Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Kritika a Teen Wolf ötödik évadának az első feléről

Kritika a Teen Wolf ötödik évadának az első feléről

3
Oszd meg!

Nahát, ez nehéz szülés volt. Mármint az, hogy az 5×01 után egyáltalán tovább akarjam nézni a Teen Wolf ötödik évadát. Nagyon csalódást keltő epizódnak éltem meg, és eleve utálom, ha azzal kezdődik valami, hogy belengetik mi fog történni, és aztán majd később megmutatják. Lydia menő képességei láttán szomorkásan tapasztaltam, hogy megkapjuk a múltat. Pár hétig le is akadtam a Teen Wolfról, hogy aztán kábé négy nap alatt bepótoljam a lemaradást.

teen-wolf-season-5-foto-02

Összességében nem vagyok elájulva a Teen Wolf ötödik évadának az első felétől, noha minőségben hozta a szokásost. És talán pont ez a gond, hogy hozta a szokásost. Ugyanazokat a szálakat, sztorikat. Már megint. Ismét Scottot kell elkapni, ismét felbukkan egy ellenség, aki még brutál erős és legyőzhetetlen, és embereket öl, akiket meg kell menteni, de hát nem menthetünk meg mindenkit, és brühü. Szerencsére a magánéleti szálakat jól alakították, és akadt azért a rejtélynél is egy-egy olyan momentum, ami láttán nem akartam kiszaladni a világból. Alább spoileresen folytatom.

teen-wolf-season-5-foto-01

A legnagyobb pozitívum ebben a félévadban egyértelműen Liam és Hayden románca volt. Nagyon szerettem a párosukat, jó volt átélni a kapcsolatuk különböző fázisait, egészen a drámai végig. Scott és Kira évődése is cukin lett tálalva, és az is szuperül lett ábrázolva, hogy bizonyos szavak mennyivel többet jelenthetnek egy lánynak, mint egy srácnak. Akadt egy szerelmi háromszög féleségünk is, de a Stiles – Malia páros annyira működésképtelen volt most, hogy nem is nagyon tudtam értékelni, hogy Theo a képbe jött. Azért volt még itt-ott némi jóság a párkapcsolati résznél, de ezeket leginkább a mellékszereplők produkálták, nem a kezdetektől jelen lévő karakterek.

teen-wolf-season-5-foto-04

Ami a sorozat akciórészét illeti, a harcok szokás szerint jól voltak kivitelezve, és működött a sokadjára látott érzelmi nehézség is. Különösen tetszett Stiles dilemmája, hogy most vajon jól tette-e, hogy gyilkolt, és meg tud-e bírkózni a saját lelkiismeretével. Az átalakuló tinik és a hasztalanná váló hajsza az idővel is tetszett, de a doktorok indítékait nem értettem teljesen. Logikátlannak érzem, hogy nem nyírták ki Scottékat, amikor lássuk be, minden erejük és hatalmuk meglenne hozzá, hogy aztán a végén megkönnyítsék a saját dolgukat. Egyelőre azt se látom miért küszködnek ennyit a doktorok, és így, hogy nem ismerem a fő motivációjukat, főgonoszként sem igazán tudom értékelni őket.

teen-wolf-season-5-foto-03

Az újoncok közül Theo karaktere zseniális. A Pretty Little Liars-ből ismert Cody Christian meglepően jól hozta a szerepet, nem néztem volna ki belőle mindezt. Az egész félévad során látszott, hogy vaj van a füle mögött, de a végén engem is meglepett. Alapjáraton szeretem a gonosz karaktereket, ha jó a motivációjuk és van bennük némi szerethetőség. Theónál érzem a motivációt: saját falkát akar, magányos, korcsnak érzi magát. Az is nagyon tetszett, hogy végre valaki felhozta, a falkában nem is feltétlenül Scott a legértékesebb, hanem a társai, akik a maguk nemében mind különlegesek. A Theo iránti rajongásom viszont egyértelműen elvette az emlékkép, miszerint hagyta meghalni a saját nővérét. Pedig szeretem szeretni a gonosz karaktereket, de Theot mindezek után nem fogom, de elismerem a karakter zsenialitását.

TW 509

Értékelés: 7/10

Az évadzáró kellően izgalmas volt ahhoz, hogy kíváncsian várjam a következő adagot. A cliffhanger ütött, örülök, hogy nem haltak meg a tinik, de még mindig nem látom át, hogy mit akarnak ebből az egész doktorosdiból kihozni. Mindennek ellenére kíváncsi vagyok, remélem nem fogok csalódni. Ami pedig az első félévadot illeti, nem volt rossz, de nem is ragadott magával. Azért viszont jár a pacsi, hogy végre elárulták micsoda is Parrish. (Ha annyira védelmezi a csóka a természetfelettit, mi az istenért nem égette el a holttesteket? Egek, ez a sorozat…). Ja, és Derek abszolút nem hiányzott, guilty pleasure faktorként pedig helyettesítette őt a Brettet alakító Cody Saintgnue.

teen-wolf-season-5-foto-06

3 Hozzászólások

  1. Teljesen egyetértek Én sem voltam elájulva, pedig eddig ezt emeltem ki, mint kedvenc top utánozhatatlanul végeláthatatlanul izgalmas sorozatomat, de az 5. évad csalódást okozott cseppet. Talán a második fele :) Nekem mondjuk nagyon hiányzott Derek és még Peter is, pedig ő elég rosszul szállt ki a 4. évadból :P :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here