Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Kritika a Konyhafőnök Junior első heti adásairól

Kritika a Konyhafőnök Junior első heti adásairól

0
Oszd meg!

Nagyon tartottam a Konyhafőnök Juniortól, mert a promó elég megtévesztő volt. Persze alapból tartok azoktól a versenyzős műsoroktól, ahol gyerekeknek kell helyt állniuk. Sokszor a felnőtteknek is nehéz, akkor hogy várhatnánk el a gyerekektől, hogy nekik zökkenőmentesen és lelki sérülések nélkül menjen a dolog? Mindenesetre Az ének iskolája után a Konyhafőnök Junior is megnyugtatott. Úgy álltak hozzá a műsorhoz, ahogy kellett.

konyhafonok-junior-01

Amellett, hogy érezni a verseny jellegét, a műsor mintha a tanításra menne rá. Azok a kedvenc pillanataim, amikor a séf vagy Zé lemegy a gyerekek közé, mutat vagy mond nekik trükköket, amiket aztán megtanulnak a gyerekek. Sajnos ezekből nincs sok, de amikor van, az nagyon felemelő. Itt nem lehet érezni a komoly versenydrukkot, mint a felnőtt verzióban, tényleg a játékos tanulás a lényeg. Hogy a gyerekek megmutassák, képesek helyt állni a konyhában, és a számukra ismeretlen alapanyagokból is kihozzák a maximumot.

konyhafonok-junior-02

Persze a promó nem hazudott, volt sírás nem egyszer, és azok eléggé megviseltek. Nem jó érzés síró gyereket látni… Azt viszont lehet látni milyen jól kezeli a helyzetet a csapat, a séf emberségből például csillagos ötösre vizsgázott, amikor a főzés közben kiboruló srácot kedves, segítő szavakkal pár perc alatt megnyugtatta és a helyes irányba terelte. Szóval igen, van, aki elpityeredett, de talán elhiszem Zének, aki azt nyilatkozta az origónak, hogy a gyerekek azért sírtak, mert véget ért számukra a jó buli, és nem mert lelki sérülést szenvedtek.

konyhafonok-junior-04

A Konyhafőnök Junior szerkezete elég érdekes lett: a mostani selejtezőknek kétnaponta váltja egymást hat gyerekek, akik közül három-három jut a pénteki adásra, közülük pedig négyen a középdöntőbe. Két hét selejtező lesz, szóval hamarabb véget ér a műsor, mint a felnőtt verziója. Kíváncsian várom hogy alakulnak a további adások. A gyerekeket jól válogatták, a lurkók szókimondóak, aranyosak, szimpatikusak. Lehet nekik drukkolni és jókat nevetni a beszólásaikon, vagy meglepődni, amikor valamit nagyon jól csinálnak.

konyhafonok-junior-03

Az első hét hangulata meglehetősen jóra sikerült. A légkört egyáltalán nem éreztem nehéznek, és többször teli szájjal mosolyogtam. Amikor a séf és Zé feje fölött kellett tesztelni, hogy jól felverték-e a gyerekek a habot, na az például mindent vitt! A zsűri értékeléseit is szeretem, mert nem kritizálnak, hanem minden alkalommal dicsérnek és építő jellegű kritikákat adnak. Nagyon jól állnak a gyerekekhez, érezni az empátiát, a segíteni akarást, és emiatt mindenképpen pozitívan csalódtam a műsorban. Kíváncsian várom a további adásokat.

2709 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here