Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Évértékelés: Az öt kedvenc filmem 2015-ben

Évértékelés: Az öt kedvenc filmem 2015-ben

3
Oszd meg!

Szokás szerint nem néztem túl sok filmet tavaly, és logikusan végiggondolva, tényleg több filmet láttam most, a karácsonyi időszakban, mint egész évben. Hát ez van, a legkevésbé sem hívhattok film-addictnak ;)

A kis választékból sem volt ám egyszerű a választás, mert jól válogattam, és a kevés megnézett film majdnem mind tetszett. Mindenesetre összejött az ötös toplista, aminek az érdekessége, hogy túlsúlyban vannak az európai filmek az amerikaiakkal szemben. Íme!

02-sor

A Bélier család (La famílie Belier)

a-belier-csalad-la-famille-belier1-1024x576

Az abszolút kedvencemnek is ezt a filmet nevezem meg. Nagyon érik már az a kritika. Egy biztos, a film megtekintését nagyon ajánlom: egy siket család egyetlen halló lánya a főszereplő, aki zenei babérokra tör, és döntéshelyzetbe kerül. Magára hagyja a családját, vagy az álmai után menjen. A főszerepben a franciák Radics Gigije, Louane tényleg nagyot alakít.

02-sor

Agymanók (Inside Out)

agymanok

Végtelenül aranyos és elgondolkodtató mese, amiben különös módon tárul fel az emberi agy, és megannyi (etikai) kérdést vet fel a történet. A látványvilág nem csak impozáns, hanem nagyon szép is egyben, a sztori poénjai odacsaptak. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni erről a filmről.

02-sor

Jongen – Boys

jongens

Itthon sajnos nem mutatták be ezt a műremeket, pedig sokkal több nézőt érdemelne ez a holland dráma, aki két fiatal srác szerelméről, önfelfedezéséről és a másságuk elfogadásáról szól. Mindezt megspékelték remek családi drámával, sok izgalmas, érdekes szituációval és mindemellett a romantikus jelenetek nagyot ütöttek. Újranézős lesz a film!

02-sor

Tökéletes hang 2. (Pitch Perfect 2.)

hang 2

Az első részben inkább a dalok fogtak meg, és kevésbé a történet. Itt viszont inkább a sztori és a poénok tetszettek, zenei téren szerintem nem volt annyira erős a sztori, mint az első résznél. Mindent egybevéve imádtam ezt a folytatást, a Flashlight előadásától még mindig megborzongok. Kíváncsian várom a harmadik részét, remélem ez is annyira odacsap majd.

02-sor

Viharsarok

viharsarok

Bár a kritikámban megneveztem több olyan dolgot is, ami kevésbé tetszett a filmben, az összkép attól függetlenül nagyon emlékezetes maradt a szememben. Gyönyörű képek váltakoztak, a színészek hitelesen és baromi jól játszottak, az erotikus jelenetek is szépen kivitelezettek voltak, a társadalomkritika is remekül lett prezentálva. Mindent egybevéve a Viharsarok nagyon jó film, okkal nyert annyi díjat a fesztiválokon.

3 Hozzászólások

 1. Oh az első három nekem is a kedvenceim közt van! (Bár a Jongen 2014-es, de én is csak 2015-ben láttam.)
  A Bélier családot egymás után 5x megnéztem, nagyon megfogott! A dalok fantasztikusak benne, viszont sajnos a Je vais t’aimer duett verzióját nem találtam meg sehol a neten, pedig úgy az igazi. :) (Ha esetleg megvan valakinek üvöltsön! :) )
  Nekem idén még nagy kedvenc volt az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni, az Ahol a szívárvány véget ér, a Kingsman a Whiplash és a Büszkeség és bányászélet. :)

  • A duettet sajnos én sem találtam meg, eléggé elkenődtem miatta, mert nagyon érdekelt volna :(
   Ó, az általad írt filmekre én is kíváncsi vagyok, igyekszem sort keríteni rájuk :)

 2. Engem ezek közül igazán csak a Tökéletes hang 2. része fogott meg, viszont nagyon szerettem még a Bazi nagy francia lagzik és a jelenleg csak felirattal elérhető Dil Dhadakne Do című filmeket

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here