Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika 2 Broke Girls: Kritika Az élet csajos oldala negyedik évadáról

2 Broke Girls: Kritika Az élet csajos oldala negyedik évadáról

0
Oszd meg!

Még mindig a 2 Broke Girls az egyik kedvenc komédiám, mert hihetetlen mennyire vicces és eredeti a sorozat. A harmadik szezonnál kicsit azt éreztem, hogy megbicsaklottunk, de a negyedik évadra mintha egy cseppet helyre rázták volna magukat a csajok. Persze vannak alapvető hibái a sorozatnak, de a humor elsőosztályú, és általában sírva röhögős részeket produkál, amire nem sok szitkom képes, szóval én elégedett néző vagyok.

az-elet-csajos-oldala-01

A történetre azért kicsit jobban ügyelhetnének az írók, és most az átívelő szálra gondolok. Már négy éve futjuk ugyanazokat a köröket: Max és Caroline csórók, találnak valamilyen lehetőséget, kicsit megszedik magukat, reménykednek, aztán kihúzzák a lábuk alól a talajt. Ez a séma ennyiszer megismételve egymás után nekem sok, és mondom mindezt úgy, hogy tudom, elveszne a sorozat habitusa és mostani jellege, ha hirtelen sikeressé válnának a lányok – de ez a séma sem a legjobb. Kéne valami, ami feldobja.

az-elet-csajos-oldala-06

Mindemellett tényleg oda vagyok a sorozat humoráért, leginkább Caroline beszólásaiért. Ahogy ennyi év után is a gazdagságát siratja az félelmeteseket tud ütni, de egy-egy jelenettel is olyan röhögőgörcsöt vált ki belőlem, hogy az hihetetlen. Amikor felállt az asztalra, és az egyenruhájából pottyantotta be az aranyhalat az akváriumba, hát azt hittem megfulladok. Vagy amikor le kellett vágni a haját, amikor beszólogatott Maxnek a fiatalkorú pasija miatt, meg úgy eleve az egész lénye egy viccbomba. Nagyon szeretem a karaktert, hála a színésznőnek és az íróknak Caroline imádnivaló.

az-elet-csajos-oldala-05

Persze Maxet is csípem, néha neki is bedobnak gyilkos egysorosokat. Mostanra viszont eljutottam arra a szintre, hogy elegem van Sophie-ból, pedig az elején odavoltam a karakterért. Mostanra már csak idegesít, az esküvői mizéria sem volt nagy szám, de legalább hozott néhány erős poént. A Han alázások még mindig isteniek, Earl pedig olyan humor bombákat dob le időnként, hogy csak pislogok. Nasht viszont imádtam, sajnálom, hogy csak négy részig maradt. És nem csak a külseje miatt csíptem a srácot, hanem mert remek humor forrás volt a jelenléte. Remélem visszatér még!

az-elet-csajos-oldala-02

Értékelés: 8/10

A legtöbb karaktert tehát csípem, és úgy alapvetően az írók jó munkát végeznek a sorozat háza táján, de már nem olyan erős a sorozat, mint egykoron volt. Mindettől függetlenül kíváncsian nézem tovább, és remélem – feltéve, ha megtartja ezt a minőséget – még sokáig képernyőn maradhat.

És akkor a végére jöjjön még egy kép a Nash-t alakító Austin Falkról. Mert mindannyian megérdemeljük!

az-elet-csajos-oldala-03

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here