Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Shannara – A jövő krónikája

Pilotkritika: Shannara – A jövő krónikája

0
Oszd meg!

Idén mutatta be az amerikai MTV a Shannara: A jövő krónikája című sorozatot, amit a Smallville két kreátora, Alfred Gough és Miles Millar készít. Az alapanyagot Terry Brooks Shannara könyvsorozata szolgáltatta. A szériát már itthon is vetíti a Viasat 3, így akár szinkronnal is megtekinthető. Hogy érdemes-e belenézni? Szerintem igen. Kifejtem bővebben is.

shannara-1

A történet szerint évszázadokkal a mi időnk után járunk , amikor is a mágia és a démonok jelen vannak. A sztori szerint van egy mágikus fa, ami távol tartja a világot a démonoktól. De a fa rothadni kezd, a démonok pedig elkezdenek beözönleni a világba. Újra kell hát ültetni a fát, a világ megmentése pedig az elfek hercegnőjére és a fél elf, fél ember, amúgy varázstudó srácra hárul, aki a híres-neves Shannara-örökös (jelentsen ez bármit is), és elviekben az egyetlen varázstudó a mesterén kívül.

shannara-4

Az első két részből túl sok minden nem derült ki, inkább csak a felszínt kapargatták és alapozták a folytatást. A kilencven perces időtartam mindenesetre nem mentség például arra, hogy a főhős, Will kábé egy percig siratta hőn szeretett anyját, aki amúgy meghalt a kezeiben, aztán meg vidáman röhögött két snittel később. Az is nehezen ment le a torkomon Will karakterénél, hogy seperc alatt elfogadta a világmegmentős szerepét, meg úgy cakumpak elégedetlen vagyok a karakterrel. Austin Butlerrel továbbra is gyönyörű szép a srác, csak ideje lenne vennie egy-két színész órát is.

shannara-2

Szerencsére Butleren kívül a többi színésszel nincs komoly gondom, hozták, amit kellett, de nem érzek egy kiugró tehetséget sem. Amberle karaktere viszont nagyon szimpatikus, szuper, hogy egyetlen lányként megnyerte a versenyt. Ami a látványvilágot illeti, az nagyon rendben van. Gyönyörű helyeken forgattak, az egész sorozat írtó látványos, a helyszínek, a kellékek, a berendezések és még a ruhák is nagyon tetszettek. Látni, hogy mennyi pénzt és munkát tettek bele. Hozzáteszem, igazán megérte.

shannara-5

Maga a történet érdekesnek tűnik. Az első két rész izgalmas volt, bejártuk a világ egy-egy szeletét, és az alapot végül is lefektették, ennyiből tudható is, miről fog szólni az első évad. Adott a palotában a politikai rivalizálás a király meg a bunkó fia között, a gonosz motivációi is nyilvánvalóak, ahogy felvázolták a szerelmi háromszög alapjait is Will, Amberle hercegnő és a rabló Eretria között. A szezont valószínűleg ez uralja majd, mármint, a szerelmi háromszög, de remélem ennél azért többet is mutatnak majd az írók. A Smallville csodás ajánlólevél, így bízom bennük.

shannara-3

Értékelés: 7/10

Bár nem volt rossz az első két rész, és naná, hogy tovább nézem majd a sorozatot, de azért a történetre és a karakterekre helyezhettek volna nagyobb hangsúlyt is. És azt se bánnám, hogy az Amberlét és Eretriát alakító két színésznő ne lenne ennyire nagyon egyforma külsőre. Látni viszont a potenciált a sorozatban, Allanon, a druida karaktere már most telitalálatnak tűnik, szóval bizakodom, hogy ebből valami nagyon jó is kisülhet.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here