Főoldal Érdekességek Érdekességek Népszerűtlen vélemény (Unpopular Opinion) könyves tag

Népszerűtlen vélemény (Unpopular Opinion) könyves tag

2
Oszd meg!

Hű, de rég töltöttem már ki könyves taget! Épp itt volt az ideje pótolni. Ezúttal átmentem negatívba, mostanság úgyis csupa jó könyvet olvastam, amiket pozitívan is értekeltem. Szóval, következzék a Népszerűtlen vélemény, avagy olyan könyvek, amik kevésbé fogtak meg.

1. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit te nem szerettél

Horgonyhely

Horgonyhely. Elkezdtem olvasni, és emelem a kalapom Moskát Anita írói stílusa előtt, de sajnos a könyv nem az én világom. Az írónő viszont nagyon kedves, és valóban gyönyörűen ír.

2. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit mindenki utál, de te mégis szereted

szex

Én, a szexmániás. Ciki vagy sem, szerettem Szepesi Niki első könyvét. Érdekes volt bepillantani az úszó világ kulisszái mögé, mindemellett pedig üdvözlöm azt a felfogást, miszerint egy nő is nyugodtan csinálhatja orrba-szájba, ha éppen ahhoz van kedve.

3. Egy szerelmi háromszög, amiben a főszereplő nem amellett kötött ki, akinek szurkoltál

lola

Lola és a szomszéd srác. Crickettet nem igazán szerettem, véleményem szerint sótlan a karakter, és egyszer már jól cserben hagyta Lolát. Eközben Max minden tőle telhetőt megtett a kapcsolatért, és megpróbált változni, fejlődni. Részemről ő a nyerő. A könyvet viszont imádtam!

4. Egy népszerű műfaj/zsáner, amit egyszerűen nem szeretsz

Krimi, thriller, szépirodalom, satöbbi. Mentségemre szóljon, próbálom tágítani a határaimat, idén például elolvastam a Black Ice-t, ami krimi, és bejött!

5. Egy népszerű/közkedvelt szereplő, akit te nem szeretsz

Senki nem jutott eszembe.

6. Egy népszerű szerző, akit egyszerűen nem tudsz megkedvelni

shover

Maggie Stiefvater. Próbálkoztam a Shiverrel, de ott feladtam, amikor kiderült, hogy a csaj akkor szeretett bele a pasiba, amikor az még farkas volt, és nem tudta, hogy pasivá változik. A Hollófiúk egy fokkal jobb volt, de rá kellett jönnöm, Stiefvater stílusa nem nekem való.

7. Népszerű könyves toposz, amit már nagyon unsz

A vörös hajú hősnők. Herótom van már tőlük, állandóan beléjük botlom, és az ugyanolyan leírásaikba. Szeplős a bőre, vörös a haja és persze gyönyörű (mi más is lehetne). Legszívesebben már csuknám be a könyvet, amikor kiderül, hogy vörös a hősnő. Oké, gyanítom ez csak engem idegesít ennyire :D

8. Egy népszerű sorozat, amit nem tervezel elolvasni

szurke

A szürke ötven árnyalata. Az esélyt megadtam a könyveknek, pironkodva kihoztam a könyvtárból az első kötetet, de kábé nyolcvan oldalig jutottam, és annyi bőven elég is volt. Majd megnézem a filmeket.

9. Úgy tartják: A könyv mindig jobb a filmnél. De melyik az a film vagy tévésorozat, amit jobban szeretsz a könyvnél?

gyuruk ura

A gyűrűk ura! A könyveket régen olvastam, és bár nem volt rossz, de meg sem közelíti a filmélményt. (Basszus, amikor oldalakon keresztül vázolták, hogy miként néz ki a táj, azt hittem bealszom)

2 Hozzászólások

  1. Én is már nagyon unom a vörös hajú hősnőket. Mostanában szinte minden könyv amit a kezembe veszek annak vörös hajú a hősnője.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here