Negyven évesen huszonhatnak adja el magát: Kritika a Younger első évadáról!

  2
  Oszd meg!

  Egy negyven éves nő kiadja magát huszonhatnak, hogy állást kapjon, és el is hiszik neki. Tessék, ezzel az egyetlen mondattal képes volt behálózni a Younger. Az pedig már csak hab a tortán, hogy Darren Startól, a Szex és New York kreátorától származik, a főszerepben az imádnivaló Sutton Foster a Bunheadsből, ráadásul itt van a nagyon szexi Nico Tortella a Make it or Break It-ből és az örök Lizzy Mcguire aka. Hilary Duff. Most komolyan, már azelőtt imádtam, hogy megnéztem volna akár egy részt is. A pilot után még jobban szerettem. Most pedig egyenesen megveszek, hogy láthassam már az új évadot!

  younger-01

  Hihetetlen mennyire vicces, szerethető és egyedi lett a Younger. Az alap dilemmát remekül árnyalták, imádtam Liza vergődését, ahogy küzd az álmaiért, próbál ellenállni a vágyainak és egyben rádöbben, mennyivel másabb a mai huszonévesek élete, mint az ő idejében. Remek poénok akadtak ebből, az olyan apróságtól kezdve, hogy lemaradt a hashtag a Twitter üzenetből egészen addig, hogy használt bugyit árult a lánya tandíjának előteremtése céljából. A csúcs amúgy az volt, amikor Liza korával poénkodtak, mint amikor megszólalt Kelsey, hogy “úgy írsz, mint egy negyvenes, holott csak huszonhat vagy“. Azokat a pillanatokat is imádtam, amikor Kelsey megjegyezte, milyenek ne legyenek negyvenévesen, és egyenesen öljék meg egymást, ha olyan “öregek” lesznek.

  younger-03

  A sok poén mellett akadt azért komolykodás is, amik kifejezetten tetszettek. Liza jellemét remekül árnyalták, különösen amikor maga sem tudta már, hogy kicsoda, mert hol ilyennek kellett tettetnie magát, hol amolyannak. A hazugságok súlya alatt is vergődött rendesen, különösen párkapcsolati téren. Josht egyszerűen imádtam, ilyen álompasi kéne mindenkinek! És nem (csak :)) a tetkók miatt mondom, hanem mert Josh tényleg durván jó fej volt – még az évad végén is. Lizánál pedig igazán megértem miért dilemmázott, vagy akár hazudott, amikor arra volt kénytelen. Nem olyan egyszerű őszintének lenni, amikor tudod, ha elárulod az igazat, oda lehet a boldogságod.

  younger-02

  A baráti kapcsolatokért is oda voltam. Liza, Kelsey és Lauren barátsága imádnivaló volt végig. Az a sok vicces párbeszéd, a lányok hozzáállása az élethez, no és Liza rácsodálkozása a dolgokra feltette az i-re a pontot. Nagyon szerettem még Liza és a főnöke, Diana viszonyát is. Diana egyértelműen kedvelte, és ez hozzáadott egy csomó pluszt, de alapvetően érezni lehetett az alá – fölé rendeltségi viszonyt. Mindenesetre tény, hogy minden egyes jelenetük káprázatosra sikeredett, különösen amikor Diana arról papolt, hogy Liza nem értheti milyen negyvenesnek lenni. Eh, Sutton Foster olyan fejeket vágott akkor, öröm volt nézni.

  younger-04

  Persze nem tagadom, végig azon agyaltam, hogy tényleg huszonhatnak nézném-e Sutton Fostert. Az évad vége felé már bátrabban sminkelték, úgy azért már sokkal hitelesebb volt, de az elején szolíd sminkkel kevésbé. Mindenesetre a hipszteres, fiatalos ruhák sokat hozzáadtak ahhoz, hogy elhiggyem az illúziót. Egy biztos, ez az egész sorozat jutalomjáték Sutton részére, és meglepően jól is él vele. A sorozat üzenete pedig, miszerint bármikor újrakezdheted az életed, szerintem zseniális – és mélyen hiszek is benne.

  younger-05

  Értékelés: 10/10

  Nem tudok, és nem is akarok hol belekötni. Ez a sorozat isteni, ráadásul egy könyvkiadónál dolgoznak a főhőseink, szóval már csak ezért is oda meg vissza vagyok. A könyvet is mielőbb el kéne olvasni, remélem legalább olyan jó élmény lesz, mint a belőle készült sorozat.

  Kinek ajánlom megtekintésre? Ó, Szex és New York és Hilary Duff rajongóknak mindenképpen! De amúgy mindenkinek javaslom, aki szereti a vicces sorozatokat, ahol akad azért némi dráma is :)

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here