Főoldal Oldal Blog Élménybeszámoló a 2016-os Glamour gáláról

Élménybeszámoló a 2016-os Glamour gáláról

9
Oszd meg!

glamour-01

Nagy megtiszteltetés ért, ugyanis meghívást kaptam az idei Glamour díjátadóra is. Tavaly is hatalmas élmény volt, így örömmel mondtam igent. A legjobb barátommal, Petrával már napok óta készültünk a jeles napra, izgultunk, tervezgettük, és alig vártuk, hogy végre csütörtök legyen! Alább el is mesélem milyen volt a napom. Spoiler: jól éreztem magam, de ott van némi de…

Tavaly nem tudtam szállást szerezni Budapesten, így vidéki lévén a buszokra voltam bízva, így hajnali 5-ig csatangoltunk Pest utcáin Petrával. Na idén ez elmaradt, csütörtökön délután már le is pakoltam a panzió aprócska szobájában, és nekiálltam a készülődésnek. Petrával az Oktogonnál találkoztunk 18.30-kor, és még arra is volt időm előtte, hogy olvassak, éppen a The Immortal Rules könyvet tolom Julie Kagawától, nagyon tetszik!

Mivel tavaly is a Subwayben vacsiztunk a gála előtt, így idén sem maradhatott ki, majd miután jóllaktunk, nekiindultunk. Tavaly az Operettszínház épületében volt a gála, idén sajnos máshová került. A Várkert bazár volt az úti cél, a 105-ös busz a Clark Ádám térnél tett le minket. Egy ideig kóvályogtunk, nem tudtuk pontosan merre is kell lenni, majd láttunk pár gálára öltözött emberkét roppant magabiztosan haladni, úgyhogy követtük őket, mert miért ne. De szerencsére a jó úton jártak!

glamour-02

Az épület előtt már hatalmas sor állt, mindenki a bejutásra várt. Miközben álldogáltunk, megérkeztek a ByTheWay tagjai, én pedig az államat keresgéltem, mert a srácok sokkal lehengerlőbbek élőben, mint ahogy azt a tévé kamerák előtt bizonyították. Jó volt látni őket, na! A recepciónál szokás szerint izgultunk, kábé annyira, mint tavaly, de szerencsére nem volt okunk az aggodalomra, a recepciós csapat ismét nagyon kedves volt, és simán bementünk, miután ránk ragasztották a “press” feliratú karszalagot.

glamour-gala-01

Az első, amit belépve megláttunk a Tv2 stábja volt, egy hírességgel készült interjú, akit – meglepetés! – egyikünk sem ismert fel. De azért akadtak olyan hírességek, akiken rögtön megakadt a szemünk. Sarki Kata a fehér, nadrágkosztüm akármiben egy jelenség volt, még ha nem is tetszett Petrának a ruhája. Dukai Regina szerintem gyönyörű volt a fekete ruciban, és Peter Srámek annyira helyes élőben, hogy csak sokadszori nézésre sikerült felismernem, amikor rám mosolygott.

glamour-03

A gálán amerre a szem ellát mindenütt hírességek voltak. Persze, nem ismertünk fel mindenkit, de azért elég sok mindenkit igen. Tök jó volt ismét látni Boggie-t, amint felbukkant Mujahid Zoli rögtön felismertem, és naná, hogy egy helyes pasival érkezett. Vásáry André is egy jelenség volt, de a leginkább Tóth Vera lepett meg. Úgy suhant körbe a termen, mint egy királynő, az ember egyszerűen nem tudott máshová nézni. Elragadó, magabiztos mosoly, mesésen kreált frizura és valami hihetetlen menő ruha, volt mit csodálni rajta. Mesésen festett, sajnálom is, hogy nem fotóztam le. Azt is sajnálom ám, hogy nem volt merszem odamenni Aleskához, pedig el akartam neki mondani, hogy mennyire szerettem a könyvét.

Miután bejutottunk, másfél órán át sétálgattunk. Nem volt egyszerű, mert bár baromi nagy volt a hely, rengeteg ember gyűlt össze. Hering módjára zsúfolódtunk, áthaladni közöttük igazi manőver volt, Petra majdnem orra is bukott, én pedig véletlenül megfogtam egy híresség fenekét – nem győztem bocsánatot kérni tőle, de tök jó fej volt, velem röhögött. (Nem mondom meg ki volt :p ) Szóval szlalonozni tényleg durva volt, de ha már ott voltunk, vonulgattunk párszor, nézelődtünk, és hát, látvány az volt bőven.

glamour-04

A második emeleten volt a dohányzó, úgyhogy sokan járkáltak arra. A lépcső mellett meg volt ülőhely, úgyhogy lehuppantunk egy cseppet. Be lehetett látni az egész helyszínt (ahogy a kép mutatja, tömeg volt rendesen), emellett mellettünk lépkedtek fel és le, szóval, lopakodó üzemmódban toltuk. Amikor pedig az MDC tagjai ültek le mellénk, jómagam csak pislogtam. Igen, tudom, ez volt a második gálám, és még mindig csak arról beszélek, hogy kit láttam, meg kit nem, de a védelmemben szóljon, olyan ritkán látok hírességeket. Még mindig nem hétköznapi élmény az, hogy ilyen helyen lehetek, meg nézelődöm. Mindenesetre most témát váltok.

Tavaly nem ettünk semmit sem a gálán, mert az első kóstolás után inkább nemet mondtunk mindenre. Idén az édes sütik nagyon fincsik voltak, kis kosárkák túrós krémmel és barackkal a tetején, nyami! Később felszolgáltak ropit is, ami köré bacont tekertek. Merész ötlet és elgondolás, magamtól biztos nem jut eszembe, de fincsi volt. Ó, és naná, hogy megint becéloztunk egy helyet, ahová inni jártunk. A Jana-pult volt a szerencsés, olyan finomak a vizeik és a teáik, totál belé szerettem, ma hazafelé vettem is egy üveggel. Még mosolyogtam is magamban, megérte nekik támogatni a gálát, mert magamtól biztos nem cuppanok rá az ízesített ásványvizeikre, nem vettem volna meg, de ezentúl lecsapok majd rá.

glamour-05

A díjátadó rész asszem 21-kor kezdődött. Éppen Tóth Veráék jöttek le a lépcsőn, úgyhogy megindultunk utánuk, mert fogalmunk sem volt róla, hogy hol adják át a díjakat. Végül ismét jó taktikát követtünk. Mire beértünk, már nem volt sok üres hely, de hátul szerencsére lecsaptunk pár székre. Szomorúan konstatáltam, hogy messze vagyunk, semmit se fogunk látni, de végül erre nem került sor, mert jó volt a terem elrendezése, és még leghátulról is látni lehetett a színpadot, és a kisfilmeket is rendesen.

És akkor itt jön a “de rész”, amit kiábrándítónak éltem meg. Az, hogy miközben ment a díjátadó, és egy csomóan végig telefonoztak, az egy dolog. Én is felnéztem néha a netre, ha olyan kategória jött, ami nem igazán érdekelt. A ki-be járkálás viszont nagyon gáz volt, márpedig folyamatosan kimentek az ajtón, majd jöttek vissza nagy lendülettel. Amikor Lola rázendített a második dalára, olyan sok ember húzott ki, hogy még a szám is tátva maradt a megannyi üres helyet látva. Szegény Lola, úgy sajnáltam őt. Kiáll énekelni, és amint elkezdi, ürül a terem, pedig még hátravolt egy csomó kategória. Szóval, ez a része nem nagyon tetszett, szerintem kibírható volt az egy óra, amíg átadták a díjakat. Mondom mindezt úgy, hogy a hat kategóriából három (divattervező, kiegészítő, lakberendező) nem igazán érdekelt.

glamour-06

Jó volt végig izgulni a díjátadót a számomra érdekes  kategóriáknál. Dukai Regina közösségi médiás győzelmének örültem, Ónodi Eszter színésznős beszéde meghatóra sikeredett. Csobot Adél győzelménél viszont csak lestem, és a körülöttem ülők reakciói is döbbenetről, meglepetésről árulkodtak, ők se nagyon hitték el, hogy Adél lett Az év énekesnője. A Sztárban sztárban bizonyította a tehetségét, de azért lássuk be, távol áll az év énekesnője titulustól. De hát, az olvasók döntöttek, és Adél nagyon cuki volt a beszédében is. Ami Lola előadásait illeti, szépen énekelt élőben és jók is voltak a dalok, a Taylor Swift covert különösen imádtam, de sajna annyira hangos volt az alapzene, hogy nem csak elnyomta Lola hangját, de még a dobhártyám is majd beszakadt…

A díjátadó kábé tízkor ért véget, sokan mentek a ruhatárhoz a cuccaikért és indultak haza. Mi mozogtunk még egy cseppet, körbejártuk kétszer a terepet, majd leültünk a lépcső felé bámészkodni. Tavaly elhatároztam, hogy idén már igazán interjúzok, de erre sajnos most nem volt megfelelő technikai felkészültségem. Diktafon hiányában nem szólítottam le senkit, és a béna telefonommal se nagyon tudtam jó fotókat lőni (ahogy ez látható is). Most már tuti, hogy ha jövőre is meghívást kapok, veszek egy normális diktafont és fényképezőgépet is, utóbbit pedig megtanulom használni. Unom már, hogy a telefonommal bénázok és próbálok jó fotókat lőni, holott fényképezőgéppel mennyi ütős anyagot csinálhatnék. Igazán sajnálom, hogy idén kimaradt az interjúzós rész, mert tavaly is nagyon izgalmas volt, és hát, maga a “vadászat” is egy külön élmény.

glamour-07

Szóval, az interjúk idén elmaradtak, ezért mi sem maradtunk olyan sokáig. 11.15 körül már kevesebben voltak a szelfis résznél, úgyhogy odamentünk, csináltunk pár képet egymásról, aztán volt elég bátorságunk megkérni valakit a közös fotó elkészítésére, így az emlék megmarad, meg amúgy is, jó volt a Glamour fal előtt pózolni, még ha nem is a reflektorral kivilágítotthoz mentünk. A fotók elkészülte utána a ruhatárat céloztuk be, és kábé 11.45-kor el is hagytuk a Várkert bazárt.

Kicsit szerencsétlenkedtünk az éjszakai tömegközlekedéssel, az orrunk előtt ment el a jó villamos, de csak sikerült eljutnunk a deákhoz. Onnan Petrának ment éjszakai, én pedig hívtam egy taxit, aki 1.200 forintért elvitt a Kodály Köröndre és a panzió előtt tett ki. Még sosem fizettem ki 1.200 forintot ennyire boldogan. Totál elfáradtam, másra se vágytam, csak eldőlni az ágyban.

Közös képen Petrával :) Ennyire jól éreztük magunk az este!
Közös képen Petrával :) Ennyire jól éreztük magunk az este!

Elalvás előtt gondoltam rá, hogy talán még maradhattunk volna akár 2-ig, vagy még tovább, de az igazság az, hogy elfáradtunk addigra, interjúzni nem tudtunk, és sétálgattunk már éppen eleget, és mindenkit láttunk, akit szerettünk volna. Bár legjobban Freddie-re voltunk kíváncsiak, ő sajnos nem jött el, de mielőtt elhagytuk a helyet megpillantottam a Spoont, úgyhogy no problem!

Mindent egybevéve jól éreztem magam, teljesen megérte felutaznom erre az estére, mert ez a Glamour gála is feledhetetlen élményként marad meg bennem. Csillogás, gyönyörű ruhák, elit esemény, megvan azért ennek a varázsa. Nem tagadom, az Operettszínházban jobb volt tavaly, de a Várkert Bazárra is mosollyal fogok visszagondolni. Köszönöm szépen a Red Lemon Media csapatának a meghívást, egy élmény volt az egész!

9 Hozzászólások

  1. Szuper este lehetett! Olyan aranyosan írtad le, hogy kiket láttál mint egy kisgyerek! :) Annyira, de annyira örültem, hogy Regina nyert! Minden nap nyomtuk a szavazatokat, és sikerült ,h ő nyerjen! Onnantól én már a fellegekben voltam! :)) Lola fellépésével kapcsolatban egy a véleményünk, szerintem is a zene jobban elnyomta a hangját.

  2. Mégha félre is teszem a személyes véleményemet,akkoris úgy gondolom,hogy nem Csabot Adélnak járt Az év énekesnője díj.Az egy dolog,hogy szerepelt a Sztárban sztár-ban.De mint énekes mégis mit tud felmutatni az elmúlt évből? Tudtommal a 2014-es Forog a film óta nem is jelent meg saját dala.Úgyhogy tényleg érthetetlen,hogy mégis mire fel kapott díjat!?

  3. Szeretem a blogodat, tetszik amiket meg ahogyan irsz, de…most azért annyira nem pozitiv a meglátásom a gálával kapcsolatban!
    Azt gondolom, ha kapsz egy ilyen lehetőséget hogy ott lehess, sokkal de sokkal jobban fel kellett volna készülnöd! Kérhettél volna kölcsön egy fényképezőgépet, kérhettél volna egy diktafont és mint szakmabeli, csinálhattál volna rengeteg szelfit sztárokkal, interjúkat, stb stb. Az hogy csak elmentél és nézelődtél abból nekem nem jön le hogy milyen volt a hangulat, ki hogy látta az estét, a dijazottakat és igy nekem ez olyan hatású mintha egy osztálykiránduláson lettél volna aki megnéz különböző múzeumokat! Én nem vagyok újságiró de biztos sokkal többet akartam volna látni, mint amit te itt leirtál és megéltél. Lehet hogy ilyen lehetőséged sosem lesz többet…dehát ez az én meglátásom!

    • Teljesen igazad van, jobban is kihasználhattam volna a lehetőséget, meg kellett volna oldanom már előre a technikai kérdéseket. Remélem, ha lesz lehetőségem még egyszer elmenni egy hasonló rendezvényre, akkor már jobban élek majd vele.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here