Népszerűtlen vélemény (Unpopular Opinion) könyves tag

2

Hű, de rég töltöttem már ki könyves taget! Épp itt volt az ideje pótolni. Ezúttal átmentem negatívba, mostanság úgyis csupa jó könyvet olvastam, amiket pozitívan is értekeltem. Szóval, következzék a Népszerűtlen vélemény, avagy olyan könyvek, amik kevésbé fogtak meg.

1. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit te nem szerettél

Horgonyhely

Horgonyhely. Elkezdtem olvasni, és emelem a kalapom Moskát Anita írói stílusa előtt, de sajnos a könyv nem az én világom. Az írónő viszont nagyon kedves, és valóban gyönyörűen ír.

2. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit mindenki utál, de te mégis szereted

szex

Én, a szexmániás. Ciki vagy sem, szerettem Szepesi Niki első könyvét. Érdekes volt bepillantani az úszó világ kulisszái mögé, mindemellett pedig üdvözlöm azt a felfogást, miszerint egy nő is nyugodtan csinálhatja orrba-szájba, ha éppen ahhoz van kedve.

3. Egy szerelmi háromszög, amiben a főszereplő nem amellett kötött ki, akinek szurkoltál

lola

Lola és a szomszéd srác. Crickettet nem igazán szerettem, véleményem szerint sótlan a karakter, és egyszer már jól cserben hagyta Lolát. Eközben Max minden tőle telhetőt megtett a kapcsolatért, és megpróbált változni, fejlődni. Részemről ő a nyerő. A könyvet viszont imádtam!

4. Egy népszerű műfaj/zsáner, amit egyszerűen nem szeretsz

Krimi, thriller, szépirodalom, satöbbi. Mentségemre szóljon, próbálom tágítani a határaimat, idén például elolvastam a Black Ice-t, ami krimi, és bejött!

5. Egy népszerű/közkedvelt szereplő, akit te nem szeretsz

Senki nem jutott eszembe.

6. Egy népszerű szerző, akit egyszerűen nem tudsz megkedvelni

shover

Maggie Stiefvater. Próbálkoztam a Shiverrel, de ott feladtam, amikor kiderült, hogy a csaj akkor szeretett bele a pasiba, amikor az még farkas volt, és nem tudta, hogy pasivá változik. A Hollófiúk egy fokkal jobb volt, de rá kellett jönnöm, Stiefvater stílusa nem nekem való.

7. Népszerű könyves toposz, amit már nagyon unsz

A vörös hajú hősnők. Herótom van már tőlük, állandóan beléjük botlom, és az ugyanolyan leírásaikba. Szeplős a bőre, vörös a haja és persze gyönyörű (mi más is lehetne). Legszívesebben már csuknám be a könyvet, amikor kiderül, hogy vörös a hősnő. Oké, gyanítom ez csak engem idegesít ennyire :D

8. Egy népszerű sorozat, amit nem tervezel elolvasni

szurke

A szürke ötven árnyalata. Az esélyt megadtam a könyveknek, pironkodva kihoztam a könyvtárból az első kötetet, de kábé nyolcvan oldalig jutottam, és annyi bőven elég is volt. Majd megnézem a filmeket.

9. Úgy tartják: A könyv mindig jobb a filmnél. De melyik az a film vagy tévésorozat, amit jobban szeretsz a könyvnél?

gyuruk ura

A gyűrűk ura! A könyveket régen olvastam, és bár nem volt rossz, de meg sem közelíti a filmélményt. (Basszus, amikor oldalakon keresztül vázolták, hogy miként néz ki a táj, azt hittem bealszom)

2266 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.2 hozzászólás

  1. Én is már nagyon unom a vörös hajú hősnőket. Mostanában szinte minden könyv amit a kezembe veszek annak vörös hajú a hősnője.

Leave A Reply