Évértékelés: A tíz kedvenc sorozatom 2015-ben

  2
  Oszd meg!

  A szakportálok szerint a 2015-ös év volt a sorozatgyártás csúcsa. Mindebből én sajnos nem érzékeltem túl sokat, mivel tavaly nem néztem túl sok sorozatot. Ősszel inkább olvastam, esténként pedig A Konyhafőnök visszanézése után mentem is aludni.

  Éppen emiatt egyszerűbb volt összeállítanom a top tizes listát a sorozataimról, de valahogy összejött :) Íme, a válogatás, ezek közül bármelyiket bátran ajánlom megtekintésre. Kritikát (azaz további ajánlót) mindegyikhez találsz, csak klikk a “kritika” szóra a sorozat címe mellett.

  02-sor

  Empire | Kritika

  empire-fox

  A FOX sorozata jött, látott és győzött. Az első évadot nagyon hamar a szívembe zártam. Hogy a fenébe ne tettem volna? Szuper zenék vannak benne, király színészek és érdekes storyline. A második szezonhoz még nem volt szerencsém, de az első miatt fix, hogy a listán van a helye.

  02-sor

  Fresh off the Boat | Kritika

  fresh-off-the-boat-04

  A 2015-ös év egyik legnagyobb meglepetése volt az ABC újonca. Nem hittem volna, hogy ennyire tetszeni fog a sorozat, de hamar meghódított ez a vicces, jópofa családi komédia. Néhány poénra pedig még mindig elmosolyodom, ha csak visszagondolok rá. Remélem a második évad nem lett gyenge.

  02-sor

  Glee | Kritika

  a-glee-finale-rachel

  A harmadik évadtól kezdve egyre gyengülő minőséget produkált a Glee, éppen ezért tartottam attól, hogy mi lesz az utolsó évadban. Ryan Murphy és csapata szerencsére összeszedte magát, és több-kevésbé sikerült az első évadok hangulatát és minőségét megidézni, a zenei felhozatal pedig egyszerűen parádés volt. Ó, egek, annyira hiányzik a Glee!

  02-sor

  How To Get Away with Murder | Kritika

  How to get away with murder

  Az első évad maga volt a tökéletesség. Viola Davis és a színészek játéka, a kiváló meleg szál, a pörgő heti ügyek és az átívelő gyilkosságos szál egyszerűen parádés. Egy rossz szavam sincs a sorozatra, és alig várom már, hogy tavasszal megnézzem egyben a teljes szezont.

  02-sor

  Red Band Society | Kritika

  red-band-society-kara-hunter

  Még mindig sajnálom, hogy a FOX elkaszálta a sorozatot, de a nézettségi adatok fényében megértem. Mindenesetre a keserédes, sokszor szívbemarkolóan fájdalmas, máskor bohókásan vidám sorozat igazi kuriózum volt, és olyan élményt nyújtott, mint kevés másik. Szívesen nézném még, ha lehetne.

  02-sor

  The 100 | Kritika

  the-100-02

  Szerintem senki nem gondolta volna, hogy a The 100 ennyire jó lesz! A második évad maga volt a tömör gyönyör. Az írók parádés munkát végeztek, tele volt WTF pillanatokkal és kiváló karakterizálással a szezon. Mindemellett a látványvilág, a színészek teljesítménye is pazar volt. Alig várom az új részeket.

  02-sor

  The Flash | Kritika

  The-Flash

  Magam sem hittem volna, hogy ennyire fognak tetszeni Barry Allen kalandjai. Az első részek alapján Smallville 2.0.-t vizionáltam, de a The Flash sokkal több annál. Ha kell vicces, ha kell véresen komoly, vagy éppen drámai, Grant Gustin játéka pedig elsőosztályú, messziről látszik, hogy ő élvezi a legjobban az egészet.

  02-sor

  The Fosters | Kritika

  the-fosters-jude-connor

  A kis kedvencem ez a sorozat. Az elején még csak guilty pleasure-ként tekintettem rá, mostanra viszont már egy nagyon komoly és minőségi széria lett belőle, ami nem fél a társadalmi kérdések felvetésétől. A Connor és Jude szálért pedig sosem lehetek elég hálás.

  02-sor

  The Good Wife | Kritika

  ?????????????

  A férjem védelmében már hatodik évada szállítja a kiváló minőséget. Egyszerűen hihetetlen, hogy egy unalmas része sincs, sőt, ha lehet akkor a mostani szezon volt a legizgalmasabb, Alicia kampányát és Carry meghurcoltatását egyszerűen imádtam. Meg még sok minden mást is.

  02-sor

  Younger | Kritika

  younger-02

  Ez volt az a sorozat, ami már a szinopszisával megvett kilóra: egy negyvenéves nő huszonhatnak adja ki magát, mindenki hisz neki, felszed egy fiatal srácot és megpróbálja újra kezdeni az életét. Frenetikus képet fest a sorozat a társadalmunkról, jól bemutatja a huszonévesek életét, és mindemellett megidézi a Szex és New York hangulatát is. Várós a folytatás!

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here