Főoldal Hírek Amerikában máris megbukott Az 5. hullám?

Amerikában máris megbukott Az 5. hullám?

11
Oszd meg!

Sajnos bekövetkezett az, amitől a leginkább tarthattunk: Amerikában a nyitó hétvégéjén meglehetősen gyenge eredményt produkált Az ötödik hullám, és azt hiszem nem járunk messze ha azt mondjuk, hogy a film máris megbukott, és nincs sok esély a második könyv megfilmesítésére.

otodik-hullam-1

A Box Office Mojo adatai szerint Az ötödik hullám 38 millió dollárból készült, ehhez képest a nyitóhétvégéjén mindössze 10.3 millió dollárt kapart össze. Ez nem túl combos, de talán a következő hetek folyamán behozhatja a produkciós költségvetést.

Nemzetközi téren viszont már jobban teljesít a film, világszerte 27.4 millió dollárt hozott, de ennek a bevételnek csupán egy része jut el a gyártó stúdióhoz, így mindig, minden esetben az amerikai bevétel a mérvadó.

otodik-hullam-2

A magyar nézők viszont rákattantak Az ötödik hullámra, ugyanis két hét alatt több, mint 46 ezren nézték meg, ami 231 ezer dolláros bevételnek felel meg.

A filmről szőtt kritikák elég megosztóak, sokan fejezték ki nemtetszésüket a film iránt, a kritikusok zöme is lehúzta, így sajnos az sem várható, hogy a jó szájhagyomány miatt növekedjen rá az érdeklődés Amerikában. Mindettől függetlenül kíváncsi vagyok rá, és a könyv elolvasását továbbra is javaslom, mert az egyszerűen szenzációs!

11 Hozzászólások

 1. Ezt sajnálattal hallom… :(
  Nagyjából 1 éve olvastam a könyvet és beleszerelmesedtem. :D
  A film első 20 percében folyamatosan sírtam, teljesen magával ragadott. Nem tudom, miért húzzák le a filmet. :/

 2. A könyv nagyon bejött pedig CGM pedig korosztálya egyik legígéretesebb színésznője. Mondjuk ez a könyv nem is kapott akkora hype-ot és a szereplőket sem éppen ilyennek képzeltem el. Ez bizony kaszálva lesz:/

 3. Nem tudom, én elolvastam a könyvet, megnéztem a filmet, egyik sem fogott meg igazán. Az Éhezők viadala hatalmas kedvenc, a Beavatott és a Részlegesek trilógiát is elolvastam egy hét alatt.

  Sokat vártam a filmtől, de én csalódtam benne. Valószínűleg nem lesz folytatása, ahogy a Végzet Erekyléinek sem, egy tehetséges rendező szerintem képes lett volna sikeresebb alkotást csinálni.

 4. Tegnap láttam moziban és nekem tetszett. Nem mondom, hogy életem egyik meghatározó filmje lesz, de egy délutáni kikapcsolódásnak tökéletesen megfelelt.
  Nem olvastam a könyvet (még), de úgy, hogy nem volt összehasonlítási alapom, tök jól szórakoztam. Külön tetszett, hogy Nick Robinsont már a Jurassic Worldben is láttam és már akkor is szimpatikus volt. Nagyon remélem, hogy őt még látni fogom különöző filmekben. Lehet, hogy nem olyan kiemelkedő színész, de akkor is cuki. :)

  • Érdemes megnézni a Melissa & Joey c. sorozatot, Nick (a harmadik évadtól) külsőre már ott is zabálnivaló. Amúgy meg szerethető, szimpatikus színész :)

 5. Valòban, nem let a legjobb. Nagyobbak voltak az elvárások a könyv miatt, de azért remélem folytatják és nem úgy járunk mint a végzet ereklye rajongói.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here