Főoldal Érdekességek Érdekességek Nyolc The CW sorozat, aminek menet közben cserélték le a címét

Nyolc The CW sorozat, aminek menet közben cserélték le a címét

7
Oszd meg!

Sokszor érzem úgy, hogy még egy posztnak is nehéz címet adni, a regényeimnek igazi terror, és akkor csak sejthetem, hogy mennyire szívnak a sorozatkészítők, amikor el kéne nevezni a gyermeküket…

Nemrég találtam egy válogatást, amiben felsorolták a The Cw sorozatainál, hogy milyen próba címmel futottak eredetileg. A véglegeshez képest van bőven módosulás, a legtöbb esetben viszont a végleges cím jobban bejön. Íme, a válogatás!

One Tree Hill

– One Tree Hill: Eredetileg Ravens lett volna a cím, utalva ezzel a filmre, ami alapján Mark Scwahn megálmodta a showt. A hazai cím, a Tuti Gimi kritikán aluli, ebben mindannyian egyetértünk, ugye?

Privileged

– Privileged: Lucy Hale egy évadot megért sorozata eredetileg Surviving the Fifthy Rich címet viselte, ami magyarul saccperkábé ennyit tesz: Túlélni a mocskos gazdagok között. (Bár gyanítom itt valamilyen szójáték van). Az RTL Klub nálunk Kőgazdagok címmel vetítette, nem a legszerencsésebb elnevezés.

Gilmore Girlss

– Gilmore Girls: Eredetileg a The Gilmore Way, azaz A Gilmore-út (magyarosabban talán A Gilmore-módi) címen futott volna a show. Még mindig jobb, mint a hazai cím: Szívek szállodája. Brrr!

Charmed

– Charmed: House of Sisters – azaz Nővérek háza. Eredetileg így hívták volna a Charmedet Amerikában. A magyar cím, a Bűbájos boszorkák itt viszont sokkal menőbb, ugye? :)

Summerland

– Summerland: Jesse McCartney két évadot megélt sorozata a kezdetekben az Immediate Family, vagyis “Azonnali család” címet viselte. Hazai keresztségben amúgy Mindig nyárUpdate: Rosszul fordítottam le, az “Az Immediate Family nem azonnali családot jelent, hanem a családnak olyan értelmezése, amibe beletartoznak a nagyszülők, unokatesók, nagynénik, nagybácsik stb. ;)” – Köszönet Emilynek az infóért.

LIFE UNEXPECTED

– Life Unexpected: Kalandos útja volt a sorozatnak, kár, hogy olyan hamar elkaszálták Brittany Robertson showját. Eredetileg Light Years címmel futott, de ezt a csatorna sci-fisnek ítélte. Utána módosították LUX-ra, ami ugye a hősnő neve, majd jött a Life UneXpected, itt még a nagybetűk által maradt volna a LUX, de aztán azt is kivették. Itthon Derült égből család címmel futott, nekem bejön.

Roswell

– Roswell: A kultikus sorozat egy Young Adult könyvsorozaton, a Roswell High-on alapszik, így eredetileg így hívták Shiri Appleby sorozatát is. Később lekerült a High (azaz gimi) jelző a végéről, maradt a Roswell. Remek döntés!

Emily Owens, MD

– Emily Owens, MD: Az utóbbi évek egyik legjobb sorozatát még 2012 májusában First Cut, vagyis Első vágás címmel rendelték be, ami tökéletesen passzolt is a sorozat tematikájához. Végül módosítottak a hősnő nevére, itthon is Emily doktornő címmel futott a Tv2 csatornáin.

5575 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

7 Hozzászólások

  1. Hiányzik az Emily Owens M.D., nagyon szerettem a sorozatot és még mindig sajnálom a kaszát… Lehet újra kellene nézni :)

  2. Na akkor egy kis regény. :D
    Ezek közül láttam, azaz néztem a Bűbájos boszorkákat, Kőgazdagokat, Tuti gimit, Roswellt és a Mindig nyárt. A rossz hír viszont, hogy egyiket se fejeztem be valamilyen okból, a Bűbájosokra már nem is emlékszem hol hagytam abba, a Kőgazdagokat 14 rész után, vmi érdekes jött helyette, pedig Lucy Halet imádom, a Tuti gimi 6 évad után ment a levesbe, miután CMM otthagyta a sorozatot, a Roswell Katherine Heigl miatt volt bepróbálós, de az ízlésemnek túl régi, így abbahagytam pár rész után, de lehet fel kéne eleveníteni, viszont a Mindig nyár, hagyjuk.
    Az utóbbi háromból a Life Unexpected érdekel még úgy ahogy, az Emily Owens és Gilmore Girls egyáltalán nem. :/ :D

    • Szerencsére rengeteg sorozat van, úgyhogy bőven van miből válogatni :) A One Tree Hillt amúgy én se láttam a 6. évad után, pedig anno nagyon szerettem :)

  3. En One Tree Hillt,Bubajos Boszorkakot es a Life Unexpected-et lattad.Az utobbit nagyon-nagyon szerettem,valosagos volt. Kar hogy kaszaltak. :(

  4. Az Immediate Family nem azonnali családot jelent, hanem a családnak olyan értelmezése, amibe beletartoznak a nagyszülők, unokatesók, nagynénik, nagybácsik stb. ;)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here