Breaking News: Stephenie Meyer újraírta a Twilight – Alkonyat történetét!

3

A Twilight tíz éves évfordulójára különös meglepetéssel készült Stephenie Meyer. Az írónő újraírta a legelső Alkonyat könyvet, de némi csavarral. A Life and Death: Twilight Reimagined kötetben felcserélődtek a szereplők nemei!

uj-twilight

Bella Swan helyett Beau (hosszabban Beaufort) lesz, Edward Cullen immáron Edythe, ez elvileg egy női név, Jacobból pedig Julie lett. A sztori tehát ugyanaz, sok helyen még a szöveg is, de a főhősünk egy törékeny férfi, aki különös szerelmi háromszögbe keverik egy erős vámpírnővel és a vérfarkaslány legjobb barátjával. És már előre látom a fákon ugrálós jelenetet, vagy amikor elalvás közben meglesi a csaj a pasit. Nem tudok nem mosolyogni.

twilight-01

Meyer úgy nyilatkozott, hogy meglehetősen egyszerű és gyors volt újra írnia a történetet, és szeretné kijavítani az Alkonyat hibáit, mint a kritikusok által jogosan említett anti-feminista hatás, vagy fejlesztené a könyv nyelvi szintjét.

KRISTEN STEWART & ROBERT PATTINSON TWILIGHT (2008)

A regény ma már meg is jelent külföldön, a borítón egy pasi tart zöld almát az olvasók felé. Reméljük, hogy itthon a Könyvmolyképző Kiadó is megjelenteti, hiszen biztos sokakat érdekelne a mű. Természetesen én is kíváncsi vagyok rá, hiszen a Twilight volt az első Vörös Pöttyös könyvem, de szomorkodom, hogy nem a Twilight amúgy fantasztikus világában alkotott valami újat.

twilight-book

10040 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.3 hozzászólás

  1. Ugye ez csak valami vicc??? :)
    Ha ez áprilisi térfa lenne, nem is csodálkoznék, de ezt valósnak elég nehezen tudom elképzelni…

  2. Tárkányi Rozália Lilla on

    Az eredetit nem olvastam, de erre kíváncsi leszek. Viccesem hangzik.

Leave A Reply