Breaking News: Még idén megjelenik a Harry Potter nyolcadik kötete!

  3
  Oszd meg!

  Végre! J.K. Rowling valóra váltotta minden olvasója legféltettebb álmát, ugyanis érkezik a Harry Potter legújabb, sorban a nyolcadik kötete. Bizony, ez nem vicc, nem ámítás, tényleg új kalandokkal folytatódik sokunk gyerekkorának legnagyobb kedvence!

  uj-harry-potter2

  A The Cursed Child középpontjában a Harry és Ginny fia, kis Albus áll, aki megkezdi tanulmányait a Roxfortban. A sztori júliustól két felvonásban, Londonban, a West-Enden lesz látható színdarabként. (És gyanítom a hazai mozik is bemutatják majd a darabot, nem ez lenne az első eset). De mégis, könyvben lesz az igazi, ugye?

  Egy kis szépséghibája viszont van a dolgoknak. Az eredeti színdarabot – amiből a könyv is készül – Jack Thorne jegyzi, a regény pedig John közreműködésével készül el. Rowling a színdarabban is jelen van társszerzőként, és vélhetően a regény munkálataiból is alaposan kivette a részét, de ha nagyon szigorúak akarunk lenni, akkor ez egy legálisan elfogadott fanfiction, amibe remélhetőleg Rowling is bele nyúlt itt-ott. És hogy ez gond-e? Részemről nem, legalábbis, ha marad a minőség.

  uj-harry-potter

  A könyv 2016. július 31-én, az írónő és Harry Potter születésnapján kerül a külföldi boltok polcaira és bízzunk benne, hogy a hazai kiadó, az Animus is hamar lecsap a jogokra. Külföldön négy kiadás várható, a Roxfort mind a négy házához illő. Kaptunk egy borítótervezetet is, ami a színdarab plakátján alapul, de ez még nem a végleges (mindenesetre nagyon pofás).

  További jó hírek a sorozat háza tájáról, hogy a Legendás állatok és megfigyelésük, a Bogar Bárd meséi és A kviddics évszázadai is új, bővített kiadást kapnak. Arról pedig nem is beszélve, hogy 2016 novemberében jön a Legeándás állatok és megfigyelésük mozifilm  Eddie Redmayne és Ezra Miller főszereplésével. Ez egy igazán szuper év lesz a Potter-rajongók életében, ugye?

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here