Főoldal Érdekességek Cover Reveal Borítóleleplezés: Bessenyei Gábor – A jövő harcosai

Borítóleleplezés: Bessenyei Gábor – A jövő harcosai

0
Oszd meg!

Az Aranymosás-győztes Bessenyei Gábor humoros, sodró lendületű regénye hamarosan megjelenik! A történetben a görög istenek csatározásaiba leshetünk be. A megkapó borító Nagy Gergely festménye alapján készült.

A borítót egyszerűen imádom! Szerintem elképesztően szép lett, és jócskán megdobta a kedvem, most már még kíváncsibb vagyok a könyvre, mint eddig. Érdekel, mit keresnek azok a gyerekek a küklopsz előtt a mai ruházatban, régi és új fegyverek társaságában. Vastaps a borítóra!

A BORÍTÓ

a-jovo.-harcosai

A FÜLSZÖVEG

Marcell, Erik és Adria meghökkentő dolgot lát: valaki lezuhan az égből.

Ráadásul túléli.

Amikor az aszfaltba krátert ütő, füstölgő testet figyelik, még nem sejtik, hogy hamarosan belekeverednek egy múltbéli összeesküvésbe és a rég elfeledett görög istenek hatalmi viaskodásába.

Valaki azt akarja, hogy az Olimposz isteneinek korszaka soha ne múljon el. És soha nem szülessen meg a jövő.

Marcell és Adria, a folyton akadékoskodó Erikkel különös, lebilincselő kalandra indulnak. Visszautaznak az időben, hogy leleplezzék az áruló istent, és megtalálják a jelenből ellopott tárgyat, ami nélkül a pusztító terv nem valósulhat meg.

Társukul szegődik egy örökké vérre szomjazó halálistennő, miközben állniuk kell a többi isten segítőkésznek tűnő rohamát is.

De megbízhatnak-e bármelyikükben? Vagy épp az árulót engedik közel magukhoz? Ki merné megvádolni Arészt, Athénét, Héphaisztoszt, Hermészt, Poszeidónt, vagy épp Zeuszt?

Mit ér a barátság? Hol kezdődik a bátorság?

Egyetlen esélyük, ha megkezdik a nyomozást az összezuhanó időben, és az élővé vált görög mítoszokból összerakják a mozaik darabkáit.

És kezdetét veszi az istenvadászat…

AZ ÍRÓRÓL

bessenyei-gabor

Bessenyei Gábor 1985-ben született, a főiskolán újságírást tanult, a pályafutását is újságíróként kezdte. A III. Aranymosás pályázat egyik győztese. Novellákkal már több felületen bemutatkozott, első ifjúsági fantasy regénye a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg 2015-ben.

MEGLEPETÉS IDÉZETEK

– Ki… ki vagy te egyáltalán? – kérdezte Marcell, és hátrálni kezdett.

– Miért, kinek látszom?

– Egy vámpírnak… – mondta Adria, és alaposan végigmérte a szörnyszerű idegent. A filmekben a vámpírok sokkal helyesebben néznek ki, és most bosszantotta, hogy neki csak egy ilyen ocsmányság jut.

– Vámpír? Az meg mi?

02-sor

– Ő meg ki a frász? – kérdezte Adria, aki csak most érkezett a gödörhöz.

– Az egyik párka – mondta a bőrszárnyas lény, és a köhögős hangjából valamiféle tisztelet bújt ki. Vörös szemét egy pillanatra sem vette le az asszonyról.

– És ez mit jelent? – kérdezte Marcell.

– Az olyasmi, mint egy hajó – felelte Adria.

– Az a bárka, te! – kapott a fejéhez Marcell. – Ő viszont azt mondta, hogy párka.

– Nem, nem! – ellenkezett Adria. – Biztos vagyok benne, hogy azt mondta: bárka.

– Ez már nem igaz! – fakadt ki hirtelen Erik. – Itt mindenkinek elment az esze? Csak én vagyok elég értelmes ahhoz, hogy felfogjam, hogy nekünk most félnünk kellene? Menekülni? Emberek, vagy szörnyek, vagy mit tudom én mik ütnek lyukat a földbe, és ti egy betűn vitatkoztok? Szerintetek ez normális?

02-sor

– Inkább azt mondjátok meg, mit fogunk most csinálni? – kérdezte Adria. – Leugrunk Athénba?

– Athénba? – csodálkozott el Erik. – Miért mennénk Athénba?

– Mindig is szerettem volna Görögországban nyaralni, és most itt vagyunk, ingyen jöhettünk…

– Te megőrültél – nyögte Erik.

– Gondolj bele, van egy csomó régi szobor, amik a sok év alatt eltörtek, és úgy mutogatják őket. Mi most megnézhetnénk mindegyiket, eredetiben.

– Képzeld csak el – vette át a szót Marcell –, olyan múzeumokba mehetünk el, amik most még nem is múzeumok, csak azok lesznek.

– Ti teljesen megbuggyantatok! – akadt ki Erik. – Azért jöttünk, hogy megmentsük a világot. Most elmegyünk a Moirákhoz, és részemről ennyi. Nem fogok várost nézni, abban biztosak lehettek.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here