úgy csökken az érdeklődés – és így a bevétel is – a film iránt.

huseges

A nemzetközi bevételek is sokat nyomnak a latba, de ott meg kell osztozni a terjesztőkkel, ezért kiemelten fontos, hogy legalább az amerikai vetítésekből megtérüljön a film, itt pedig erre nem fog sor kerülni.

A korábbi részek (mérsékelt) sikerére való tekintettel a könyvtrilógia harmadik részét, A hűségest két filmben viszik a vászonra. Még egy hátra van. A Lionsgate stúdió már most bejelentette, hogy természetesen leforgatják a finálét, de a Deadline információ szerint csökkentett költségvetéssel, aminek hatására jóval kevesebb látványos (CGI) jelenetre számíthatunk. A tervek szerint A hűséges második fele 2017. június 9-én érkezhet meg a mozikba.

6 Hozzászólások

 1. Szerintem inkább azért lett kisebb az érdeklődés, mert két részre bontották. Ha jól emlékszem, a Harry Potter előtt nem bontották ketté a filmsorozatok utolsó részét, csak az utána következő években. Ami egyrészt nem lenne rossz, hisz akkor tovább nyúlik az élmény, viszont másrészt számolni lehet azzal, hogy így nem biztos, hogy nagy lesz rá a kereslet.
  De ne legyen igazam. Sőt… :D Remélem azért sikerül valamilyen módon behoznia nézettséget A Beavatott sorozatnak, mert az előző két rész is tetszett (jó, a mostanit még nem láttam). (:

 2. Némi visszaesés (bár szerencsére nem ekkora) az Éhezők Viadalánál is megfigyelhető volt. Pont most tettem ki én is egy cikket erről a hétvégén, de ott azért volt is oka: jelentősen komolyodott a történet témája, mondanivalója, zordabb lett a hangulata és hát az ember tényleg nem azért ül be a moziba, hogy végignézze, milyen sz*r egy diktatúra és hogy mik a háború következményei.
  De Az Éhezők Viadala esetén is a másik ok, hogy a nézők nem hülyék, tudják, hogy nem elsősorban értük van az, hogy elnyújtják a végét, hanem a pénz-pénz-pénz miatt. Kár, de oké, ez erről szól.

  Viszont találtam egy cikket, ami ezt a jelenséget firtatja, hogy az emberek kezdenek ráunni az ifjúsági disztópiákra. De ez is tök normális, egy darabig a vámpíros történetek voltak divatban, aztán a disztópiák. Hátha jön valami más, ami váltja ezeket, bár az én látószögembe egyelőre nem került ilyesmi.

  • Ja, az kimaradt, hogy én nem is emiatt pártoltam el tőle, hanem a leglegvéve miatt. Amint megtudtam, hogy zárul a sorozat, attól a pillanattól nem érdekelt. Az első könyvet és annak filmváltozatát is imádtam, de nálam eddig is tartott a dolog.

  • A box office adatok nagyon bizonyítják, hogy már nem vevő rá a nép, Az 5. hullám is szépen megbukott, és az Útvesztő sem olyan sikeres, mint amilyen lehetett volna akár pár éve. A következő ami üthet, szerintem a Csillagainkban a hiba-szerű realista YA-regények adaptációja, legyen vagy depis, vagy akár csak egy átlagos sztori. A Papírvárosok, a Ha maradnék, a Csillagainkban a hiba is sikeresnek tekinthető anyagilag, szerintem ezekben lesz a jövő :)

 3. Szerintem az is befolyásolta a kevés nézetséget, hogy a könyv vége elég csúnyán végződik. Ha nem bontották volna két részre meg sem néztem volna.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here