Amerikában máris megbukott Az 5. hullám?

  11
  Oszd meg!

  Sajnos bekövetkezett az, amitől a leginkább tarthattunk: Amerikában a nyitó hétvégéjén meglehetősen gyenge eredményt produkált Az ötödik hullám, és azt hiszem nem járunk messze ha azt mondjuk, hogy a film máris megbukott, és nincs sok esély a második könyv megfilmesítésére.

  otodik-hullam-1

  A Box Office Mojo adatai szerint Az ötödik hullám 38 millió dollárból készült, ehhez képest a nyitóhétvégéjén mindössze 10.3 millió dollárt kapart össze. Ez nem túl combos, de talán a következő hetek folyamán behozhatja a produkciós költségvetést.

  Nemzetközi téren viszont már jobban teljesít a film, világszerte 27.4 millió dollárt hozott, de ennek a bevételnek csupán egy része jut el a gyártó stúdióhoz, így mindig, minden esetben az amerikai bevétel a mérvadó.

  otodik-hullam-2

  A magyar nézők viszont rákattantak Az ötödik hullámra, ugyanis két hét alatt több, mint 46 ezren nézték meg, ami 231 ezer dolláros bevételnek felel meg.

  A filmről szőtt kritikák elég megosztóak, sokan fejezték ki nemtetszésüket a film iránt, a kritikusok zöme is lehúzta, így sajnos az sem várható, hogy a jó szájhagyomány miatt növekedjen rá az érdeklődés Amerikában. Mindettől függetlenül kíváncsi vagyok rá, és a könyv elolvasását továbbra is javaslom, mert az egyszerűen szenzációs!

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here