Borítóleleplezés: Róbert Katalin – Kezdjetek el élni!

  0
  Oszd meg!

  Decemberben jelenik meg Róbert Katalin második regénye, a Kezdjetek el élni!

  Bevallom őszintén, hogy első látásra nem volt szerelem a borító. Többször is rá kellett néznem, mire igazán felismertem az értékeit. Mostanra nagyon megszerettem, és alig várom már, hogy a kezemben tartsam. Tök jók a színek, az óra aranyszegélyének a kontrasztja menő a sötét – világoskék háttérrel, és a tipográfia is igazán egyedi. A háttérben megbúvó óra-motívumot különösen szeretem.

  Jegyezd elő a kötetet | Tedd kívánság/váró listára a molyon!

  A BORÍTÓ

  kezdjetek_el_puha

  A FÜLSZÖVEG

  „Meg kellett hoznom egy döntést, és ezt most egyedül kell végigcsinálnom. Ha fontos vagyok neked, tiszteletben tartod, hagysz nekem időt, és megvárod, amíg én jelentkezem.”
  Marci mindössze ennyit ír a feleségének, barátainak és az édesanyjának, amikor kilép a lakása ajtaján, hogy megtegye azt, amire már évek óta készült.
  Mint a gyámkő, ha kimozdul a helyéről, szerettei életében olyan omlást jelent az eltűnése.
  Vajon mit kell feladnia feleségének, hogy visszakaphassa régi életét?
  És a többiek? Mihez kezd nélküle a sodródó Zsófi, mivel kell szembenéznie a meleg Vencelnek, és mire döbben rá Margó, aki talán az életét is feláldozná a gyermekeiért?
  Egy biztos: dönteniük kell. Visszatérnek a biztonságos, de zsibbasztóan szürke hétköznapokhoz, vagy elkezdenek végre élni – mielőtt túl késő lenne?
  Róbert Katalin lebilincselő története szerelmek, vágyak és csalódások között vezet egy új jövő felé.
  Kik vagyunk? Mit tehetünk, ha az életünk új utakra hív?

  AZ ÍRÓRÓL

  robert-katalin

  Róbert Katalin 1986-ban született Budapesten. Iskolás kora óta ír, prózáival többször is részt vett Sárváron a Diákírók, Diákköltők Országos Középiskolai Pályázatán, ahol 2002-ben bronzminősítést ért el. 2009-ben az Aranyvackor meseíró pályázaton több száz nevező közül a legjobb harminc közé került, 2013-ban részt vett az Aranymosás irodalmi pályázaton, amelyben a nyertesek közé került.
  2014 nyarán megjelent Nalávia titka című meseregénye, 2014 őszén jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál a pályázatban részt vett Szívből, színből, igazán című regénye.
  2015 végén jelenik meg Kezdjetek el élni! című regénye a Könyvmolyképző Kiadó Aranypöttyös sorozatában.
  Írói blog: http://robertkatalin.blog.hu/
  Facebook oldal: https://www.facebook.com/robert.katalin.iro
  http://konyvmolykepzo.hu/cimke/robert-katalin

  MEGLEPETÉS IDÉZET

  – Mondjuk erre sem fogadtam volna túl nagy összegben, hogy valaha izgatottan állok majd a fürdőszobámban, és bámulok egy műanyagdarabot, amire előtte rápisilt egy csaj.
  – Jaj, már… – Gábor hangja nevetős volt. – Rossz a felfogásod.
  – Miért, szerinted mit csinálunk? – vágott vissza Vencel.

  * * *

  Még el sem kezdődött az este, de a férfi máris úgy érezte magát, mintha tönkretett volna valami különlegeset. Eltűnt a fürdőszobában, hogy kezet mosson, de leginkább csak Barka hallgatásától szeretett volna megszabadulni. A felesége nem az a típusú lány volt, aki elkezdene veszekedni ilyesmi miatt – de valahogy arra sem volt képes, hogy ne éreztesse legalább csenddel a neheztelését. Hogy a végén Marci érezze kellemetlenül magát, amiért megint gyenge volt, és rágyújtott, hiába szoktak le közösen, hosszú hónapok nehéz munkájával.

  * * *

  – Nem azért zavar, hogy egy könyvesboltban dolgozol, mert nekem gond lenne, hanem azért, mert nem vagy közben boldog.
  Szerette volna rávágni, hogy téved, de pontosan tudta, mekkora hazugság lenne. Még akkor is, ha ebben a pillanatban gyűlölte, hogy Gábor ennyire éleslátó. A férfi kivárt, mint aki számít az ellenkezésre. Vagy talán csak azért hallgatott, hogy Vencel maga mondja ki a megoldást. Ő ehelyett arra gondolt, hogy így bánhat a diákjaival is – és ettől kényelmetlenül érezte magát.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here